Spring naar bijdragen

Mi Amigo/Caroline


Tino

Aanbevolen berichten

Op 29 januari 2017 om 20:31 zei Leendert Vingerling:

 

Dus toch een schatkamer!  Ik heb toch nog wel een paar curieuze vragen.

 

Heb je ooit de banden terug beluisterd of was het opnemen van  al deze zeezender uitzendingen een ondefinieerbare dwangmatigheid ? De bekende 'verzamel neurose'?  Het bezitten was belangrijker dan het genot.

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

 

 

Dat vind ik een zeer gevat antwoord. Ik hoop ook  zo oud te worden, maar wellicht op een iets andere manier. Heb bewondering voor je , want ik zou het niet kunnen volhouden om tot mijn 100 ste banden te beluisteren en te digitaliseren.

 

Ben meer van de geschiedschrijving en minder van de audio historie. Maar op dit forum kunnen we elkaar goed aanvullen. En dat is een 'win-win' situatie .

 

Salut

Leendert

 

 

Ik heb meer dan 2500 banden eerst op DAT gezet en daarna gedigitaliseerd……..in de computer.

Vanaf jan. 2000 - 2010-…….En dan ook nog kort beschreven en in een dBase gezet.  Dus waar hebben jullie het over……….hi.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei pvanklei:

Vergeet het archief van Ton van Draanen niet. Vorig jaar heb ik ruim 2 personenwagens met +/- 2700 casettes en vele dozen met banden met zeezenderopnames bij hem opgehaald. Gelukkig was Vincent bereid dit mooie archief te digitaliseren omdat ik daar helaas geen tijd voor had en is hij na een jaar bijna klaar met al die mooie opnames.

 

Complimenten aan Vincent voor al de tijd die hij hierin steekt en het voor iedereen beschikbaar maakt. Met name het werk om een groot aantal Scotch banden weer te kunnen afspelen. Eerst langdurig in een oven bakken en daarna digitaliseren.

 

Peter

 

 

 

Goed opgemerkt Peter,

 

 

Ik was hem inderdaad vergeten. Ere wie er toekomt. 

 

Ik heb met Ton  twee jaar gewerkt bij  de regionale omroep Radio West. Zal 1993-1994 zijn geweest. Ik presenteerde daar de sportprogramma's en hij stelde daar ook de muziek voor samen.  Speciaal voor mij' gooide' hij er een paar geweldige 'sixties' songs in. 

 

Van Draanen en ik vonden die publieke 'linkse' regionale omroep maar niks, maar ja het betaalde de hypotheek. Ik heb me er nooit thuisgevoeld. Toen bestond er al  het 'elitaire' denken, waar we het tegenwoordig ook over hebben. Wat wil je met  Henk Kroes, een oud Vara 'pipo' als directeur en Henk Kool ( ex PvdA wethouder) als chef nieuwsredactie.

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 minuten geleden zei Vincent:

Ik kan zo nog 10 namen opnoemen van mensen die een groot archief aan banden/cassettes hebben/hadden. Het is niet aan mij om die bekend te maken, maar we mogen al deze mensen dankbaar zijn dat zij er geld en tijd in hebben gestoken. Zonder hen zou niet alles bewaard zijn gebleven. 

Dat is ook zo Vincent. 

 

Ik noemde slechts een paar namen uit het blote en inmiddels  kalende hoofd. Er zijn er natuurlijk meer en niet iedereen wil genoemd worden. Dat respecteer ik.  Het is geweldig dat er iemand is die de boel coördineert en daarbij geassisteerd wordt. Ik word soms weleens badend in het zweet wakker en dan slaat de schrik me oma het hart. Waarom? 

 

Zullen al die uren , betaald of onbetaald, ooit hun waardering krijgen. Simpeler gezegd, zal de volgende generatie net zoals Robin, Bert en Douwe in hun auto of thuis nog naar programma's van zestig jaar geleden luisteren. Zal niet alles voor niets geweest? Doen we het eigenlijk niet voor ons zelf  ? Als een soort zelfbevrediging?

 

Het moest er even uit ..(woordspeling), maar soms moet je 'heilige' huisjes ook bespreekbaar kunnen maken. Vincent, Juul en enkele anderen offeren misschien wel 25 jaar van leven op aan het archiveren.  En dan?

 

Salut

Leendert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

31 minuten geleden zei Juul:

Ik heb meer dan 2500 banden eerst op DAT gezet en daarna gedigitaliseerd……..in de computer.

Vanaf jan. 2000 - 2010-…….En dan ook nog kort beschreven en in een dBase gezet.  Dus waar hebben jullie het over……….hi.

 

Juul, dit is een ongekend monnikenwerk. Zoiets kunnen alleen maar mannen doen. Dat er nog  geen scheiding van gekomen is... 

 

'Wij' schijnen ons te kunnen focussen, omdat we van nature jagers zijn en ons daarom kunnen concentreren op één doel. We zijn daarin ook anders dan de praatgrage  en socialere vrouwen. Steek een houtvuur aan en zet de mannen en vrouwen apart  van elkaar omheen. De mannen kijken zonder te praten rustig in het vuur, de vrouwen kwebbelen met het vuur als decoratie.

 

Toch denk ik dat je het werk van Vincent en zijn mannen niet moet bagatelliseren. Er is meer dan Veronica en al die banden en cassettes van al die andere stations worden door zijn mannen gedigitaliseerd en gearchiveerd. Ook dat is een monnikenwerk.

 

Ik buig diep voor jullie, omdat ik het zelf niet zou kunnen . Het dwingt ontzettend veel bewondering af. Misschien ben ik wel te 'vrouwelijk' om zoiets als duizenden banden  boven op een zolderkamertje te digitaliseren.   Ben echter toch wel een man (heb nog even onder mijn buik gekeken), maar meer iemand van het overzicht en de grote lijnen uitzetten.

 

In een eerdere posting memoreerde ik het ook even.  Is al dit werk wel zinvol geweest, want zou er nog iemand in 2050 (als wij ongetwijfeld dood zijn) naar al die banden kunnen of willen luisteren?

 

Ondergaat de Stichting Norderney  straks niet hetzelfde lot als al die vergeelde boeken in een bibliotheek?

 

Salut

Leendert(ga nu snel een flinke neut nemen, want ik word niet vrolijk van mijn eigen analyses)

 

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

27 minuten geleden zei Leendert Vingerling:

 Is al dit werk wel zinvol geweest, want zou er nog iemand in 2050 (als wij ongetwijfeld dood zijn) naar al die banden kunnen of willen luisteren?

Alleen al het feit dat ik zelf plezier beleef aan het digitaliseren maakt het zinvol. Dat ik er hier andere mensen een plezier mee doe geeft extra voldoening en zelfs een soort geluksgevoel. Ondanks het archiveren leef ik in het hier en nu. Wederom geldt; mocht er in de toekomst nog interesse in zijn is dat toch alleen maar meegenomen?

 

18 minuten geleden zei Juul:

Dit was tijdens het overzetten van tape mijn domein  in het jaar 2000 en verder.

Ik heb geen foto's van mijn "studio" en die maak ik ook niet, maar ik kan je verzekeren dat jouw ruimte ontzettend geordend is als je die vergelijkt met de mijne.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 minuten geleden zei Juul:

Nee natuurlijk bagatelliseer ik het werk van Vincent en de andere niet.

Als dat zo overkomt dan is dat niet de bedoeling.

 

Want ik weet als geen andere dat alles "realtime" moet gebeuren.

Ik weet nog goed dat toen ik alles vanaf tape in een DAT moest zetten ik eerst moest timen hoe lang de band was en dan met een wekker andere dingen doen. Op elke DAT zette ik 4 uur. ( in 32 kHz). De samplefreq. vond ik voldoende. Er hingen twee DAT recorders digitaal aan elkaar zodat er altijd 2 kopieën waren.  En omdat er 4 ur op een DAT stond was dat makkelijker, "kon ik 4 uur weg", ipv 1 uur.

Dan moest ik vaak uitzoeken welke datum het was, want dat was niet altijd duidelijk.

En dan hebben we het nog niet over alle documenten scannen die van de oud-collega's uit alle hoeken en gaten kwamen……….

 

Dit was tijdens het overzetten van tape mijn domein  in het jaar 2000 en verder.

 

 

kamer juul ketelhaven 1.jpg

 

 

Juul, Juul...

 

Waarom ben je er ooit aan begonnen? Wat in de drijfveer geweest? Beleef je er nog plezier aan of begint het een 'gesel' te worden? Allemaal vragen, van een "simpele  ziel' uit zuid Frankrijk.

 

Ik kan het niet genoeg schrijven, maar ik buig zo diep, dat ik met mijn tong mijn schoen kan aflikken. Ongelooflijk. Welk 'normaal' mens doet dit, maar vooral welke vrouw accepteert dit?

 

Ik ben over een paar maanden 40 jaar met dezelfde vrouw samen. We  hebben  gelukkig nog nooit ruzie gehad. Onwaarschijnlijk voor velen, maar waar.  Ze heeft de ruimte gegeven om me in allerlei zeezender avonturen te storten. Ben haar  tot mijn dood dankbaar, maar het is nu 'pay-back' time.  Het is geven en nemen.

 

Heb jij dezelfde ervaring?

 

 

Salut

Leendert 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Leendert Vingerling:

 

Hallo Robin,

 

Ik vind het bewonderenswaardig.  Je hebt er ongetwijfeld een reden voor.  Wat mij vooral interesseert is waarom je dit doet.

 

Is het je voor een uur onderdompelen in een wereld die niet bestaat of is het vanwege het luisterplezier dat je er aan beleeft? Wellicht heb je er een heel andere reden voor. Ik probeer me een beeld te vormen.

 

En kun je  dan ook nog alle namen en programma's  onthouden, want met het ouder worden wordt het geheugen ook roestiger?

 

 

 

 

Omdat je bepaalde periodes van de betreffende radiostations/zeezenders wil herbeleven en je dat een goed gevoel geeft.

 

Daar komt bij dat je vroeger door school/werk en andere bezigheden, toch wel het een en ander wat (toch) interessant was niet kon beluisteren, nu kunt inhalen.

 

Ook gebruik ik oude programma's om 'nieuwe' artiesten/muziek te (her)ontdekken.

 

Kan ik genieten van de grote variatie aan muziek, dj's, jingles ect...  op de verschillende radiostations, zeker vergeleken bij de huidige (saaie) radiosituatie.

 

Namen en programma's onthouden van eind jaren 60 tot midden jaren 80 geen enkel probleem mee.

 

Favoriete jaren radiostations en dj's om naar te luisteren uit het verleden zijn o.a. de volgende:

 

1968/1969/1970   Veronica met als favoriete dj op nr 1 Rob Out en vlak daar achter aan Lex Harding.

 

1970/1971/1972   RNI  met dj's als Carl Mitchell, Andy Archer, Crispian st John en Tony Allan.

                             Maar ook de Nederlandse dj's zoals Ferry Maat en ook de Driemaster dj's.

                             Luxemburg Engels talig maar ook Nederlandstalig service met Peter Koelewijn/Felix Meurders

 

1973/1974            Caroline/Seagull  en ook Atlantis met Steve England, Andy Anderson, Dave Owen.

                             Mi Amigo Engelstalig  met o.a. Norman Barrington en Brian Anderson.

 

1975/1976/1977   Caroline met Simon Barrett, Tony Allan, James Ross, Mark Lawrence ect...

 

1986                     Caroline (Overdrive)  Tom Anderson.

 

 

 

Luister ook graag programma's terug zoals b.v. de Soul Show of jaren 60/70 WABC New York.

Maar ook veel van de vrije radiozenders uit de jaren 70 of 80 kan mij bekoren of programma's van AFN.

Of Radio Cité (Brussel) 1978-1985.

Ect......

 

 

 

Robin

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Eind jaren 70 ruilde ik al tapes en cassettes. Meestal ontving ik opnamelijsten en stuurde ik via de post mijn lijsten. Ontving ik bv 6 cassettes met opnames kopieerde ik 6 cassettes met gevraagde opnames ofwel op band. Op Shamrock banden of Tandy banden konden er 17u opnames staan. Jean Pierre de zeerover was een van de eersten waarmee ik ruilde, ik herinner me ook nog Kruidenier uit Rotterdam met altijd hetzelfde kleur briefpapier. Daarnaast G.Guilot, Theo van Halsema, Lothar Flacke, Heinz Putz (namen waarvan ik deze eeuw niets meer van gehoord heb), Joachim Gerecht, ik denk dat hij nu onder een andere naam bekend is, Albert Dhont, Paul van Laere en een zekere Hans Knot. Bij deze laatste herinner ik me de donkergroene Shamrock banddozen die altijd met een touwtje waren dichtgemaakt met een postzegel van 2.5 gulden erop.

De laatste tijd luister ik eigenlijk continu naar oude opnames en dat kan zeer divers zijn. Maar ik zal wel nog een tijdje bezig zijn om te luisteren. En digitaliseren, dat zou eigenlijk ook nog moeten gebeuren...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 uur geleden zei MvdVen:

Heren (er zijn inderdaad bijna geen dames hier)

Zijn er hier überhaupt dames? Het viel mij ook altijd op bij het zoeken naar vinyl, dat ik er zelden vrouwen tegenkwam. Viel echt op als het wel zo was. Dat is nu wel enigszins aan het veranderen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei MvdVen:

Heren (er zijn inderdaad bijna geen dames hier), als jullie een stukje in het Duits willen lezen is dit misschieen interessant. Het artikel gaat erover waarom ikzelf zo enthousiast geraakt ben wat de zeezenders betreft:

 

Please login or register to see this link.

 

En nog een artikel uit 2010:

 

Please login or register to see this link.

 

 

 

Prachtig verhaal Martin. Geeft een gedetailleerd beeld van de interesse in de zeezenders. Je begon met radio Luxemburg en het eindigt met bezitten van één van de grootste archieven over alle zeezenders en contacten met bijna alle voormalige medewerkers.

 

Een paar zaken uit je verhaal zijn blijven hangen:

 

1)terechte vraag waarom Veronica niet eerder van golflengte was gewisseld. Pas in 1972 kon je Veronica ontvangen in je woonplaats.

 

2) De Mi Amigo verzorgde in 1973 via twee zenders uitzendingen onder de naam Caroline 1 and Caroline 2. Nederlands en Engels apart. Was dat helemaal vergeten. Meen dat het kort heeft geduurd, want er klapte weer eens een antenne in zee. Brengt me wel bij de vraag, waarom  er geen gescheiden uitzendingen van de Mebo 2 werden gedaan. Technisch toch het meest geavanceerde schip.

 

3)je was zo blij als een kind met de speciale raamantenne, dat deze overal mee op vakantie ging. Werkte beter dan de ferriet staven in de draagbare radio's om een station mee uit te richten.

 

4)Je hebt helaas nooit een boottrip gemaakt naar de schepen op de Noordzee, wel naar het schip van de Voice of Peace.

 

5) Grappig om de foto's te zien dat je nog een baard had. Dat was toen in de mode. Het was voor mij de eerste keer dat ik zulke  jeugdfoto's van je zag. Dat had ik niet achter je gezocht.

 

Salut

Leendert

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 uur geleden zei Platenruiter:

Zijn er hier überhaupt dames? Het viel mij ook altijd op bij het zoeken naar vinyl, dat ik er zelden vrouwen tegenkwam. Viel echt op als het wel zo was. Dat is nu wel enigszins aan het veranderen.

 

In de' Opzij' stond een zeer interessant artikel, waarom vrouwen minder passies hebben. Ik raad het een ieder aan om te lezen, want het is een feest der herkenning.

 

Enkele passages die de lading aardig dekken:

 

Volgens psycholoog en communicatiedeskundige Bert de Vries, die zich een tijdlang in de innerlijke roerselen van de verzamelaar verdiepte, draait het in het leven van een man meer om ‘avoir’, om het hebben: van geld, macht en materiële zaken.

 

In het leven van een vrouw zou het meer om ‘être’ gaan, om zijn. Moeder zijn, vriendin zijn, mooi zijn, aardig zijn et cetera. Dat kan volgens hem een van de verklaringen voor de grotere verzamelwoede van mannen zijn. Niet twee of drie cd’s van Nina Simone of Van Morrison kopen, maar ze allemaal onder handbereik willen hebben.

 

‘Volgens een oud onderzoek begint verzamelen in de prepuberteit, in de leeftijd van negen tot twaalf. Jongens en meisjes doen het even vaak. De meerderheid stopt er na de puberteit mee, maar mannen gaan er eerder mee door of pakken het op latere leeftijd weer op,’ zegt De Vries die als oorlogskind helmen en gasmaskers bijeen sprokkelde. ‘Verzamelaars hebben vaak iets onvolwassens, iets kinderachtigs, alsof ze in de prepuberteit zijn blijven steken. Ik noem het een prettige afwijking...’

 

...En niet uit te vlakken: mannen gunnen zich er ook meer tijd voor en hebben er meer geld voor (over). ‘Mannen reizen de hele wereld af om dat ene treintje van een bepaald merk te kopen. Ze zijn wat hun passies betreft vaak kinderen gebleven. Doordeweeks lopen ze op hun werk in een keurig pak, maar op zondag hijsen ze zich in het leer op hun motor...’

 

...Loopbaanadviseuse Maria Pinxter (54) van bureau De Rooie Gravin, gespecialiseerd in het zoeken naar bezieling, ziet dat mannen ook graag een wereld voor zichzelf willen hebben. Even los van vrouw en kinderen. ‘Mijn mannelijke cliënten zeggen geregeld tegen me: als het me thuis te veel wordt, dan ga ik in de schuur klussen. Of hengelen of vogelen. Dat deden ze vaak als jongen al: met hun vader de natuur in trekken om even weg te zijn van de drukte thuis. Hun manier om zich te ontspannen...

 

Zoals een man zei: “De vogels waren als kind al mijn vriendjes. Ze riepen je en je fantaseerde erover dat je met ze meevloog.” Ook het spelen met treintjes roept bij mannen fantasieën op over reizen en even wegwezen uit het alledaagse bestaan.’

 

Please login or register to see this link.

 

 

Als ik zie wie er naar een Radiodag komen, of wie er programma's van vroeger opnamen en nu aanbieden, of wie er alles willen lezen over de zeezenders, dan kan ik alleen maar beamen dat het beeld  uit de 'Opzij 'klopt. Het is blijkbaar niet normaal, maar een 'prettige afwijking'...

 

Salut

Leendert

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zat in m'n archief te lezen, ik bewaar echt alles. ook de mails etc.

Maar deze is wel leuk. In het jaar 2000 begon ik met de digitale opbouwen van het audiio archief en stuurde wat collega's en andere mensen m'n "belevenissen".

++++++++++++++

Zondag 2 december 2000

 

Beste vrienden,

We zijn de 80 DATjes gepasseerd! Ruim 300 uur is er nu gearchiveerd! En da’s niet mis.

Ik kan bijna geen DAT meer zien. Het is overigens net of ik weer aan het werk ben bij het oude Veronica. Dat krijg je als je al die oude programma’s weer hoort. Maar ik doe het met plezier. Prachtige zaken trekken aan je voorbij vanaf die oude banden.

Ook in de database opgenomen een aantal jingle en tune zaken die Jelle Boonstra gearchiveerd heeft.  Je kunt ze vinden op DAT 073. De index daarvan is nog niet helemaal af. Vanuit Jelle z’n word bestand moet ik de zaak nog in het opmerkingen veld kopieeren.

In werkelijkheid staan er 24 id’s op deze DAT.

De M15 van Niels werkt perfekt. En daar mogen we blij mee zijn. Onovertroffen kwaliteit zo’n Telefunken. Het schoon houden vergt ook de nodige tijd omdat de banden veel “afgeven”.

M’n alcohol swabjes, die ik toch al heb voor m’n insuline prikken komen goed van pas.

 

Ja, en dan ontdekte ik net de stemproef van Leo de Later, hij werd terecht aangenomen en nu kunnen we hem iedere avond bij SBS 6 bewonderen in het nieuws.

++++++++++++++++++++++++

 

En dan te bedenken dat ik bij DAT 715 gestopt ben.

Een kopie van alles is bij Ad en mijn "DAT-masters" gaan naar onze Niels.

 

Op 31 januari 2017 om 22:31 zei Leendert Vingerling:

 

 

Juul, Juul...

 

Waarom ben je er ooit aan begonnen? Wat in de drijfveer geweest? Beleef je er nog plezier aan of begint het een 'gesel' te worden? Allemaal vragen, van een "simpele  ziel' uit zuid Frankrijk.

 

Ik kan het niet genoeg schrijven, maar ik buig zo diep, dat ik met mijn tong mijn schoen kan aflikken. Ongelooflijk. Welk 'normaal' mens doet dit, maar vooral welke vrouw accepteert dit?

 

Ik ben over een paar maanden 40 jaar met dezelfde vrouw samen. We  hebben  gelukkig nog nooit ruzie gehad. Onwaarschijnlijk voor velen, maar waar.  Ze heeft de ruimte gegeven om me in allerlei zeezender avonturen te storten. Ben haar  tot mijn dood dankbaar, maar het is nu 'pay-back' time.  Het is geven en nemen.

 

Heb jij dezelfde ervaring?

 

 

Salut

Leendert 

 

 

Mijn echtgenote is wat jonger dan ik en heeft Veronica wonenden in het Oosten van het land niet echt bewust meegemaakt. Ik heb haar ontmoet bij de TROS en ze is natuurlijk de media wel gewend. En later is ze bij een platenmij productmanager geworden dus werken met alle artiesten.  Maar Veronica ?, "Tussen die mensen komt niemand", zegt ze altijd.

Natuurlijk vond en vindt ze het wel eens niks dat gedoe met reünies e.d.. Want behalve Ad en Lex kent ze niemand.

Ze gaat ook vrijwel nooit mee naar zo'n bijeenkomst………….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 minuten geleden zei Juul:

Mijn echtgenote is wat jonger dan ik en heeft Veronica wonenden in het Oosten van het land niet echt bewust meegemaakt. Ik heb haar ontmoet bij de TROS en ze is natuurlijk de media wel gewend. En later is ze bij een platenmij productmanager geworden dus werken met alle artiesten.  Maar Veronica ?, "Tussen die mensen komt niemand", zegt ze altijd.

Natuurlijk vond en vindt ze het wel eens niks dat gedoe met reünies e.d.. Want behalve Ad en Lex kent ze niemand.

Ze gaat ook vrijwel nooit mee naar zo'n bijeenkomst………….

 

 

Ha die Juul,

 

Voor je vrouw Jacqueline die het wereldje niet kent is het begrijpelijk dat ze niet graag mee gaat. Wel jammer voor je. Ze zou het echter ook anders kunnen benaderen door nieuwsgierig te zijn naar al die mensen waar jij mee hebt gewerkt te willen ontmoeten.

 

Ik heb dat probleem niet.  Marjo was amper 18 jaar en ging toen al mee op de bevoorradingstrips naar Delmare en vooral later Caroline en Laser 558. Ze heeft aan boord gezeten en kent dus het hele wereldje.  Zelfs een nachtje in de cel ontbrak er niet aan.

 

Ze kon heel goed tegen de zee,  soms beter dan ik. Haar vader werkte bij de sleepboot gigant Smit Tak, dus daar heeft ze de zeebenen van geërfd 

 

Bij ons thuis logeerden veel Engelsen of Nederlanders die dan later naar boord gingen. Dat schept een band voor het leven. Vandaar dat ze het wel leuk vindt om naar reünies of de Radiodag te gaan.  Je komt oude bekenden tegen. Doordat we in zuid Frankrijk wonen kunnen we helaas niet iedere gelegenheid aangrijpen. 

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

 

 

Fiona Jeffreys,Simon Barrett, Marjo Marcus , Caroline 1984.jpg

Andy Archer RR_0005.jpg

Leendert Marjo 1988.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.