Spring naar bijdragen

will luikinga sterrenteam tune


hans knot

Aanbevolen berichten

Sea Train – Sweet Creek’s suite. Van de LP Seatrain vernoemd naar de uitvoerenden kwam ondermeer het nummer Sweet Creek’s suite. In het programma Sterrenteam van Will Luikinga op 28 augustus 1974 gebruikte hij dit nummer als tune voor een programma op Radio Veronica gelijk aan een wereld vol fantasie. Hij stelde dat de luisteraar het Gooise Matras in het programma zoals nooit tevoren zou zien, waarbij de gossip fictief gebracht zou worden door Felix Vulpen.

·       Nummer staat al in de lijst met andere verwijzing.

 

sea train Veronica-19740828-0000-0100-WillLuikinga-3Sterrenteam.mp3

986.42 kB

Please login or register to see this link.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kolder op Zolder show - "Drie Sterren Special",(uitleg naam zie hieronder). 27 augustus 1974. Zit een mal verhaal aan vast: een "journalist van een streekkrant" belt Veronica met de boodschap dat ie de tussenpersoon is van een vent die Veronica wil redden, hij heeft een systeem waarmee Veronica hoogfrequent in plaats van laagfrequent kan uitzenden en dat zou volgens het Verdrag van Straatsburg nog wel mogen! Klinkt vaag en dat blijft ook zo. Rob Out neemt het telefoontje aan, begrijpt het niet allemaal en verbindt door naar hoofdtechnicus (sic) Ad Bouman, "gespeeld" door Juul Geleick. Bij Veronica heeft men gevoel dat ze er worden ingeluisd, vooral omdat de "redder" anoniem wil blijven, zelfs niet wel bellen, maat een equippe van Veronica wel wil ontmoeten. Juul vindt dat in tegenspraak met elkaar. Ze zeggen eerst nee, besluiten daarna toe te happen en alles stiekem op te nemen, zowel de telefoontjes als de ontmoeting - temeer omdat ze denken dat Kees Buurman van "NOS op woensdag" er achter zit. Juul en Karel (van der Woerd) gaan kijken in café-restaurant Ceciel in Bussum en krijgen wild verhaal te horen over "wapenhandelaar" etc. Daarna wordt journalist ontmaskerd in Ceciel in Bussum als Ben Dingerdis van de NOS (inderdaad dus...) en de integrale band werd uitgezonden in de éénnalaatste KOZS, met teksten van Will Luikinga ertussen en hier en daar een plaatje. Daarmee wordt gepoogd vliegen af te vangen van de NOS, die -zo wordt wel duidelijk - de gesprekken ook had opgenomen. Later probeert Hans Wilbrink (voorheen plugger en nu werkzaam bij de VARA dir. uitgeverij en toen buurman van Juul) er via een telefoontje achter te komen hoe de vork in de steel zit,......maar het blijft allemaal vaag! En zal wel nooit opgehelderd worden.  Later is het allemaal uitgekomen.

 

Let op: de ruwe banden zitten ook in het archief!!!!    zie DAT: 450-2

 

Uitleg 3 Sterren:

Ad; Juul en Karel waren vaak betrokken als technici bij bijzondere Veronica projecten. Het af-breken en weer opbouwen van en Veronica studio op "vreemde" plaatsen e.d. Iemand noemden hun een keer "3 Sterren".

Vandaar de naam. Ook hadden ze een soort visite kaartjes laten maken met opdruk.

 

 

Visite Kaart - Sterrenteam kopiex.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.