Spring naar bijdragen

12-07-1979 - Radio Caroline - Tony Alan


Vincent

Aanbevolen berichten

Juli 1979 en Tony Allen bemoeide zich hevig met de NL uitzendingen van Caroline en eiste simpelweg zendtijd in de NL uren, daarnaast richtte hij een schrikbewind aanboord aan.De man was niet meer te handhaven aanboord, kort hierna werd hij met een speciale tender van de Mi Amigo gehaald om niet meer terug te keren.

In de boeken van Bob Noakes en Nigel Harris en het dagboek van Andy Archer werd al eerder geschreven over zijn diefstal van tendergeldenin 74 en 76. Fijn heerschap met een soort van heilige status in het zeezenderwereldje.

Tendergeld stelen is feitelijk verraad aan je collega's aanboord en zelfs een vorm van muiterij.

In zijn voordeel spreekt zijn trouw aan Caroline, hij was in aug 74de 31e de enige die aanboord was gebleven en dagenlang alleen Caroline gaande hield met een beetje hulp van ene Pete Hayes die technisch werk aanboord deed en per ongeluk presentator werd.

Daarbij was hij als presentator niet te evenaren, zo goed.

tja,

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Juli 1979 en Tony Allen bemoeide zich hevig met de NL uitzendingen van Caroline en eiste simpelweg zendtijd in de NL uren,

Hoe zat dat eigenlijk in 1976 en 1977 bij Radio Mi Amigo, waar hij ook vaak een gedeelte van het ontbijt programma presenteerde?

Vorderde hij daar ook de zendtijd?

daarnaast richtte hij een schrikbewind aanboord aan.

Ik denk dat personen als Ruud Hendriks en Erik de Zwart daar toch veel van hebben geleerd ( Omgaan met personen die een moeilijk karakter hebben) en er later zelfs profijt van hebben gehad in hun verdere (succesvolle) carrière.

De man was niet meer te handhaven aanboord, kort hierna werd hij met een speciale tender van de Mi Amigo gehaald om niet meer terug te keren.

En daar waren veel luisteraars in Ierland en het westen van de Uk blij mee, want toen begon zijn zegetocht bij de div grote vrije radiozenders vanuit Ierland zoals Sunshine Radio en Radio Nova.

Voor vrijwel alle tientallen radiostations, die eerste helft van de jaren 80 deed hij voice-over werk en toen hij hij het radiowerk even helemaal zat was werkte hij o.a. ook nog in een antiekzaak in Dublin.

In de boeken van Bob Noakes en Nigel Harris en het dagboek van Andy Archer werd al eerder geschreven over zijn diefstal van tendergeldenin 74 en 76.

Het jatten van het tendergeld is natuurlijk niet echt goed te praten, maar hij beschouwde het gewoon als incasseren van achterstallig salaris.

Bob Noakes en Stuart Russel (N.H.) zagen Tony liever niet dan wel en konden niet echt met zijn persoonlijkheid omgaan, met Andy Archer kon hij

heel goed opschieten en dat is niet verwonderlijk want allebei persoonlijkheden met het zelfde (moeilijke) karakter.

En Andy Archer net zoals Tony Allan een moeilijk personage aan boord van een zendschip maar wel een hele goede dj.

Fijn heerschap met een soort van heilige status in het zeezenderwereldje.

Die (heilige) status eigelijk al (bijna) bereikt bij Radio Scotland als 17 jarige en zeker bij RNI en Caroline.

Daarbij was hij als presentator niet te evenaren, zo goed.

Mee eens. ;-)

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hij had een mooie stem en hij sprak prachtig Engels. Toen ik hem rond de eeuwwisseling eens terughoorde op de satelliet (Caroline zat toen nog analoog op de Astra 1), was dat - voor mij - voor het eerst in meer dan twintig jaar. Wat een feest was dat.

Ik wil best geloven dat hij een moeilijk heerschap was, maar ik begrijp ook dat het leven op de Mi Amigo vaak afzien was, vooral na 1974. Zoiets kan het slechtste in een mens naar boven brengen. En als je dan ook nog wekenlang op elkaars lip zit...

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hij had een mooie stem en hij sprak prachtig Engels. Toen ik hem rond de eeuwwisseling eens terughoorde op de satelliet (Caroline zat toen nog analoog op de Astra 1), was dat - voor mij - voor het eerst in meer dan twintig jaar. Wat een feest was dat.

Ik heb hem voor het laatst beluisterd via een RNI RSL een jaar of 20 geleden, helaas klonk zijn stem toen helemaal anders door de keelkanker.

maar ik begrijp ook dat het leven op de Mi Amigo vaak afzien was, vooral na 1974. Zoiets kan het slechtste in een mens naar boven brengen. En als je dan ook nog wekenlang op elkaars lip zit...

Hij zat regelmatig maanden achter elkaar aan boord en ook b.v. tijdens de zeer moeilijke periode (qua omstandigheden) November '78- April '79.

Een (koude) periode dat er niet werd uitgezonden, er weinig te eten en te drinken was en er vaak maar drie uur stroom per dag was vanwegen de lage olievoorraad en slecht functionerende generatoren.

En dan in Januari 1979 de (bijna) zinkpartij meemaken, zoiets gaat je natuurlijk ook niet in de koude kleren zitten.

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Robin,

Die keer dat ik hem hoorde, op 31 maart 2001, de laatste twee uur van de analoge Caroline-service op de Astra 1, klonk zijn stem niet onredelijk. Een beetje schor, maar de articulatie (en het bijbehorende gevoel voor humor) was nog altijd bijzonder. Ik heb de laatste anderhalf uur toen opgenomen op een C90-bandje:

http://www.mediafire.com/?mqrwyzgiktr

http://www.mediafire.com/?1majizywtzn

(Dit heb ik tweeënhalf jaar geleden al eens aangeboden op het andere forum, dus dikke kans dat je deze opname al kent.)

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De talenknobbe lwas ook zeer goed ontwikkeld, Nederlands,Frans,Russich. Allen staat niet alleen als het om zonderlingen gaat, denk ook hierbij aan Mike Watts en Mike Barrington op de Ross Revenge.Toch waren de beide laatste twee ook van onschatbare waarde op de Ross als het ging om de maritieme vaardigheden. Mike Barrington bijv is hedentendage zo ongeveer de enige bewoner van Sealand en blijft daar maanden achterelkaar op bivak. Het is natuurlijk ook een feit dat de meer "verwende " Engelse zeezendermedewerkers na aug 67 en aug 74 Caroline de rug toe keerden. Peter Moore schreef bijv in zijn boek dat vooral in de periode Caroline na aug 89 de Ross werd bevolkt door wat hij noemde "veelal mental patients" maar daar direct aan toevoegde dat je ook wel op een heel bijzondere manier in elkaar moet steken om het onder die omstandigheden vol te houden. De climax was natuurlijk na nov 1990 toen het schip uit de lucht was en met circa 4 man op een absoluut noodrantsoen het laatste jaar op zee doorbracht op wat feitelijk een wrak was geworden. Steve Conway was 1 van de bewoners na nov 1990 die met veel bloed zweet en tranen zijn leven daarna weer oppakte. Neil Gates is alleen maar meer zonderling geworden na die laatste periode. De zeezenderij heeft een kwalijke kant zo weten we inmiddels wel.

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De talenknobbel was ook zeer goed ontwikkeld,

Hij maakte zich het Nederlands razend snel eigen in het eerste jaar (1971) dat hij bij RNI werkte.

Mike Barrington bijv is hedentendage zo ongeveer de enige bewoner van Sealand en blijft daar maanden achterelkaar op bivak.

Op de Ross Revenge verbleef hij zelfs eens een keer een periode van meer dan een jaar!

Het is natuurlijk ook een feit dat de meer "verwende " Engelse zeezendermedewerkers na aug 67 en aug 74 Caroline de rug toe keerden.

We kregen er in aug '67 natuurlijk wel de echte doorzetters voor terug zoals b.v. J.Walker. R Dale, R Day en S Muldoon.

En na aug '74 was het natuurlijk ook fijn luisteren naar dj's als Johnny Jason, Dave Owen, Simon Barrett en Tony Allan.

Peter Moore schreef bijv in zijn boek dat vooral in de periode Caroline na aug 89 de Ross werd bevolkt door wat hij noemde "veelal mental patients" maar daar direct aan toevoegde dat je ook wel op een heel bijzondere manier in elkaar moet steken om het onder die omstandigheden vol te houden.

Ook een (vrij stabiel figuur) als Peter Chicago, had na zijn zeezender carrière van 20 jaar, lange tijd nodig om weer aan de normale maatschappij te wennen.

De climax was natuurlijk na nov 1990 toen het schip uit de lucht was en met circa 4 man op een absoluut noodrantsoen het laatste jaar op zee doorbracht op wat feitelijk een wrak was geworden.

Een beetje vergelijkbaar met die periode op de M.V. Mi Amigo tussen November 1978 en April 1979.

Neil Gates is alleen maar meer zonderling geworden na die laatste periode.

Dat hebben we goed kunnen merken met zijn vreemde dromerijen op o.a. het Garry Stevens- Forum.

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6406
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Jozef
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.