Spring naar bijdragen

Frederic van Deurm overleden


Juul

Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Juul:

De Veronica etc. programma's waren een bepaalde manier van radio maken. En die was er lange tijd niet meer. OK da's waar.

 

Ik weet dat je vrijwel niet meer hebt geluisterd na 1974 Juul, maar ik vond Radio Mi Amigo vooral in 1975 ( met Peter van Dam, Joop Verhoof, Bert Bennett en Stan Haag.)  die bepaalde manier van radio (overdag) toch (wel) maken.

 

5 uur geleden zei ruudam:

Lees daarover Bob Noakes zijn boek.

 

Die was er toch alleen maar (gedeeltelijk) tijdens het jaar 1974?

bewerkt door Robin Westhof
Link naar opmerking
Deel via andere websites

19 uur geleden zei Paul:

Dat lijkt me toch wel erg kort door de bocht. Volgens mij was er iets heel anders aan de hand: Ronan O'Rahilly was een idealist, die alles deed om zijn station in de lucht te houden. Bull Verweij was eenvoudig een zakenman. Veronica was voor hem geen doel op zich, maar een manier om goed geld te verdienen voor hemzelf en zijn compagnons. Na 1974 moet hij daar weinig mogelijkheden meer voor hebben gezien. Het bedrijf dat hij runde, zou eenvoudig niet meer legaal zijn geweest. Grote adverteerders als Unilever zouden afhaken.

 

Het' brave' zat voornamelijk in het voorzichtig zijn met het gebruik van de golflengte. Er mocht vooral niet gestoord worden. Dus ging het vermogen en de modulatie omlaag. Vond dat dit werd overdreven.  Ik woonde hemelsbreed nog geen 12 km van Veronica en s'avonds piepte en kraakte het al na de jukebox van Stan Haag, terwijl RNI en Caroline er nog een schepje bovenop gooiden om hun Engelse luisteraars te kunnen bereiken. Het had best wel 'een onsje' meer mogen zijn.

 

Natuurlijk heb je een punt dat Veronica meer op zakelijke leest was geschoeid dan Caroline. Maar waar een wil is, is een weg. Mi Amigo ging in Spanje zitten en probeerde op allerlei manieren adverteerders binnen te halen. Delmare bedacht een U-bocht constructie via een zendstation in Italië en radio Monique runde zelfs legaal vanuit Nederland de organisatie en haalde gerenommeerde adverteerders binnen.

 

Heb ooit wel eens gehoord dat er wel degelijk adverteerders ondergronds wilden gaan. Die hadden dan een vestiging in het buitenland bijvoorbeeld.  Dus Veronica had best door kunnen gaan, maar het wilde gewoon niet. Blijkbaar speelden er te veel belangen een rol, zoals de aanvraag omroeporganisatie, afkoopregeling personeel, geen toestemming meer van de aandeelhouders.

 

Het blijft eeuwig zonde, maar er had 'achteraf' nog wel een toegift in gezeten.

 

 

Salut

Leendert

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik bedoel vermogen omhoog de laatste maand, toen al bekend was dat er gestopt moest worden, er was helemaal niets meer te verliezen toch?

21 uur geleden zei Juul:

 

 

Dus het gaat mij te ver om te schrijven:

"geen fatsoenlijke radio meer hadden."".

 

Kom op Ruud, je was er zelf onderdeel van en verdiende er een boterham aan.

 

 

Ik bedoelde eigenlijk, geen fatsoenlijke popzender.

In Hilversum werd bij tijd en wijlen wel goede radio gemaakt, maar het was allemaal erg versnipperd. H3 was na 19.00 soms redelijk te pruimen, zelfs de LP show met Wim van Putten was zeer de moeite waard, Om nog maar te zwijgen van Superclean Dreammachine, waar mijn mede studenten zich suf naar luisterden en zo hun nieuwe LP's insloegen. In P+ en Krachtvoer werd behoorlijke muziek gedraaid.

 

Gek genoeg waren sommige nachten zelfs erg goed, maar ja, dan zijn de bazen en het grote publiek naar bed.

 

(Ik hoor het oude H3 nu een beetje terug in R5, vooral de EO oubolligheid. Het goede luistercijfer wordt grotendeels door Tineke binnengeharkt)

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.