Spring naar bijdragen

Doorgeven tunes en eigen vraagtekens


FunkyFuser

Aanbevolen berichten

Hi Simon,

 

Ben zelf ook maar weer eens op zoek gegaan naar de muziek van Bob James - Courtship.  Als je naar het begin van de track luistert hoor je het snel stuiteren van een basketbal.  Jij had het over de Olympische Spelen en met die 2 gegevens ben ik weer gaan zoeken.  Nu vind ik dus dat de track ook wel het "Basketball Theme" van jawel de Olympische Spelen van 1984 is geweest !  Maar toch ken ik het ook ergens anders van, inderdaad van een Nederlands programma maar ben daar dus nog niet achter.  Beetje bij beetje sluiten de rijen zich weer.  Dat deuntje ziet dus nu de hele dag in mijn hoofd om er toch een radio of TV programma bij te kunnen plaatsen zoals jij dat waarschijnlijk ook denkt. 

 

Dat er nou helemaal niemand anders is die de muziek van mijn lijstje herkent bij een radio of ander soort programma, vreemd ?  Jij bent toch niet de enige op dit forum die er iets meer over weet, lijkt er overigens wel op ?  :(  Ben er in ieder geval content mee dat je er mee bezig bent !  Hopelijk kan ik jou of iemand anders ook weer helpen iets te vinden want daar is een forum als deze voor bedoelt. 

 

FF  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Emiel van Egdom beluisterd, maar dat nummer zegt mij helaas niets. Ik had ook nog nooit van deze man gehoord. Wel fijne muziek.

 

Mijn cassetterecorder piept en kraakt, op zoek naar Bob James :)

 

Vind ik een goede Nederlandse jazz gitarist net zoals bijv. Martijn van Iterson, maar die is ook relatief onbekend.

Wat betreft dat nummer van Emiel van Egdom gaat het echt om de laatste 35 sec.  Dus zeg maar vanaf 3:30 op de teller.  Daar hoor ik een duidelijke tune in maar ra ra van welk programma ?

 

FF

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bob James is inderdaad gebruikt tgv de Olympische Spelen in 1984.  Het werd zo af en toe ingezet als tune van Radio Olympia van de NOS.

 

Ook de laasrte 30" seconden van van Egdom blijven voor mij een mysterie. 

 

Casiopea is nu mijn volgende target. Overigens een fantastische band, waarvan de LP's destijds alleen maar voor heel veel geld te koop lagen bij RAF in Amsterdam, zo kan ik mij herinneren.

 

SF

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Casiopea, tja aparte band beetje gelikt maar fijne melodieen en ook LIVE kwamen ze goed uit de verf. Heb ze begin jaren 80 wel eens gezien / gehoord op het North Sea Jazz Festival toen het daar nog relatief rustig was ...  :angry:    Ik heb inderdaad ook wel eens zo'n dure Japanse eerste persing (Import) ergens in Den Haag gekocht voor 40 gulden ! Weet je zo een hele dike vinyl exemplaar, prachtig.    Nee dat was niet Jazz Center, was daar overigens wel vaste klant ... ;)   Kom er nu niet zo vaak meer.

 

Euhm jammer van Emiel van Egdom, heb toch echt het idee dat het gebruikt is in een radio of misschien wel TV programma. 

 

Heb de vraag hier al een paar X eerder gevraagd maar is er bij iemand bekend of er ook een soortgelijke NL website en/of forum als deze bestaat maar dan wat betreft TV tunes ? Of een alternatieve website waar vele TV tunes staan vermeld met programma.  Wellicht vinden we dan de oplossingen en nog meer mooie muziek !

 

FF

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Hoi Marc,

 

Leuk dat je nog reageert, wat doe je zoal op je webradio ?

 

Die tune van Toto (Jongbloed & Joosten) en Pat Metheny (van Kooten & de Bie) kende ik inderdaad al.  Alleen niet die van Henry Mancini - The good old days (Koning Klant), bedankt hoor. 

 

Overigens naast de 2 tracks van Sonny Rollins:

 

("Duke of Iron"

 

en "Mava Mava")

 

hebben ze  destijds "Free Time" van Spyro Gyra ook voor een tune van van Kooten & De Bie gebruikt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 8 years later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.