Spring naar bijdragen

Caroline Engelse service 15 maart 1980


Gast

Aanbevolen berichten

Net als de eerder geplaatste NL uren in januari 1980 hier een opname uit de laatste periode, het was 1 voor 12 voor de MV Mi Amigo. Als we de verhalen van Ad Robberts en Nigel Harris mogen geloven< en waarom zouden we dat niet> waren de leefomstandigheden aaanboord gedurende de winter 79/80verschrikkelijk. De CV had het allang begeven, de hutten benedendeks hadden een nieuw soort verwarming gekregen............broodroosters. De techniek in zowel de NL als de beneden Engelse studio liet het steeds verder af weten. Revox motoren waren kapot en cartmachines speelden nauwelijks nog af en opnemen leidde tot zeer slechte kwaliteit< is terug te horen in de Caroline Rockshow spots op het hele uur> Waren dat de Revoxen die Veronica aanboord had gezet in April 73? Zou mogelijk zijn. Op de Azanorak site kwam ikeen opname tegen van Tom Hardy,de Engelse service, van 15 maart 1980 tussen 20 en 21 uur. Het is in mijn archief het laatste engelse uur voor het zinken. Dekwaliteit van de opname is slecht, ik heb het enigszins bewerkt met hoog en er meer druk in gezet zodat het nog redelijk beluisterbaar is. Zie hier http://www.mijnbestand.nl/Bestand-NJBWSJZPUUVI.mp3

Ben benieuwd of er van de zowel NL als engelse service nog uren zijn van de 16e-17e en/of 18e maart 1980.

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier zijn ze:

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op de Azanorak site kwam ik een opname tegen van Tom Hardy,de Engelse service, van 15 maart 1980 tussen 20 en 21 uur.

Ondanks alle technische problemen in de studio klinkt het programma van Tom Hardy best nog goed.

Tijdens het programma die zaterdagavond, de Persoonlijke Top 30 van een luisteraar, de toen 15 jarige Danny Deville uit Gravesend (Kent).

Die zondag daarna zou Tom Hardy zijn allerlaatste programma op Radio Caroline presenteren.

Hij zou worden afgelost door dj Nick Richards, aan boord bleven Stevie Gordon en Tom Anderson voor de Engelstalige ploeg.

Behalve problemen met de studio apparatuur was er ook een technisch probleem met de 50 Kilowatt zender en werd er die laatste dagen

uitgezonden met de kleine 10 Kilowatt zender die maar afgesteld stond op ongeveer 1/3 van het vermogen.

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ons medeleven moet ook uitgaan naar die arme Hans Verlaan,in een weerbericht meldde hij nog dat het weer "sjonnig" zou worden, de realiteit is dat een Noordoosterstorm de ankerketting van the old Lady deed breken. Hans zat koud een dag aanboord, s'nachts was er getenderd en na een superspoedspoedcursus "hoe bedien ik deze studio" gegeven door Peter de Vries stond hij er alleen voor. In de goede traditie aanboord kwamen de engelsen overdag niet uit hun spelonken en holen in de diepste diepten van de MV en moest arme Hans het 12 kanalig orgel met onwillige cartmachines onder de duim zien te houden. Dat lukte van geen kant en intussen jakkerde de Lady met veel knopen vanuit the Knock Deep naar de Long Sands , de naam doet het al vermoeden, veel zand aldaar onder de brosse bodem van de Mi Amigo. Het vervolg, beter gezegd het einde kennen we. Het begon redelijk in april 79 maar uiteindelijk ging Caroline in maart 80 niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk koppie onder. Werd vervolgd in december 1984, mischien is het een goed idee om in deze groep opnames van Monique/558-819 tussen december 84 en augustus 89 aan te bieden, zeer de moeite waard, het waren onderschatte stations en ze waren de laatste vertegenwoordigers van de Nederlandse zeezenderij 14 jaar nadat Veronica ,Noordzee en Atlantis het bijltje er bij neer gooiden.

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het begon redelijk in april 79 maar uiteindelijk ging Caroline in maart 80 niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk koppie onder.

Inderdaad het voorbeeld van hoe een aanvankelijk best wel leuk Nederlandstalig radiostation, binnen een klein aantal maanden vakkundig om zeep werd geholpen, door zeker op programmatisch gebied , een stel incompetente prutsers.

Werd vervolgd in december 1984, mischien is het een goed idee om in deze groep opnames van Monique/558-819 tussen december 84 en augustus 89 aan te bieden, zeer de moeite waard, het waren onderschatte stations

Dat het onderschatte radiostations waren is wat mij betreft terecht.

Het waren gewoonweg saaie zenders met slappe formats en meestal maar matige dj's enkele uitzonderingen daargelaten.

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het waren gewoonweg saaie zenders met slappe formats en meestal maar matige dj's enkele uitzonderingen daargelaten.

Ik heb een paar keer van 84 tot 87 een serie Monique cassette's mogen opnemen. Als we over het begin praten ben ik het wel met je eens, maar op het eind, 1987, zat er aan boord een goede ploeg diskjockeys.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.