Jump to content

Radio Caroline South - 13-08-1967 - 1500-1800 - Keefers


Vincent

Recommended Posts

Rond 13 en 14 aug 1967 verlieten bijna alle Caroline South deejays de Mi Amigo om nimmer terug te keren, de forse taak om Caroline door te laten gaan lag op de schouders van de twee heroes Robbie Dale en Johnnie Walker, middernacht van 14 op 15 aug 1967, de Britse anti zeezenderwet  was van kracht geworden, Dale en walker kregen er 1 deejay bij, Ross Brown.

Aanboord van de Mi Amigo was op de 15e de spanning te snijden, zou de Britse overheid een marineschip sturen om de zaak op te rollen ja of nee?

De anti climax kwam later op de dag toen een inwoner uit Clacton met zijn speedboot een aantal kranten bracht, Carolien werd met rust gelaten en zou tot 3 maart 1968 in de lucht blijven, op die datum besloot de Nederlandse bevoorrader dat de rekening te hoog was opgelopen en niet voldaan ondanks het feit dat er geld binnenkwam via de Major Minor recordlabel reclamecampagne. Iemand had ergens in de schakel een te groot deel in eigen zak gestoken, de NL bevoorrader  was kort maar krachtig in de reactie, beide Caroline schepen van zee naar Amsterdam. Einde oefening tot zomer 1972.

 

Tussen aug 67 en maart 1968 verloor Caroline South veel van haar glans en het deejayteam gewend aan sterrenstatus verpieterde in eenzaamheid aanboord. Zij waren niet uit het hout gesneden waaruit de nieuwe lichting was gesneden die vanaf aug 74 tot maart 80 vaak zeer lange periodes aanboord zaten en lak hadden aan sterrenstatus. Dat werden de ware  "Marinebroadcasters"!

 

Paul de Haan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...