Spring naar bijdragen

Matthijs Huizing en de NPO


Juul

Aanbevolen berichten

En deze meneer "zakenman" heeft ineens verstand van "de media" .......

Vanavond ( dinsdag 1 oktober ) bij Pauw en Witteman.

http://www.matthijshuizing.vvd.nl/

En van dit soort mensen heb ik m'n hele werkzame leven last gehad. Elke 4 jaar werd het weer anders. En als ik ze dan in Den Haag wel eens tegenkwam en ze dan confronteerde met hun ongefundeerde uitspraken dan werd het ze te heet onder voeten en hadden ze haast en gingen ze weer vergaderen. Niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Meneer Matthijs "deed eerst "Sociale Zaken en Financien" en nu ineens "media en sport"

Net als toen ik Hans Wiegel ooit confronteerde met het verdwijnen van de zeezenders en Veronica in het bijzonder kwam hij niet verder dan;"ach meneer Geleick, politiek hé?". En we gingen weer verder met de uitzending vanuit slot Zeist............

Na afloop kwam Wiegel naar mij toe en zei;"meneer Geleick krijg ik nog reiskosten vanuit Friesland naar hier?". ( hij was toen nog commissaris ). Zo kende ik de VVD mentaliteit weer................

Mijn korte antwoord toen; "Nou meneer Wiegel Publieke Omroep hé?"...................

En we gingen weer verder met de uitzending vanuit slot Zeist............

Juul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb deze man vorig jaar kort gesproken bij het protestoptreden van het Metropole Orkest in perscentrum Nieuwspoort. Een naar en onsympathiek persoon. Dat bleek ook dinsdag weer. Niet alleen 's-middags tijdens zijn inbreng in het vragenuurtje, maar vooral bij zijn optreden in Pauw en Witteman. Geholpen door Peter "de markt" Vandermeersch van de NRC kon zo'n beetje de helft van de programma's wel naar de commerciëlen. Zou zo'n heerschap er wel eens bij stilstaan dat er mensen zijn die helemaal niet naar pulpkanalen als RTL, SBS en Fox willen kijken?

Volgens de gesjeesde zakenman, en nu "mediaspecialist" Huizing hebben we trouwens wel genoeg publieke omroep (P.O.). Er zijn immers ook nog lokale en regionale zenders? Nou, zuursnoetje, die worden ook uitgekleed door Rutte I en II. Daarbij is de inhoud vaak niet om naar huis te schrijven. En al zeker geen alternatief voor de landelijke P.O. Dankzij het vorige kabinet krijgen we over een paar maanden te maken met vreselijke fusies en gevolgen voor de programmering van radio- en televisienetten. De VPRO mag op Radio 1 alleen nog maar verscholen uurtjes vullen. De VARA fuseert met belletjetrekomroep BNN. Een gruwel!

Na een rigoreus rechts kabinet, en de huidige crypto-rechtse club, hebben we slechts resten over van wat ooit een sterk omroepbestel was. Om over kunst en cultuur maar te zwijgen......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooie reactie. Sta ik gelukkig niet alleen.

Ja, Peter "de markt" Vandermeersch z'n optreden viel mij ook erg op. En meneer Huizing zat er in het begin maat stil bij en zei niks.........

Hij zei maar steeds;"U reageert vanuit de PO". En toen Felix iets zei van u vanuit de krant beaamde hij dat schoorvoetend.

En dat marktdenken ik vind het een gruwel. Dat hebben we gezien bij de zorg.

Hoogervorst (ook VVD) in 2006;"niemand gaat er op achteruit, de premies worden veel lager" etc.

En weg was ie, een mooie goed betaalde baan in Londen en wij ?..............wij zitten met een op Amerikaanse leest gestoelde ziektekosten systeem en straaljagers waar we niks aan hebben.

Ik ga maar naar het bos met Dylan wandelen............

Juul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach het blijft een politiek spelletje . Of ze nu de Omroep of de zorg onder hun hoede hebben ze maken meer kapot dan ze ooit kunnen heel maken en dan pakken ze zelf een baan met een goede bonus en zitten na een paar jaar thuis op de centen .En wij ....wij mogen dan proberen het tij te keren .Zo toch nog iets dat met zee te maken heeft van mijn kant .

Groetjes Uit Houten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Juul,

Was jij met Veronica de zeezender niet zelf 'de markt" tot 1974.

En vonden jullie het niet erg, tranen met tuiten op een bootje, dat jullie door de PO beschermers uit de lucht werden gehaald.

En werden jullie niet tot 1974 beschermd door de politiek van de VVD, die tot het laatst tegen de sluiting zeezenders was, en altijd al legale commerciele omroep, de markt dus, in haar partijprogramma had staan?

Laten we het maar niet hebben over de leugens van de NPO, 200 miljoen die in werkelijkheid 125 M is, Eredivisie samenvattingen die gewoon in 2014 naar FOX gaan en die een prima sportjournalstiek product kan leveren (1 x ging het fout met Talpa, omgekeerde volgorde wedstrijden en dat wordt telkens weer van stal gehaald), de wijze van omgaan met free-lancers en arbeids contracten, de poging de publieke collega's van de regionalen in te lijven, enz.

Waarom zien we wel Hagoort regelmatig aan de TV tafels en nooit de VCO en VCR voorzitters?

En is er iets mis met de dagbladen die prima kwaliteit leveren, als die van vd Meersch die, zoals het hoort, hun eigen broek, met moeite ophouden, ja de markt dus. Of moet de staat maar kranten gaan uitgeven? Zoals vroeger in het oostblok, wordt de Waarheid de grootste.

Voor de goede orde, ik ben niet de verdediger van de huidige VVD, die terecht op groot verlies staat, net als coalitie partner in crime PvdA.

Ik probeer op eigen kosten iets in de lucht te houden, helaas onder het regiem van de markt, en wordt voortdurend getreitert en uitgekleed door de overheid, dat vindt jij wel een prima idee?

groet,

ruud

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Ruud,

Het is natuurlijk ondoenlijk de situatie in 1974 met die in 2013 te vergelijken. De samenleving heeft niet stilgestaan. De VVD wedde toen op twee paarden. Enerzijds Veronica en in mindere mate andere zeezenders. Anderzijds op publieke omroepen als de TROS en de AVRO. Vooral de eerste kon op warme sympathie van deze partij rekenen. VVD-er Gerard Wallis de Vries was voorzitter, het rechtse houwdegen G.B.J. Hilterman mocht elke week zijn rechtse praatjes verkopen aan het volk, en "de algemene" was de officiële fanclub van Wiegel.

Andere omroepen hadden natuurlijk ook hun specifieke achterban. En zo was er voor iedere zuil wel een omroep. Dat is door de jaren heen "nogal" veranderd. De VARA is al lang niet links meer. Eerder de TROS van de jaren '80. De AVRO doet iets met cultuur, en de TROS met Volendam. En we hebben een ruime hoeveelheid commerciële omroepen en radiostations die in veel gevallen op elkaar lijken. Prima, mag van mij, vind ik allemaal goed, maar ik heb er weinig mee.

En dan de "leugens" van de NPO. De 200 miljoen bezuiniging op de NPO zou 125 miljoen zijn volgens Huizing en jou. Je vergeet dat die bezuiniging de (publieke) Wereldomroep gedecimeerd heeft. En ook het Muziekcentrum van de Omroep, onderdeel van de publieke omroep, moet 60% inleveren. Met "dank" aan Rutte I. Wat nou leugens?? Ik wens ook alle voetballiefhebbers erg veel plezier als Fox de samenvattingen gaat uitzenden. Ik gok dat de pleuris weer gaat uitbreken.

Natuurlijk zal een voorzitter van de Vereniging Commerciële Omroepen/Radio aan een tafel heul hard roepen dat de publieken hard moeten worden aangepakt. Zou ik ook doen als ik miljoenen euro's kan binnenharken. Maar of dat interessant is voor een discussie als gisteravond bij Pauw en Witteman betwijfel ik. En er is niets mis dat er een krant is zoals die van Peter "de markt" Vandermeersch. Maar deze Belg weet misschien niet dat er al sinds 1967 STER reclame wordt uitgezonden en dat kranten toen ook al moesten bestaan van abonneegelden en advertenties. De grote concurrentie van meneer Markt is internet. Daar zou hij zijn pijlen op moeten richten. En de publiciteitsgeile Vlaming moet al helemáál niet reutelen hoe omroepen hun zendtijd moeten vullen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De VARA niet links?

Dus er is niets links meer, of links is de norm, het midden?

Dan kan de VARA dus ook net zo goed wel weg.

De AVRO kreeg de steun van de VVD sinds mensenheugnis omdat de AVRO en de VVD tegen verzuilde systemen waren.

De AVRO was in het begin de enige omroep, en was als Algemene de voorvechter van een onafhankelijk (publiek) omroepsysteem, maar moest noodgedwongen de Zuilen accepteren, waardoor ze op enig moment zelfs de helft van de zendtijd kwijtraakte, aan nota bene de VARA.

Dus ik zie niets dubbels bij de VVD in de jaren 70.

Voor de TROS, ex TV-Noordzee, REM eiland, goldt dat zij meer amusement wilde brengen op TV. Een meer dan uitstekend streven, dat zij correct deed door commercieel vanuit zee te gaan, en toen dat niet meer kon dan maar een omroepvereniging te worden. Net als Veronica begon op zee, en later in het Bestel, want geen andere optie.

Nu er commerciele omroep is had de TROS zich als eerste moeten melden, nog voor RTL Veronique (RTL 4), maar dat deden ze niet om onduidelijke redenen (onzekerheid, warm bad van de subsidies?) en heeft darom nu beperkt recht van spreken. Veronica ging wel weer commercieel, precies zoals het hoort. (Met rampzalige gevolgen, maar dat lag aan het management)

De VPRO is ook al niet zo'n zuilenliefheber geweest, en trok vaak op samen met Veronica-publiek om orde op zaken te stellen in het Hilversumse, maar redde het niet tegenover de hardliners van VARA, KRO en NCRV.

Als de VCO en VCR voorziters geen intressant verhaal hebben, dan heeft NPO baas Hagoort dat ook niet. Telkens dezelfde plaat: wij zijn zielig en willen niet inleveren, dat weten we nu wel. En natuurlijk zijn wij beter, want commercieel, markt, is vies en fout.

En op dat bord op schoot moet ik onderhand overgeven.

RTL nieuws wordt al door heel veel mensen als beter gekenschetst dan het NOS Journaal, dus zo heet wordt de commerciele soep ook weer niet gegeten.

Wat iedereen vergeet is dat er in een systeem met vrijwel alleen comm omrioep ook gewoon goede en progressieve programma's worden gemaakt.

All in the Family, een VPRO vlaggeschip bvb.

Mad Men, VARA, allemaal uit (het foute) commerciele Amerika.

Natuurlijk is er veel commerciele rotzooi, er zijn zowiezo teveel zenders, maar wat maakt het uit als er nog ruimte is voor kwaliteit.

En die kan nu juist een PO leveren, zonder politieke/religieuze clubs. Amusement is van minder belang, tenzij significant beter en anders als CO. 2 voor 12, typisch PO amusement, niks mee mee.

Maar Frans Bauer en Volendam?

De NPO moet er zijn voor iedereeen, is , na de komst vd commercielen, natuurlijk hopeloos achterhaald, zoiets als een verkeerswetgeving waarbij men vergeten is dat er nu ook auto's zijn.

Overigens ben ik het met 1 ding vd kritiek eens, de politieke partijen, de VVD voorop, zou eens wat betere media woordvoerders moeten lanceren. Het er even bij doen is een belediging voor de hele omroep, PO en CO.

(Bij de verdeling Radiofrequenties hebben we hetzelfde probleem, telkens andere woordvoerders voor deze ingewikkelde zaak, met als gevolg dat de minister, lees ambtenaren, bijna vrij spel hebben)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik liep tijdens m'n wandeling met Dylan langs het schietkamp van Oldebroek hier te denken wat ga ik Ruud nou toch terug schrijven?

Want Ruud weet een discussie altijd weer zo om te buigen dat het over zijn eigen moeizame relatie met de overheid gaat. En in dit geval heeft H.Bosman het gelijk aan z'n zijde. De Vereniging Commerciële Omroepen/Radio had niks te zoeken gisteravond bij P&W.

Onze "NederBelg" was erg aan het woord alsof hij degene was die alles aanzwengelde. En génant vond ik het geruime tijd "stilzwijgen" van de politicus. Die nu "de media en sport" doet...........zoals in z'n cv staat.

Hij had beter even kunnen informeren hoe dat bij het opheffen van RNW enz. is gegaan bij z'n partijgenote meisje Anouchka van Miltenburg (VVD). Zij "deed" eerder de omroep voordat ze kamervoorzitter werd. En zij was ook de dame die om commentaar werd gevraagd, toen ze nog kamerlid was, waarom ze vond dat RNW en het Metro moest worden opgeheven en tegen Ferry Mingelen zei in Nieuwsuur;"geen commentaar" en wegliep.

Ik heb het wel een beetje gehad met al die VVD types. Het is altijd maar de "marktwerking" enz. En als het zover is dan maken ze de "pleiterik".

Nee, ik kan mij volledig vinden in het bovenstaande relaas van H.Bosman.

Juul.

PS Ruud 1974 is al weer zoooo lang geleden, geen vergelijking. Ik ben er trots op dat ik na 1974 kon meewerken aan programma's die enige diepte hadden ipv "stipnotering, de klapper van de week en gezakt". Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt.

Ik schrijf toch ook niet steeds dat jij bij RNW gewerkt hebt ?

Sukses in je strijd met de overheid, maar pas op D66, ik denk jou partij, is ook alleen maar uit op macht!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Want Ruud weet een discussie altijd weer zo om te buigen dat het over zijn eigen moeizame relatie met de overheid gaat. En in dit geval heeft H.Bosman het gelijk aan z'n zijde. De Vereniging Commerciële Omroepen/Radio had niks te zoeken gisteravond bij P&W.

PS Ruud 1974 is al weer zoooo lang geleden, geen vergelijking. Ik ben er trots op dat ik na 1974 kon meewerken aan programma's die enige diepte hadden ipv "stipnotering, de klapper van de week en gezakt". Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt.

Ik schrijf toch ook niet steeds dat jij bij RNW gewerkt hebt ?

Sukses in je strijd met de overheid, maar pas op D66, ik denk jou partij, is ook alleen maar uit op macht!

Beste Juul,

Als de NPO en jij en anderen te hoop mogen lopen telkens weer tegen het bezuinigings standpunt van de VVD, laat mij dan lekker tegelijkertijd mijn verhaal houden, dat veel gelijkenis vertoond met het 60-70 jaren verhaal van de zeezenders, maar ja, zo lang geleden niet vergelijken, nou mooi wel. Mijn verhaal en van mn collega's haalt nooit de media, en al helemaal niet de TV, wij zitten niet aan tafel, zoals gezegd.

Dus als anderen (NPO) gaan zeuren, dan doe ik dat dus ook gewoon, om aan te tonen dat het naar vergelijking nog zo slecht niet is bij de primaire zeurders. Die hun medium "gebruiken" om het publiek achter zicht te krijgen. Kan ik ook op mn zender, maar, net als mijn comm conculega's doen we dat niet. Dat is nou een verschil, en kleur de plaatjes.

Het is prima op te komen voor de PO, maar hou de verhoudingen in de gaten, en vergeet niet dat zij niet de enige zijn waar ingeteerd moet worden.

Ik heb bij de PO vele programa's gemaakt met zo als dat heet wat meer diepgang dan hit en tip-parade's. Ook nieuws en actualiteiten, waaronder 10 jaar bij RNW.

Maar ik zeg ook niet de PO weg moet, maar anders, zoals hierboven gemeld.

Bij de PO wordt nog steeds neergekeken op commercieel, bij de NPO op regionaal, bij de Regionalen op Lokaal. En geklaagd, op hun eigen kanalen dus......

Alle partijen zijn uit op macht, en D66 is niet mijn partij. Bij D66 en SP is wat meer begrip voor mijn standpunt, net als in het verleden bij VVD. Maar dan wordt het regeringspartij, en is het alsof je naar een andere film kijkt.

Met mijn standpunten en wensen heb ik al diverse keren de hele Kamer achter me gekregen, maar je weet waar de werkelijke macht ligt.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mijn standpunt is eigenlijk nooit veranderd. Ik vond in 1974 dat publieke omroep en commercie gewoon naast elkaar konden bestaan, en dat vind ik nu nog steeds.

Wel is het een feit dat de publieke radio van nu heel anders van karakter is dan toen, en dat de commerciele radio van nu heel anders is dan de zeezenders van toen. Er zijn nieuwe generaties radiomakers opgekomen. Het heeft dan ook geen zin om in discussies telkens weer die vergelijking te maken en terug te vallen op het 'onrecht dat ons toen is aangedaan'. Ik zou zeggen: 'Grow over it.' Het is 39 jaar geleden. We leven in het hier en nu.

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Ruud,

Je moet je even inlezen. De NCRV is de oudste (nog bestaande) omroepvereniging van ons land (1924). Daarna kwam de KRO (1925), gevolgd door de VARA (1925). Daarvoor waren er vanaf 1923 radio-uitzendingen van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) geweest. Verder had je vanaf 1926 de Hilversumsche Draadlooze Omroep. Dat werd in 1927 de Stichting Algemeene Nederlandsche Radio Omroep (een smerige truc van "de markt" om onder een contract uit te komen). Die fuseerde 1 januari 1928 met de Nederlandsche Omroep Vereeniging tot de AVRO. De omroep die ten onrechte beweerd 90 te zijn dit jaar. Dat een werknemer van de NSF, Willem Vogt, directeur werd van de AVRO doet daar niets aan af. De NSF op zijn beurt werd weer voorgegaan door de "vrije jongen" Idzerda uit Den Haag. Die al in 1919, als eerste in Nederland, radio-programma's verzorgde.

Ik zie wel degelijk een (drie)dubbele moraal bij de VVD. Je min of meer als voorvechter van Radio Veronica opwerpen, en tegelijkertijd aan de andere kant te pas en te onpas roeptoeteren bij de AVRO. En dan ook nog eens zwatelen dat je tegen de zuilen bent? Dan heb je geen mening, dan ben je een rechtsdraaiende tol die op hol is geslagen.

Natuurlijk kunnen de voorzitters van de Vereniging Commerciële Omroepen en/of Radio best een leuk verhaal hebben. Twijfel ik niet aan. Alleen ging het gisteren over een VVD-politicus die zonodig vragen moest stellen in de Tweede Kamer over spotjes die momenteel door de publieke omroepen worden uitgezonden tegen het nog maar een keer bezuinigen van 100 miljoen op het al gekorte budget. Een wraakactie van Wilders in Rutte I, voortgezet door de rechtse rovers tijdens de onderhandelingen voor Rutte II. De PvdA heeft dit helaas weggegeven. En dat neem ik ze kwalijk!

Iedereen mag van mij kijken naar Boulevard, Mongolen zakken door het ijs en meer van die pulp. Maar ik wil kijken naar Zembla, Tegenlicht en Nieuwsuur (ik mis Nova nog steeds). Programma's die de commerciëlen nooit gaan maken. Groet, Heather

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De VARA is al lang niet links meer.

LOL

Robin


Maar ik wil kijken naar Zembla, Tegenlicht en Nieuwsuur (ik mis Nova nog steeds). Programma's die de commerciëlen nooit gaan maken.

Nog meer van dat soort linkse programma's bij de commerciëlen, ik hoop toch echt van niet.

Robin


laat mij dan lekker tegelijkertijd mijn verhaal houden

Zo is het maar net.

Robin


En in dit geval heeft H.Bosman het gelijk aan z'n zijde.

HAAR zijde!

Robin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alleen ging het gisteren over een VVD-politicus die zonodig vragen moest stellen in de Tweede Kamer over spotjes die momenteel door de publieke omroepen worden uitgezonden tegen het nog maar een keer bezuinigen van 100 miljoen op het al gekorte budget.

Hij wilde die spotje van de buis laten halen. Dat noemen wij hier gewoon cencuur. Ik zou me daar eerder druk om maken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb (al lang) het idee dat de rechtse politici vooral het tegengeluid willen uitschakelen onder de, mijns inziens, populistische benaming 'linkse hobby'. De Publieke Omroep wordt daar ook direct onder geschaard terwijl een EO, NCRV, KRO, AVRO en TROS volgens mij echt niet links zijn. Ik hoorde de TROS-directeur bij 'Mediazaken' op BNR zeggen dat de nieuwe fusieomroep AVRO-TROS ook een liberale omroep wordt; dus duidelijk niet ter linker zijde. Alleen de VARA en VPRO blijven dan over (eventueel de IKON en andere 2.42-omroepen buiten beschouwing), maar zijn die zo uitgesproken links? De VARA is al heel anders dan de VARA van 20/25 jaar geleden en is meer 'links van het midden'; de VPRO is eigenzinnig en gaat vooral zijn eigen gang en bij BNN is volgens mij politiek neutraal (WNL en Powned laat ik maar bewust links, uhhm rechts, liggen) Ik ben juist blij met ieder tegengeluid en verdieping wat er in de ether te horen en zien is, ongeacht links of rechts, want dat hoort bij een democratie. Zeker bij een publieke omroep die zowel op radio als tv ook zijn neus uitsteekt voor meer dan wat de grote massa wilt (of de massa het echt wilt of het louter doet om mee te lopen is een andere discussie)

Je kunt inderdaad twisten of een 'Vive le Frans' wel bij de PO thuis hoort; anderzijds moet zij wel alle doelgroepen bedienen conform de wet. Volgens mij moet men ook nog een minimum marktkaandeel halen wat ooit (mede) door de VVD is bepaald en dan krijg je populaire programma's op 'prime-time'. Ik vind dat de VVD dan ook de pot is die de ketel verwijt dat 'ie zwart ziet.

Laten we blij zijn met de huidige PO. Het grote voordeel is dat men een groot publiek kennis laat maken met andere zaken; andere invalshoeken, andere muziek, andere meningen etc. 3FM is de springplank geweest (en nog steeds) voor veel Nederlandse artiesten en popgroepen en draagt nog steeds zijn steentje aan de huidige muziekcultuur die in Nederland wel degelijk wat is opgeschoven.

Maar ja, in een maatschappij van 'oneliners' en veel meningen zonder inhoud, blijven loze woorden hangen. De term 'linkse hobby' is daar een prachtig voorbeeld. Het klopt dat de zuilen amper nog bestaan, maar de hokjesgedachte is alleen maar gegroeid en daar komt mijns inziens geen einde aan. Juist dan komen de oude waarden van de omroepverenigingen weer terug. Maar ja, als je zoveel mogelijk tegengeluiden wilt uitschakelen, wordt de massa steeds meer eenheidsworst en vallen andere denkers juist veel meer op. Misschien is dat de bedoeling? Het doet me denken aan de DDR; en als men dat zo graag wilt kan je beter verhuizen naar de Nalepastraße in Oost-Berlijn (er is nog wat ruimte leeg) en 3FM omdopen in DT'64; Radio 1 in 'Stimme der DDR' en de tv gelijkschakelen in DDR 1 en 2.......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

LOL

Robin


Nog meer van dat soort linkse programma's bij de commerciëlen, ik hoop toch echt van niet.

Robin


Zo is het maar net.

Robin


HAAR zijde!

Robin

Sorry,

"met de kennis van nu" zou ik "haar" geschreven hebben......

Juul


En dan heeft nog niemand het over de spotjes die de politiek en in dit geval de VVD mag uitzenden. Zitten we daar dan op te wachten ? En dat wordt toch ook betaald door ons!

En uiteindelijk ging het mij meer om de "gesjeesde" zakenman die nu "de omroep en sport" DOET. (zie z'n cv ).

Over dat soort types val ik. Daar heb ik in m'n werkzame omroepleven last van gehad. Nooit op de werkvloer komen en maar wel van alles roeptoeteren.

Oh, ja, Jan Marijnissen kwam regelmatig op de werkvloer.

Ik ben in ieder geval blij met een aantal uitgebreide en goed gedocumenteerde reacties van jullie.

Dat doet mij als oud-PO medewerker goed.

Juul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Paar puntjes,

- Voorloper AVRO olv Willem Vogt, was de eerste omroep. De NSF heeft nooit onder eigen vlag uitzendingen verzorgd, was wel vergunninghouder, maar stelde de zender in Hilversum beschikbaar. Moet het even precies nakijken onder welke namen het gebeurde. (ik dacht iets van ANRO, Alg Ned radio omroep)

NSF (later overgenomen door Philips) had dezelfde reden als Idzerda om te zenden, verkoop stimuleren van ontvangers, in radio-inhoud waren ze niet geinteresseerd, en zo ja, dan voor zo breed mogelijk publiek - later Veronica, zelfde verhaal) Christelijken en Katholieken mochten later ook zender huren/gebruiken, omdat de club van Vogt de zendtijd bij lange na niet volkreeg in die begindagen.

- De spotjes van de VVD die op onze kosten worden uitgezonden is te billijken omdat ALLE politieke partijen die zendtijd krijgen.

De vergelijking gaat dus mank, pas als ook de CO spotjes via de PO zou mogen zenden is het een acceptabel verhaal, wat ze niet eens betaald mogen, zie BNR op Radio1. Andersom mag en gebeurt wel!!

- Over de woordvoerders heb ik het 1 en ander opgemerkt, maar meer in algemene zin, dus niet alleen de VVD man.

Tot jouw grote ongenoegen zal je overigens moeten erkennen dat uitgerekend Martin Bosma van de PVV juist wel over de werkvloer kwam ..........(heeft ondermeer bij WereldOmroep gewerkt, maar ook in VS, tja en dan kan de werkervaring/deskundigheid ook tegen je werken - In de USA gaat het bij de comm nieuwszenders waar hij werkte wel iets efficienter dan hier bij de NPO)

- Ik heb nog steeds geen aanleiding om spotjes over mn zender te brengen met het verzoek een petitie te tekenen, bvb tegen de digitale verplichting voor MG. Ik ken ook geen plannen bij de collega's om hun belangen zo onder de aandacht te brengen, ook is daar bij mijn beste weten geeen verleden van (muv zeezenders in 1974).

Mijn houding is dat je de luisteraar daar in principe niet mee lastig moet vallen, en al helemaal niet in een tijd waarbij zoveel mensen door de bezuinigingen worden getroffen. Een oproep van de NPO tegen de kortingen in de Gezondheidszorg zou, ondanks de politieke lading, nog te pruimen zijn. Daarom ben ik tegen het NPO 123 spotje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

- Ik heb nog steeds geen aanleiding om spotjes over mn zender te brengen met het verzoek een petitie te tekenen, bvb tegen de digitale verplichting voor MG. Ik ken ook geen plannen bij de collega's om hun belangen zo onder de aandacht te brengen, ook is daar bij mijn beste weten geeen verleden van (muv zeezenders in 1974).

Zeker wel, 538 mobiliseerde luisteraars om zo zelf in de ether te komen. Zie http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010692030%3Ampeg21%3Ap005%3Aa0551

Link naar opmerking
Deel via andere websites

-De feitelijk eerste omroep was in 1919 PCGG van Idzerda's Nederlandse Radio Unie. Hij verzorgde "broadcasts" (het woord omroep werd voor het eerst in 1922 gebruikt). Deze waren zelfs in London op pleinen via grote luidsprekers te beluisteren.

-De eerste uitzending van de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) was medio 1923.

-In 1924 werd de studio van de NSF omgedoopt in Hilversumsche Draadlooze Omroep (HDO) die de programma's van de zendgemachtigden NCRV, KRO, VARA en VPRO uitzond. In 1926 werd door KRO en NCRV de Nederlandsche Draadlooze Omroep voor dit doel opgericht. De HDO ging op in de Stichting Algemeene Nederlandsche Radio Omroep.

-Martin Bosma's verleden in de media verklaart een heleboel. Zo werd hij ontslagen bij de Wereldomroep. Dit is de reden geweest dat Rutte I de Wereldomroep decimeerde. Dat is geen deskundigheid maar persoonlijke rancune.

-Dat het in Amerika bij commerciële nieuwszenders efficiënter toe zou gaan is een moeilijk te controleren aanname. Overigens word ik altijd een beetje brak in m'n brein als mensen ons land weer eens vergelijken met de U.S. of A. Appelen en peren..........

-Met name commerciële radiostations hebben in het verleden wel degelijk actie gevoerd voor het eigen belang. "Radio 538 moet in de ether", De acties van Sky Radio, Radio Veronica, Arrow Classic Rock, Q the Beat en Radio 538 tegen de fm-frequentieveiling in 2001 zijn twee voorbeelden.

-Mijn mening is, dat de kijker best duidelijk gemaakt mag worden wat er te gebeuren staat. Herhalingen van herhalingen? Een "zomerstop" van april tot oktober?? Door de bezuiniging van Rutte II (bovenop die van Rutte I) dalen programmabudgetten, Ster-inkomsten, zullen kijkcijfers dalen en dat leidt weer tot nog verder dalende Ster-inkomsten. Een niet te stoppen neerwaartse spiraal.

-Van mij mogen de spotjes wel een tandje langer en harder. Laat de kijkers (en luisteraars) maar weten wat ze boven het hoofd hangt!

-Ik ben er bij aanstaande woensdag op het Malieveld.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mooi dat je er bij bent!

Dergelijke steun (o.a.) zullen een aantal van mijn oud collega's wel nodig hebben.

http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/tros-en-avro-vragen-collectief-ontslag-aan/

En niet verder vertellen: Een aantal hebben gesolliciteerd en brieven geschreven naar twee politieke partijen ( D66 en VVD) . Dat was 3 maanden geleden.

Hebben ze antwoord gehad?..........Wat denken jullie?

Juul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De AVRO bestaat op 4 oktober negentig jaar, en is daarmee de oudste omroep van ons land. Toen zich na enkele jaren nieuwe zendgemachtigden meldden, brandde een hevige strijd los om de alleenheerschappij. De AVRO probeerde zelfs via de politiek om de andere omroepen het zwijgen op te leggen. Kijk hier naar historische filmbeelden uit 1929.

bron: Geschiedenis24 (is van NPO)

Ik zal ook nog eens in Vijzelaar kijken.

Grappig detail met Bosma en RNW.

Wij beiden werkten aan commerciele zenders, dat wist de directie.

Bosma liet zijn planne ontvouwen in de Elsevier, mijn plannen stonden op zeker moment op voorpagina Volkskramt en waren te horen op Radio 1.

Bosma zn contract werd niet verlengd, ik werd net zo vaak uitgenodigd als free-lancer als altijd.

Rancune is zeker niet uitgesloten. Maar de dreiging lag al veel langer boven het hoofd van RNWO, vooral gesteund door .... NPO (door ons het Binnenland genoemd) die al sinds mensenheugnis lonkte naar het budget van de WereldOmroep.

Het verhaal van 538 actie voor de etherfrequenties heb ik kennelijk gemist, overigens nog wel wat te begrijpen gelet op vreselijk Comm Radiofrequentie beleid van Overheid.

En zo zijn we weer terug bij af, geen 200 gulden.

Zal ik eens een demo op het fort van de Democratie, onder mijn zendmast organiseren ha ha.

Maak jij even mooi spotje Juul. 1 2 3 enz.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.