Spring naar bijdragen

De Top 40 uitzending van 20 maart 1992


Aanbevolen berichten

Na de zeer geslaagde Radiodag van gisteren, vandaag weer tijd voor een oude Top 40 uitzending. De datum is 20 maart 1992, met Twilight Zone van 2 Unlimited op de eerste plaats. Prima dance, die na dik 20 jaar nog steeds kaarsrecht overeind staat! Zij verstootten Genesis van de bovenste plaats, maar I Can’t Dance blijft ook nog steeds een prima nummer! Right Said Fred maakt de top 3 vol met Don’t Talk Just Kiss.

Op 7 een prachtige plaat van Curtis Stigers en op 8 één van mijn grootste favorieten ooit, Under The Bridge van The Red Hot Chili Peppers. Ook de live opname van Patrick Bruel op 9 mag er zijn!

Op 11 de hoogste genoteerde Nederlandstalige, Hela Hola Tuthola van Pater Moeskroen. Ook op 12 een klassieker, One van U2. De langst genoteerde die week zakte naar 13, Don’t Let The Sun Go Down On Me van George Michael en Elton John stond er 14 weken in.

Op 14 een dikke superstip voor Ce Ce Peniston, ze staat ook op 15 met een daler. Gary Moore op 16 met Cold Day In Hell en de onvermijdelijke Rode Schoentjes zakken naar 17. Eric Clapton staat op 18 met Tears In Heaven, een plaat met een verhaal….

Op 20 de hoogste nieuwe, Bruce Springsteen met Human Touch. Behoorlijk wat klassiekers-to-be in de lijst, ook November Rain van Guns’n Roses op 21 kunnen we gerust daaronder scharen. Een opmerkelijk duet op 22 van Lee Towers en Bart de Graaff en op 26 treffen we de kortstondige come back van Chic aan.

Een volgende klassieker zakt naar 28, Pearl Jam met Alive. Een niet-alledaagse cover van een U2 nummer zakt fors, I Still Haven’t Found What I’m Looking For in de hoempa versie van Badesalz van 14 naar 30. De jonge klassiekers bleven maar komen die week, Come As You Are van Nirvana debuteerde op 35.

Nog een opmerkelijke: Allemoal Oan De Melk van Mannenkoor Karrespoor op 37. Helaas waren er met Johnny, Hanny en Speedy J ook wat platen uit de categorie Nooit Meer Horen….

Toch een bijzonder mooie lijst dus, in de presentatie van Erik de Zwart. Gedigitaliseerd door Vincent, zijn dit de links:

1500-1630: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-LHOX4QIX6ZAR.mp3

1630-1800: http://www.mijnbestand.nl/Bestand-JIE8K4W6Z6ST.mp3

Veel luisterplezier, en een mooie zondag!

Evert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...
  • 7 years later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6379
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ray Robinson
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.