Jump to content

Radio Veronica David Bowie Top 40 (15-1-2016)


melle

Recommended Posts

Nou was ik al sinds 1981 geen volger meer van Bowie, maar toch hulde aan de man voor 10jaar goeie elpees. Zo'n uitzending als deze, zonder de up-loader Melle tegen de haren in te willen strijken, raakt echter kant nog wal op een nietszeggende zender als Veronica. Nu iemand de pijp uit is wijken ze ineens van hun riedeltje af en draaien zowaar eens iets anders als Let's Dance en China Girl, de luisteraars kregen voor 4 uurtjes even het woord.

grt. June

 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Maar wat wil je dan, Junebug? Het is commerciele radio, bedoeld voor een groot publiek. Dan geldt: 'Men vraagt, en wij draaien.'

Niks mis mee, maar echte fans draaien gewoon zelf hun favoriete Bowie-platen. En op een streamingdienst als Spotify is het tegenwoordig een koud kunstje om je eigen playlist van favoriete nummers te maken.

Link to comment
Share on other sites

5 uur geleden zei Paul:

Maar wat wil je dan, Junebug?

Misschien dat op Radio Veronica, uit die David Bowie Top 40, de komende 40 dagen, elke dag één plaatje ten gehore wordt gebracht, want het grote publiek wil blijkbaar meer dan alleen een Top 2 horen met Let's Dance en China Girl.  Na 40 dagen kan men (dan) weer opnieuw beginnen.

 

 

Robin 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dat zou een leuke suggestie zijn voor Erik de Zwart: de playlist flink uitbreiden, en niet alleen waar het gaat om David Bowie.

Of het grote publiek dat wil, moet natuurlijk nog blijken. Veel managers van commerciele radiostations lijken te denken van niet.

Link to comment
Share on other sites

Paul, Robin,

Dat is precies wat ik eigenlijk duidelijk wil maken. Er zou toch tenminste één iemand op de ladder daar wakker moeten worden bij het te krijgen zien van zo'n lijst? 

Bij het uitbreiden van zo'n play-list denk ik heus niet aan het toevoegen van underground hardcore bands of grind metal, maar aan vooral de top25 huisbands van Veronica. U2, Queen etc etc. bands die talloze lp's hebben gemaakt maar waarvan standaard altijd dezelfde nummers van worden gedraaid. Als ze dat alleen al eens zouden doen dan zou dat al enige frisse lucht geven.

Ow, waarom ik de knop niet omzet? Als ik dat overdag doe dan krijg ik 7 boze blikken naar me toe :-/

Link to comment
Share on other sites

5 uur geleden zei Gisteren:
5 uur geleden zei Gisteren:

Grindcore is de correcte term.

Een metal kenner? Noem mij eens wat goeie metal-radio programma's, gezien we hier op een radio-forum zitten. Ik mag graag naar "De Beuk Erin" luisteren op Zaanradio.

 

Edited by Junebug
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,595
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Reality FM
  Joined
×
×
 • Create New...