Spring naar bijdragen

Transatlantic Radio Rotterdam


koos in het veld

Aanbevolen berichten

33 minutes ago, Robin Westhof said:

 

Heel leuk programma voor de avond, veel naar geluisterd begin jaren 80. :-)

 

Dank! Altijd met immens plezier gemaakt. Elke week naar de Centrale Discotheek bij de Doelen om tientallen obscure LP's en EP's te scoren, dan langs onze sponsors Free Record Shop en American Imports op resp. de Hoogstraat (Gerrit!) en de Binnenweg en dan nog even langs Pendrecht, waar ook een importzaak zat (naam vergeten, Rotterdam Import Store of zo(?); Ronald Molendijk werkte daar, we zochten altijd mooi spul uit voor mijn programma; de eigenaar heette volgens mij Jerry). De meeste programma's werden opgenomen in de studio(kelder) van Cor van Leeuwen aan de Ackersdijckstraat in Bergpolder, waar ik vaak tot diep in de nacht 2 of 3 shows achter elkaar opnam. Compressor-limiter op 10, en gaan. Magisch!

Overigens: al die platenmaatschappijen die schande spraken over 'de piraten' en auteursrechten kwakten elke week onze postbus vol met spul dat ze maar wat graag door ons wilden laten draaien. Met name de grootste klager (EMI) was de grootste plugger ...

bewerkt door John Watson
  • Vind ik leuk 2
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk om een deel van de ploeg (die op een goed moment ut zo'n 40(!) man bestond) weer eens tegen te komen. Cor van Leeuwen en John de Bruin sprak ik een tijdje geleden via Facebook. @koos in het veld ken ik ook nog (veerboot HvH - Harwich, oudjaar Trafalgar Square, weet je nog?), @Mark de Mastuiteraard (Joost Proost ook hier?) met De Avondschool, ik kan er zo nog wel een paar oplepelen denk ik? Rick van Rijn, Erwin Bouman, Henk Jones, Rinus Wonder, Ronald van der Meijden, Roel Azzaro, Jan Vis, Ron(?) van der Steen, en een hele berg passanten die een paar maanden of een jaartje bleven, zoals Mark Clark, een Engelse DJ die later weer naar Zwitserland verkaste, die draaide overal in Europa. Mooie tijd.

 

Vóór Transatlantic zat ik een tijdje bij Radio Amerika (aan de Insulindestraat), en daar weer voor runde ik met mijn destijds beste vriend (Jimmy O'Brien) het erg lokale Radio Marantz, ook in het Kleiwegkwartier -- we kenden John de Bruin in die tijd al.

bewerkt door John Watson
Ron?
  • Vind ik leuk 2
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 11-8-2022 om 13:07 zei John Watson:

 

Dat zou inderdaad ook nog kunnen, ja. Atlantis zat daar ook wel, hoor, in Centrum-West.

Las dat jij ook actief was bij de piraten in het kleiweg kwartier, zegt je de naam ROS radio ook iets ( ROS= afkorting Regionale Omroep Schiebroek kanaal 44 op de 100 megahertz voor groot Schiebroek )?

bewerkt door andre ph5c
  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 hours ago, andre ph5c said:

Las dat jij ook actief was bij de piraten in het kleiweg kwartier, zegt je de naam ROS radio ook iets ( ROS= afkorting Regionale Omroep Schiebroek kanaal 44 op de 100 megahertz voor groot Schiebroek )?

 

Hoi André, zegt me niet direct iets, maar er zaten er begin jaren tachtig ook zo'n beetje twee in elke straat, geloof ik..

  • Vind ik leuk 1
  • Bedankt 1
  • Haha 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6379
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ray Robinson
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.