Spring naar bijdragen

VARA Radio 3 - 02-02-1988 - 1700-1800 - Pieter Jan Hagens - Verrukkelijke 15


Vincent

Aanbevolen berichten

3 uur geleden zei Vincent:

Please login or register to see this link.

Opname uit het archief van Ton van Draanen.

De opname is niet van 17 tot 18 maar van 16 tot 17 uur. Deze aflevering was de eerste waarbij -op last van chef Louis Verschuur-  de Verrukkelijke Tips waren geschrapt. De VARA-medewerkers hadden dus geen sturende invloed meer, wat ertoe leidde dat de V15 al snel een derderangs Top 40 werd. Gelukkig werd deze ooit geweldige, maar inmiddels gecastreerde hitlijst eind 1989 -tijd voor een nieuwe chef-  overboord gezet.

Edwin

Link naar opmerking
Deel via andere websites

41 minuten geleden zei arno:

Dank hiervoor, Vincent en het stuk

je geschiedschrijving van Edwin. Ik merkte destijds dat de lijst na verloop van tijd minder interessant werd. De reden is me nu duidelijk. Beter laat dan nooit ;)

Dat begon al toen in '86 kort na elkaar Jeroen Soer en Felix Meurders opstapten, toch de bedenkers en smaakmakers van de V15. Op zich was de nieuwe lichting (Kroeske, Stenders) ook wel te porren voor 'de betere muziek', maar met name Stenders wilde ook sandwichen. Zo'n heel uur onbekende tips achter elkaar vond hij eigenlijk maar niks. Toen hij vertrok en Hagens de presentatie overnam, als deejay toch wat meer een lichtgewicht dan Stenders of Soer, was het voor Verschuur vrij makkelijk de maatregel door te drukken. Kroeske en producer Flip van der Enden voeren toch a hun eigen koers (ze hadden naast Twee Meter ook avondprogramma's) en maakten zich niet zo druk om die tiplijst.
Peter Holland was het gezeik bij de VARA toen allang zat en zat zijn tijd uit op zijn eigen eilandje(s) tot hij naar de VOO (en later Radio 10) mocht.

Edwin

bewerkt door rauhfaser
  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.