Spring naar bijdragen

Radio Caroline op 648 kHz


Revenge85

Aanbevolen berichten

Op 28-12-2017 om 12:54 zei marnik:

2017 12 28      Radio Caroline is redelijk goed te ontvangen in Kuurne ( West Vlaanderen) op AM .

                           Een beetje zoals vroeger.

                           Als je nu vraagt aan mijn kinderen (tussen de 29 jaar en 25 jaar) hoe ze dat ervaren ,draaien ze direct de knop naar            

                           FM.

                           Voor mij is het neutraal ,ik ben blij dat ik die tijd gekend heb,(zeer blij ,prachtige tijd )maar ik moet eerlijk bekennen                                                         

                            het is dat niet meer.Dat gevoel heb ik.

                            Grtjes Marnik.

 

                           

 

Mensen die rond de 60 j oud zijn die zijn opgeroeid met de Middengolf toen de FM nog redelijk nieuw was en ook nog niet op alle radio toestellen voorkwam , want een nieuwe radio kopen was best een dure grap en je kocht er alleen maar eentje als de oude echt kapot was. Tot in de jaren 70 was er een overgang van MG naar FM. Mensen die rond de 40 zijn die zijn met opgeroeid met de FM.

 

Het is het zelfde met de TV vroeger was er alleen een testbeeld en na 5 min ging je al naar de medicijnkast om en aspirine te slikken want je hoorde een 1000 hz toon waar je gek van werd. Alleen als er eens iets te doen was op sport gebied dan was er iets te zien , en ook op zondag en voor zij die in Belgie wonen had je alleen op woensdag Nonkel Bob en daarvoor Tante Terry die de kleuters na bed hielp voor een middag dutje haha.

 

Als je dat tegen menen van de leeftijd van rond de 35 a 40 j verteld dan staan ze je met open mond aan te kijken , want als zij kind waren konden ze maw 24 u per dag tv kijken bv MTV dan kende wij niet. Ben ook geplant in 58 het jaar van de Expo.

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Ik deel voor een zeer groot stuk jou mening. De raid heb ik ook gehoord en ik was kwaad en vooral boos. Vooral de laffe manier en Bier zuipen tot je niet kan recht staan en dan met een zware hamer een mg zender aan diggelen slaan zo zou het toch ongeveer moeten gegaan zijn als ik het goed voor heb en de verhalen die je las achteraf enz.

 

Op zee zitten op een zendschip en daar live radio maken heeft misschien wel iets wat wij als luisteraar als een sfeervol aannemen maar eigenlijk is het werken onder geen echt goeie omstandigheden je zit vast op een schip en je kan er niet zomaar weg , je zit samen met andere mensen op een kleine plek waarmee je samen leeft of moet zien samen mee te leven want ruzie maken is uit den boze. En ik denk nu ook weer niet dat je bv bij windkracht 9 je erg lekker voelt om een plaat scherp te zetten , als je bijna over je eigen voeten valt en je met twee handen moet vast houden aan de wanden want anders val je op je bek.

 

Je hebt ook geen contact met je luisteraars iets wat je aan land wel hebt zoals Caroline bv nu ook en je hoort iets zeggen door een dj , je pakt je mail je schrijf wat en 5 min later word dat al gelezen on air. Vroeger moest je min 1 maand wachten als je een brief stuurde naar het schip als die aankwam mocht je van geluk spreken en dat was ook een signaal dat er een tender was geweest voor wie goed oplette.

 

Toen Caroline op satelliet wat ik nooit gehoord heb kon niks ontvangen , dan had ik ook het zelfde gevoel Caroline is Caroline niet eens meer en Peter Chicago die zei dat ook in een telefoon gesprek waarvan ik eens een opname gehoord heb.

 

Wat ik denk is omdat we altijd al zo gewend zijn geweest dat Radio Stations vanuit de Noordzee  kwamen dat we dat gevoel niet meer kunnen los laten omdat we erin gevangen zitten emotioneel dan ?  Want ik krijg nu ook al min of meer een zeer gevoel van Ja ok allemaal goed en wel Caroline is legaal en toch mis is iets alleen wat mis is  ?

 

Ik kan die vraag niet beantwoorden , maar misschien heeft dat te maken met onze oudere leeftijd waarin we de zaken van vroeger zo erg dood knuffelen dat het een zekere vorm van een verslaving geworden is en daarom het nieuwe moeilijker kunnen aanvaarden want das te nieuw en niet bekend , zeg maar het zelfde met probleem met zij die nog veel ouder zijn dan wij van bijna 60 waar ik ook toe behoor , dat mensen van 70 + bv last hebben met pc's en betalen met een bankkaart enz daarmee vergelijk ik dat.

 

Nog er iets extra aan toevoegen en dat is als je niet mee groeit met een Radio Station dan kan je alles veel beter verteren van wat er gebeurt en gaande is. Maar als je 30 j niet meer geluisterd hebt dan liggen de zaken al veel moeilijker en dan zit er een donker gat in en das moeilijk op te vullen. Dat van dat mee groeien zei Lex Harding eens in een tv interview.

 

Maar hoe we er ook mee mogen omgaan op welke manier dan ook , eigenlijk mogen we heel erg blij zijn dat er toch weer eens iets leuks op de MG te horen is en dat dit Radio Caroline komt is toch wel mooi en we zullen er moeten mee leren leven willen of niet. Beter iets dan niks ook al is het minder misschien dan vroeger het is er nu wel.

 

Op 30-12-2017 om 15:18 zei Juul:

En ik was in Brussel bij de Expo. In het Atomium.

 

Dat is naar aanleiding daarvan ook gebouwd geweest en het moest nadien eigenlijk weer afgebroken worden en gelukkig hebben ze dat dus niet gedaan. En nu komen ze van over de gehele wereld er naar kijken. Onlangs was er water naar binnen gekomen en was een deel niet toegankelijk. Ik ben er 54 j geleden voor het éérst in geweest en daarna niet meer.

 

Op 26-12-2017 om 19:48 zei ruudam:

Mellow mocht 200 W, maar draaide 1 kW

 

Ik stond samen met Paul Mc Claren en keek (samen met men beste vriend) en met eigen ogen naar de zender en zelfde de binnenkant gezien , en daar kwam niet méér dan max 0,13 kw uit en dus zeker géén 1 kw want die zender wel kon geven. Paul was de zender technicus van Mellow 1557 en was de zaakvoerder van Clacton Electronics en een goeie vriend en kennis van mij.

 

 

 

Clacton Electronics, Clacton-On-Sea.jpg

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Radio-freak:

 

Ik stond samen met Paul Mc Claren en keek (samen met men beste vriend) en met eigen ogen naar de zender en zelfde de binnenkant gezien , en daar kwam niet méér dan max 0,13 kw uit en dus zeker géén 1 kw want die zender wel kon geven. Paul was de zender technicus van Mellow 1557 en was de zaakvoerder van Clacton Electronics en een goeie vriend en kennis van mij.

 

 

 

Als het goed is slaat de zender af als je de deurtjes opendoet om de binnen kant te zien.

Wie zegt dat de zender altijd op die 0,13 heeft gestaan?

Weet je zeker dat het 0,13 was en geen 1,3? (Er zit altijd wat extra vermogen in een zender)

Waarom koop je een 1 kW zender als je maar 0,13 gebruikt?

Wat voor merk?

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 uur geleden zei ruudam:

Als het goed is slaat de zender af als je de deurtjes opendoet om de binnen kant te zien.

Wie zegt dat de zender altijd op die 0,13 heeft gestaan?

Weet je zeker dat het 0,13 was en geen 1,3? (Er zit altijd wat extra vermogen in een zender)

Waarom koop je een 1 kW zender als je maar 0,13 gebruikt?

Wat voor merk?

 

 

Ja dat weet ik ook wel dat je niet zomaar een deur van zo een zender kan openmaken zonder eerst uit te schakelen. Want ik weet dat er zo een dergelijk verhaal bekend is van een zekere wijlen Amsterdamer zonder hem bij naam te willen noemen , die aan boord van de Ross Revenge gewoon even de deur van de zender had open gedaan zonder iets te vragen of wat dan ook en , toen lag een van de twee stations uit de lucht wie of welke is me niet bekend alleen dat verhaal dat de deur van de zender plots open gedaan werd. (weet dat ook al heel lang en soms kijk ik wel eens naar youtube en daar is dat bv ook vaak te zien als mensen een zend station gaan bezoeken enz)

 

Want ik weet nog dat Paul zei tegen mij : ' Ik kan de zender nu niet uitzetten want er is een reclame on air. ' dus moesten we even wachten tot er muziek was en toen deed hij de zender heel erg snel uit deur open en zender weer aan. En ik moest snel foto's maken want de deur van de zender mocht niet al te lang open blijven omdat die dan anders zou gaan verlopen en zo storing kan maken.

 

Van het vermogen ben ik formeel en 100 % zeker het was 0, 13 kw (ofwel 130 Watt) en de meter op de voorkant gaf dat ook aan en als ik het nog goed weet was het een Harris 1 kw MW. En ik weet wel zeker dat Paul me echt geen leugens zou wijsmaken. Want bv bij het Radio London RSL project van 1997 zat hij aan boord en was hij ook verantwoordelijk voor de zender. En hij vertelde mij dat er 200 W uit kwam terwijl het maar 1 w mocht zijn en hij zei als grap zolang je geen storing maakt dan kan dat niet zoveel kwaad. Vermoedelijk doelde hij op het feit dat ze op zee lagen denk ik ? En het signaal was zelfs redelijk sterk hier bij mij thuis en dan nog wel een slechte ant die niet voor de MG geschikt was.

 

PS  Paul Mc Claren uit Clacton On Sea heeft vele contacten in The States wonen en ik meen ook Familie, en wie weet dat hij daar voor bv een prikje zo een 1 KW MG zender op de kop heeft weten te tikken , en als er niks anders voor handen is of te koop waarom zou je het dan niet kopen ? En als dat nu per toeval een 1 kw zender is waar je maar 0,13 kw uithaalt dan zie ik daar toch géén enkel probleem in ,  maar dat zie jij dus duidelijk wel uit je schrijven op te merken ? anders geef je daar toch geen opmerking over.

 

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Radio-freak:

 

Ja dat weet ik ook wel dat je niet zomaar een deur van zo een zender kan openmaken zonder eerst uit te schakelen. Want ik weet dat er zo een dergelijk verhaal bekend is van een zekere wijlen Amsterdamer zonder hem bij naam te willen noemen , die aan boord van de Ross Revenge gewoon even de deur van de zender had open gedaan zonder iets te vragen of wat dan ook en , toen lag een van de twee stations uit de lucht wie of welke is me niet bekend alleen dat verhaal dat de deur van de zender plots open gedaan werd. (weet dat ook al heel lang en soms kijk ik wel eens naar youtube en daar is dat bv ook vaak te zien als mensen een zend station gaan bezoeken enz)

 

Want ik weet nog dat Paul zei tegen mij : ' Ik kan de zender nu niet uitzetten want er is een reclame on air. ' dus moesten we even wachten tot er muziek was en toen deed hij de zender heel erg snel uit deur open en zender weer aan. En ik moest snel foto's maken want de deur van de zender mocht niet al te lang open blijven omdat die dan anders zou gaan verlopen en zo storing kan maken.

 

Van het vermogen ben ik formeel en 100 % zeker het was 0, 13 kw (ofwel 130 Watt) en de meter op de voorkant gaf dat ook aan en als ik het nog goed weet was het een Harris 1 kw MW. En ik weet wel zeker dat Paul me echt geen leugens zou wijsmaken. Want bv bij het Radio London RSL project van 1997 zat hij aan boord en was hij ook verantwoordelijk voor de zender. En hij vertelde mij dat er 200 W uit kwam terwijl het maar 1 w mocht zijn en hij zei als grap zolang je geen storing maakt dan kan dat niet zoveel kwaad. Vermoedelijk doelde hij op het feit dat ze op zee lagen denk ik ? En het signaal was zelfs redelijk sterk hier bij mij thuis en dan nog wel een slechte ant die niet voor de MG geschikt was.

 

PS  Paul Mc Claren uit Clacton On Sea heeft vele contacten in The States wonen en ik meen ook Familie, en wie weet dat hij daar voor bv een prikje zo een 1 KW MG zender op de kop heeft weten te tikken , en als er niks anders voor handen is of te koop waarom zou je het dan niet kopen ? En als dat nu per toeval een 1 kw zender is waar je maar 0,13 kw uithaalt dan zie ik daar toch géén enkel probleem in ,  maar dat zie jij dus duidelijk wel uit je schrijven op te merken ? anders geef je daar toch geen opmerking over.

 

 

 

Ray Anderson was zeer betrokken bij Mellow, en zal toch wel weten welk vermogen gedraaid werd, gewoon de volle kW.

Het was toen al gewoonte de zaak wat op te draaien.

Ik kon tot Nijmegen met de "search"" op mn autoradio ontvangen, dat red je niet met 130 W. In Zeeland kon ik m op elke lullige radio (van mn toenmalige vriendin) keihard ontvangen.

 

Ook nu weer dat opdraaien, zoals bij R Panjab  London op 1584, was 200 W = gecoordineerd, van de Ofcom mochten ze naar 500, maar het gaat veel harder, en ik vond laatst in een lijst 2 kW !! En zo klinkt het ook hier. Ik hoorde m al in Utrecht door mn eigen zender heen, de huidige verg houder wordt helemaal weggeblazen bij duisternis.

1 uur geleden zei Juul:

Ik heb na m'n afstuderen  2 jaar bij Philips Telecom in Huizen nh gewerkt  ( 1965-1967 )en daar werden bijv. 300 kW zenders gemaakt. Tijdens het testen op een dummy was een technicus vergeten dat de deur beveiliging niet werkte…………...

 

Ik kreeg al met 12 jaar een rondleiding bij Trans World Radio op Bonaire, 500 kW Mg en een aantal KG, zal ook wel 100 kW of zo zijn geweest. Er werd ons nadrukkelijk op het hart gedrukt vooral de deuren niet te openen.

 

Overigens is een uitgeschakelde buizenzender nog steeds levensgevaarlijk als deze niet ontladen is. Op Bonaire bij de KG zender Wereldomroep (3 x 250 kW) raakte daardoor een technicus zwaargewond, groot drama, want op dat eiland is medisch gesproken bijna niets , dus moest hij naar Curaçao voor behandeling, daar ben je nog niet zomaar, tenzij met privévliegtuig. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 uur geleden zei Juul:

Ik heb na m'n afstuderen  2 jaar bij Philips Telecom in Huizen nh gewerkt  ( 1965-1967 )en daar werden bijv. 300 kW zenders gemaakt. Tijdens het testen op een dummy was een technicus vergeten dat de deur beveiliging niet werkte…………...

Niet werkte, of buiten werking gezet? Tijdens mijn studie elektronica + RTV bij Dirksen, halverwege de jaren 70, zetten wij de deurbeveiliging van  hoogspanningskooien van Philips KTV's met buizen, altijd buiten werking. De kleur van de buizen van een draaiende TV was altijd al een eerste goede indicatie waar problemen konden zitten. Ook handig om je sjekkie aan te steken door deze in een goed geisoleerde tang in de buurt van een topaansluiting van 1 van de buizen te houden :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 25-12-2017 om 20:24 zei Gast:

 

 Het zit zelfs zo dat ' live on air ' mensen die buiten het ontvangst gebied wonen niet gaan begroeten. En daarmee bedoel Belgie , Nederland , Duitsland enz ivm 648 khz want die is bestemd voor Essex en Sufffolk. Omdat ze heel erg bang zijn dat ofcom dan gaat ingrijpen en dat kan van alles zijn zoals het vermogen verminderen ofwel een beam ant mast neezetten om zo het signaal naar onze kant op de dempen. 

 

 

 

 

Dan zullen ze vandaag wel niet live on air zitten.

Ik hoorde ze zojuist toch echt berichten over luisteraars "In the North West of Germany" reporting about the bad wetter conditions. 

 

Met zulke stormen vraag ik me altijd weer af hoe het was op zo'n bootje op de Noordzee.

Hoe groot was de schade na de storm, werd er gerepareerd tijdens een storm, werden er preventieve maatregelen genomen, bleef de volledige bemanning inzetbaar, enz, enz?

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

10 minuten geleden zei peellandfm:

Dan zullen ze vandaag wel niet live on air zitten.

Ik hoorde ze zojuist toch echt berichten over luisteraars "In the North West of Germany" reporting about the bad wetter conditions. 

 

Wordt daar niet via het Internet geluisterd? Het is en blijft een internet radiostation die nu ook via de 648 uitzend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik luisterde vanmiddag inderdaad via mijn mobiele telefoon (internet dus) en schreef Nigel Harris (Stuart Russel) een mailtje over de storm hier in Meppen (in het noordwesten van Duitsland) en de prachtige, ontspannende muziek die hij draaide. Hij antwoorde onmiddelijk "on air", dat was dus geen probleem.

 

Volgens mij heeft Vincent gelijk. Caroline blijft een internet station die nu ook nog op middengolf uitzendt. De test programma's op 648 vond ik leuker want ze fristen herinneringen aan de goede ouwe zeezendertijd op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 1 januari 2018 om 03:18 zei Willem 1959:

Niet werkte, of buiten werking gezet? Tijdens mijn studie elektronica + RTV bij Dirksen, halverwege de jaren 70, zetten wij de deurbeveiliging van  hoogspanningskooien van Philips KTV's met buizen, altijd buiten werking. De kleur van de buizen van een draaiende TV was altijd al een eerste goede indicatie waar problemen konden zitten. Ook handig om je sjekkie aan te steken door deze in een goed geisoleerde tang in de buurt van een topaansluiting van 1 van de buizen te houden :-)

 

 

Buiten werking gezet, maar als je dat niet onthoud………..Ieder vak heeft zo z'n "dommigheidjes".

5 uur geleden zei MvdVen:

Ik luisterde vanmiddag inderdaad via mijn mobiele telefoon (internet dus) en schreef Nigel Harris (Stuart Russel) een mailtje over de storm hier in Meppen (in het noordwesten van Duitsland) en de prachtige, ontspannende muziek die hij draaide. Hij antwoorde onmiddelijk "on air", dat was dus geen probleem.

 

Volgens mij heeft Vincent gelijk. Caroline blijft een internet station die nu ook nog op middengolf uitzendt. De test programma's op 648 vond ik leuker want ze fristen herinneringen aan de goede ouwe zeezendertijd op.

 

 

Inderdaad Martin,

Daarom zou Veronica ( of het huidige) helemaal niet zo leuk zijn met allemaal nieuwe dj's.

Althans voor onze generatie.

Dus heeft Vincent een punt.

Ik begreep de opgewondenheid de laatste weken ook niet zo goed. En ik was toch een redelijk fervent luisteraar. D.w.z. de Caroline uit mijn jeugd.

Maar ik snap ook wel dat het vreselijk moeilijk is voor de  mensen daar. Ik hoop voor ze dat ze uit de kosten komen , maar ik vrees van niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het huidige Caroline is een club gelijkgestemde radio, muziek en scheepsliefhebbers die een aantal wensen die ze al jaren hebben afstrepen op hun lijstje. Er stond als het ware nog een rekening open die ze nu ook uitgekeerd hebben gekregen, de tot nu toe onvoltooide wens om een middengolf frequentie te vullen met Caroline. In de zomer van 1990 werd de 558 kHz Caroline als het ware ontnomen, dat was de rekening die nog openstond. Binnen de huidige club van Caroliners wordt op zeer goede wijze gebruik gemaakt van individuele kwaliteiten op het gebied van muziek, het zendschip, de ict, special events<Caroline North>. Maar de basis van het geheel is wat men in kringen the main service noemt, het pareltje in de kroon. Kijk maar eens via bijvoorbeeld hoeveel luisteraars men alleen al op internet trekt met the main service, the albumstation Caroline < Shoutcast gegevens>. Er zijn continue honderden luisteraars afgestemd waar andere web only oldies stations uit de UK tevreden moeten zijn met 5-15 luisteraars. 192 Radio is overigens een zeer goede tweede in dat overzicht. Caroline zelf geeft op websites duidelijk aan dat internetradio de toekomst heeft voor de ware muziek/radioliefhebbers. Nu op 648, geniet ervan zolang het kan. Als ik me niet vergis loopt deze vergunning 5 jaar. Kijk  niet raar op als ze na 5 jaar 648 dit als een succes beschouwen  maar het daarbij laten en niet voor een tweede periode met 648 zullen gaan.

Wie overigens ook sinds 64 naar the Lady luistert mag en moet zijn handen dicht knijpen, your one of the happy few.

 

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

 Peter Moore raised this question on the Caroline website:     ............. where do we we go from here?

 

 My reply to the question:  Don’t go anywhere, sit back , relax and all of you enjoy what you have achieved since nov90/91.

 

Kind regards

 

Paul de Haan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vraag me af of ze die 5 jaar wel gaan uitzitten...ik vind het muzikaal wel een beetje tegenvallen. Veel onbekende nieuwe artiesten, veel harde rock ook vaak. Dit past gewoonweg niet op AM. Dus een beetje aanpassing naar AM-waarde zou wenselijk zijn om hier echt een succes van te maken en na die 5 jaar gewoon door te kunnen. Overigens kan die aanpassing in muziek gewoon gedaan worden binnen de gestelde eisen die gesteld zijn bij het verkrijgen van deze AM licentie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.