Spring naar bijdragen

in a snetimental mood Tony Vos


hans knot

Aanbevolen berichten

Categorie 4 zeezenderdiscografie soundscapes : Platen die opgenomen werden door deejays.

 

Dukes, the – In a sentimental mood. Compositie van Duke Ellington werd in 1965 opgenomen door het gelegenheidscombo bestaande uit Tony Vos (Veronica), Wim Overgauw en Pim en Ruud Jacobs. Op de achterkant stond het nummer Dunmow Flitch. Het werd uitgebracht op het Philips label JF 327914.

5918a18680b7f_Dukesfront.JPG.0ddf7b0d863ef2a91c82391e50214d4d.JPG

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar hoor je daar dan niet bij te zeggen dat Tony Vos een lange en indrukwekkende platencarrière achter de rug heeft, die al begon in de jaren vijftig? Eerst stond hij bekend als saxofonist, een van de pioniers in het genre van de Nederjazz, net als bijvoorbeeld Rita Reys. In de jaren zestig en zeventig produceerde hij diverse bekende nederpopartiesten en later in zijn leven keerde hij weer terug tot zijn eerste liefde, de jazzmuziek: Please login or register to see this link.

 

Kortom: hij heeft een hele loopbaan achter de rug als artiest en producer, en die vier jaar dat hij voor Veronica werkte, was voor hem niet meer dan een zijpad.

 

Laatst vond ik op een rommelmarkt de elpee 'Jazz Behind the Dykes vol. 2' uit 1955, waar de jonge Tony Vos met zijn saxofoon op de voorkant staat: Please login or register to see this link.

 

Ten slotte: zoals ook op Wikipedia staat, was deze versie van 'In a sentimental mood' speciaal gemaakt voor het bekende tv-programma waarin Simon Carmiggelt voorlas uit eigen werk.

 

 

 

bewerkt door Paul
aanvulling
Link naar opmerking
Deel via andere websites

nee dat is niet de bedoeling want er staat in de discografielijst al het nodige over hem vermeld. Met zoveel nieuwe aanwinsten dienen teksten behorende bij artiesten die eerder zijn genoemd kort te zijn, zodat voor nieuwe vondsten van artiesten die niet eerder in de lijst voorkwamen meer ruimte is.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als je een blik in de enorme lijst met informatie neemt dan lees je alleen al onder Tony Vos (laat staan alle info die er nog bij andere artiesten over hem staan vermeld

 

Tony Vos: Een Zwoele Zotte Zomer / In Yokohama (MMP). Binnengekomen in augustus 1963; hoogste notering: 12; aantal maanden: 3. Tony Vos was destijds programmaleider van Veronica en werd later een gerenomeerd platenproducer, onder meer verantwoordelijk voor het succes van Boudewijn de Groot. De B-kant is een Nederlandse bewerking van het nummer "Sukiyaki" en stond ook genoteerd: binnengekomen: september 1963; hoogste notering: 13; aantal maanden: 13. Bekend is verder de single: "Tilly Oh Tilly" / "Ik Voel Me Zo Alleen" (MMP). De B-kant was een bewerking van het nummer "All Alone Am I" van Brenda Lee. Zie ook: Studio-orkest onder leiding van Tony Vos.

 

Tony Vos Quartet: Souvenir / You Hi To My Ho. In het jaar 1955 werd door Philips een LP uitgebracht met als titel: Jazz Behind The Dikes. Op deze LP staan ook een tweetal nummers van het Tony Vos Quartet, dat bestond uit: Børge Ring op dubbele Bas, Fred Gilhuys op drums, Henk Vos aan de piano en tenslotte Tony Vos op altsaxofoon.

 

Tony Vos Trio: Undecided. In het jaar 1963 naam Tony Vos met zijn trio nog drie nummers op, naast het succesvolle "Een Zwoele Zotte Zomer." Met zijn Jazz Trio bestaande uit Arend Nijenhuis op bas, Han Bennink op drums en Tony Vos op saxofoon, namen ze onder meer "Undecided" op en verder: "Lover Man" en "Comin' Home Baby," een nummer dat hij later nog eens opnam als producer van "Crazy Caesy" en nog weer later met "Casey and the Pressure Group."

 

Om maar even een paar voorbeelden genoemd te hebben. We schrijven bij de nummers van The Beatles, die enorm veel voorkomen in de discografielijst, toch ook geen hele hoofdstukken. Het blijft een kwestie van vermelden waar iets voor gebruikt is of wat iemand in dit geval heeft opgenomen. En dan praktisch iedere dag een aanvulling. En er ligt nog heel wat op de plank. Doe het maar eens na naast alle andere leuke dingen die ik doe.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oke, Hans, nu snap ik het. Als 'losse' bijdrage aan dit forum maakt het de indruk alsof Tony Vos incidenteel een plaatje heeft opgenomen. Maar ik moet deze bijdrage dus lezen in het kader van die discografie als geheel.

 

Er staat je nog heel wat werk te wachten... Maar je hebt er plezier in, dat scheelt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.