Spring naar bijdragen
Juul

The Summer of love

Aanbevolen berichten

Voor mij was het geen ''Summer of Love'', Juul, ik moest mijn dienst volledig uitzitten (wel een beetje later dan jij) en als academicus kreeg ik er ''gratis'' twee maanden extra bij, want ik werd na 2 maanden intro bevorderd tot Eerste Luitenant (reserve, dat dan weer wel, hetgeen inhield dat niemand van de beroeps naar mijn bevelen luisterde, niet dat het wat uitmaakte, want ik gaf toch geen bevelen) en als officier moest je 16 maanden ipv 14 maanden ''zitten''. De grootste tijdverspilling van mijn leven, maar het vormde wel de basis voor mijn emigratie naar de UK.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik was 8 jaar en bezig met de zoveelste poging de eerste klas voorbij te komen.

Helder was het toen al wel, dat ik voor heel veel zaken geschikt zou zijn, maar niet voor het leger :D

Veel te opstandig, ik vermoed dat er nu prachtige termen gegeven worden voor dit gedrag, maar ben blij gewoon gewoon gebleven te zijn.

En heb wel de school enzovoort af gekregen.

 

De tijd staat me bij als een mooie onbezorgde jeugd, zwart wit TV en veel naar de Duitse TV kijken.

Radio was ik niet zo geinteresseert in, mede omdat moeders dat niet goed verteld had hoe zo een ding werkte.

Ochtend gym en kleutertje luister, waterstanden en op zondag natuurlijk GJB Hilterman.

Dat heb ik wel in mijn geheugen staan, zee zenders kwam later pas in mijn belangstelling.

 

Theo

 • Vind ik leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hardstikke leuke reacties zeg !  Deden meer mensen dat maar, schrijven hoe ze "1967 beleefden".

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

In 1967 werd ik 19. Ik had een oude Renault Dauphine gekocht, voor 25 gulden, en eindelijk kon ik wat verder weg dan die eeuwige polder. De Sneek week, dat beloofde wat. Er speelde een Amerikaanse schoolband in Sneek, en samen met een stel vrienden wij erheen. In de Dauphine. Na een hoop lol gemaakt te hebben met een stel meiden uit die band, in een lokale kroeg, de Lichtboei, moesten we de volgende morgen toch maar weer op de polder aan. En het regende. Komen we bij de Renault, had een onverlaat de ruitenwissers eraf gestolen. Gelukkig was er toen nog niet zoveel verkeer als tegenwoordig...

In dienst mocht ik ook, na eerst een jaar uitstel. Ook ik mocht twee maanden extra dienen, zonde van de tijd. Maar wel mijn toekomstige echtgenote ontmoet tijdens die diensttijd, en dat heeft een hoop goed gemaakt. Maar, 1967 was voor ons het begin van de Summer of Love!

Jan

bewerkt door jan227

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Your wish is my comment Juul. 1967, onvergetelijk jaar. Ik was toen 12 en ik zal het nooit vergeten, op 27 April van dat jaar werden mijn amandelen geknipt, onlosmakelijk verbonden met de geboorte van W.A. van Buren, maar misschien nog wel meer met "Penny lane" v/d Beatles. Het was ook de zomer dat ik naar de LTS ging. Maar het aller belangrijkste was wel dat ik in dat jaar mijn eerste buizenradio kreeg met AZ4, EF22, ECH21 en EBL21. Dat alles zat niet in een kast, dus de afstemcondensator moest ik met het handje bedienen. Normaliter gebeurd dit met draadjes en een aparte knop zodat er een vertraging op zat. Kortom, er was wat handingheid nodig om dat ding op 192 te zetten. Er zat een losse speaker bij in een kastje wat ik zelf gemaakt had. In dat jaar kreeg ik ook gigantische interesse in pop muziek en dat heeft zo weer zijn effect gehad in 1969, overigens ook een prachtige zomer. In dienst ben ik nooit geweest, afgekeurd, konden zo'n figuur als ik niet gebruiken. 

 

Rob V.

 

 • Vind ik leuk 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh, ik geniet nog steeds van jullie schrijfsels. Dat van die "niet gekaste radio"  Rob herken ik.

De mijne was bezet met "U buizen". 

Een langdraad vanaf m'n slaapkamer naar de schutting achter in de tuin. M'n moeder vond het maar niks.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Niet gekaste Radio en U buizen is dodelijk.

 

In 1967 was ik nog op Aruba en moest me behelpen met 1 uurtje "westerse" popmuziek op Radio Kelkboom. Eind van de middag, als de school uit was. " Musica pa hubentut, musica pa teenagers" (papiamento) met Albert Dieffenthaler, die een klas hoger bij mij op school zat. Ik zie m nog lopen met singeltjes die hij net uit Nederland had gekregen.

Kelkboom (familiebedrijf, ze hadden ook een electrozaak) zond op 1440 kHz (sic!) , met 1 kW, de zender stond ergens in de kunuku (rimboe). 

Het overige radio aanbod bestond uit Salsa muziek, soul uit de oliestad San Nicolas en een religieuze zender die tot groot plezier van mn vader veel klassieke muziek uitzond. Dat alles voor 60.000 mensen.

 

Een verzoekplaatje aanvragen in het pop-programma was heel eenvoudig, 1 telefoontje en je plaat was een paar minuten later on-air. Alles was live.

 

In die tijd huurde de WereldOmroep zendtijd op Trans World Radio op Bonaire, 800 kHz. Twee eilanden, ca 200 km verder, maar met 500 kW (sterkste MG zender allertijden koninkrijk der Nederlanden)  geen probleem. In het programma Happy Station van Eddy Starz werden vaak de nieuwste Beatplaten uit Europa (Engeland was dominante popmuziek leverancier) gedraaid.  

De geluidskwaliteit van de AM aldaar was perfect, near FM quality. er werd waarschijnlijk niet gefilterd. 

 

Albert Dieffenthaler was de eerste die later op Aruba met FM begon. Op zeker moment had hij 3 frequenties, eentje voor de lokale bevolking met popmuziek in het papiamentu en 1 in het engels voor de (Amerikaanse) toeristen. Op de derde heb ik samen met hem geprobeerd een Nederlands station te starten, in Nederland op de kabel dus, we hadden al toestemming voor groot Amsterdam. Zijn 3e frequentie zou dan onderdeel zijn van de U bocht constructie, want dan moet er ter plaatse terrestrieel worden uitgezonden. Het project strandde omdat we geen satelliet verbinding naar Aruba konden krijgen, alles zat vol.

 • Vind ik leuk 2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat klopt! Ik heb albert heel goed gekend....hij was mijn mentor en we hadden vaak meerder keren per week contact.. De laatste jaren woonde hij in de blue mountains in Australie vanwege zijn gezondheid..., helaas krijg ik 'm niet meer te pakken op de nummers die ik van hem. had.... en heb t vermoeden dat hij inmiddels is overleden... Wellicht weet jij meer?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Helaas weet ik niets meer over Albert, weet de Kelkboom familie op Aruba niets over hem?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden • Doneer

  Ondersteun Radiotrefpunt en Radio Erfgoed.

  Wij waarderen elke donatie!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Onlangs hier

  Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.

 • Gebruikersstatistieken

  • Aantal leden
   3569
  • Meest online
   1019

  Nieuwste lid
  retrodon
  Geregistreerd
×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.