Spring naar bijdragen

Wel een heel leuke stream...........


Juul

Aanbevolen berichten

Vooruit, even tijd voor wat Grunninger nuchterheid en even terug naar de winter van 1970, Hans Knot en ondergetekende waren actief bij een stad Groninger landpiraat en draaiden toen als een gewaagde mix van oldies waar we niet schuwden om Frank Sinatra na een Doorsplaat te draaien, deze kunsten vertoonden we opnieuw in circa 1980 toen we besloten dat Radio Groningen op FM all oldies moest worden, turntablehits en het liefst USA/UK spul en ook nu weer niet bang zijn om bijv Ray Conniff te laten opvolgen met bijvoorbeeld iets moois van David Gates. Een upbeat versie van "the Music of your life", the better end op popmusic. Nu anno 2015 hoor je dit ook via 1584 Paradijs en yours truly stopt dit zelfde ook in zijn uurtje bij radio 19 te Belgie, maw dus niets nieuws onder de zon wat mij betreft, tis geen hogere wiskunde toch? Is het goed dit Lex Classics? Jazeker.

En ik denk dat Loxewijk toch wel zelf instaat is om hier te lezen wat wij anoraks hier van vinden.

"deurgoan mien jong en kop der veur".

 

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk om al deze reacties te lezen en ik besluit ook maar eens wat te roepen.... Ik ben een echte seventies liefhebber en vind de mix tussen de overbekende hites en de "mindere" wel prettig. Een stream zoals die van Radio paradijs kan ik daarom ook erg waarderen. Nieuws hoeft er niet per se op want overal kan je nieuws tot je nemen.

Wat misschien wel leuk zou zijn voor de liefhebbers van de "presentator"Lex Harding zoals ik er ook eentje ben.....een wekelijkese of maandelijke Top 40 met classics.

En systeem waarbij je op een site bijvoorbeeld een lijst platen hebt en daar mag je er dan 3 uit kiezen. Hij kan dan een lijst samenstellen en die presenteren op de manier van de Top40. Alleen dus geen verkoopcijfers maar verzoekjes of zoiets. Het is een ideetje en misschien vind Lex het leuk om dan die lijst te presenteren. Vind Lex misschien leuk en de liefhebbers kunnen weer nieuwe Top40 uitzendingen beluisteren.

Ach,....het is een ideetje.

In elk geval wens ik Lex heel veel succes met deze stream en het plezier van het in elkaar zetten van een lekkere playlist. Hij is goed bezig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien dat Lex geen zin heeft om nog iets te presenteren, maar zo ja, dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Dat is de methode die in gebruik is bij het Amerikaanse Radio Paradise ( www.radioparadise.com, niet te verwarren met een gelijknamige Nederlandse webstream ), een station dat 24 uur per dag non-stop albumtracks draait.

 

Die zender heeft een vaste presentator die drie of vier keer per uur zoiets opmerkt als 'leuk dat je luistert', 'you are listening to commercial free radio paradise' en (af en toe) 'je luisterde daarnet naar dit nummer van dat album, en nu ga je luisteren naar dat.' Uiteraard presenteert hij dat niet live (het gaat 24 uur per dag door), maar hij neemt die woorden van tevoren op en ze worden (uiteraard op de juiste plek) tussen de mp3'tjes gemonteerd. Ik heb er geen verstand van, maar het lijkt me niet al te lastig om dat binnen een softwareprogramma voor elkaar te krijgen.

 

Het geeft zo'n zender een persoonlijk tintje en er wordt mee benadrukt dat de plaatjes persoonlijk door iemand zijn uitgekozen, in dit geval door Lex. In die zin werkt het beter dan jingles. (Radio Paradise heeft zelfs geen enkele jingle.)

 

Maar goed, het is maar een suggestie.

 

Paul

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De gemiddelde luistertijd volgens shoutcast is inmiddels ruim 18 uur. Dat zegt wel wat over de muziekkeus van Lex.

 

Kan ook vertekend beeld zijn. Er zijn niet zoveel luisteraars (max 30) en iemand (ik dus) die het leuk vond om een paar dagen op te nemen voor het archief.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Ik luister nu al een paar weken naar deze stream. Opvallend blijft, naast de muziekkeus, de geluidskwaliteit van de stream. Ik luister ook naar andere streams, Paradijs, Caroline Flashback, KXClassics en KXradio maar het geluid klinkt veel minder. De stream van 192 radio klinkt ook goed, maar iets minder dan LXClassics.

Ik heb er geen verstand van. Hoe is de geluidskwaliteit te regelen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het geluid klinkt helemaal niet veel minder. Het geluid kinkt gewoon goed !

​Dat is precies wat Piet bedoelt, vermoed ik. Het geluid van die andere stations klinkt minder. Maar ik geef toe, je kunt zijn mail op twee verschillende manieren lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Vergelijkbare bijdragen

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6379
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ray Robinson
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.