Jump to content

schimmel banden


Juul

Recommended Posts

Ik weet niet of jullie nog wel eens banden tegen komen die "voorzien zijn" van schimmel. Ik kwam dat regelmatig tegen bij onze Veronica tapes. Die zaten in de waterdichte tonnen, die we toen ook gebruikten om ze naar de Norderney te brengen, in een niet geconditioneerde garagebox  in Hilversum. En ze staan daar nog steeds. ( ik heb ze natuurlijk wel gedigitaliseerd ). Op DAT en in bijna alle gevallen  met een samplefrequentie van 32 kHz. Dan kunnen er op een DAT tape mooi 4 uren. En kwalitatief is er niks op aan te merken. De bron was nl 19 cm/sec - vol spoor. Ook speelde een rol de kosten van een DAT tape in de periode dat ik ze  overschreef. ( nou was er wel een fraaie korting via de baas, maar toch ). En over die 32 kHz kun je natuurlijk hele verhandelingen houden.  Ik ben er van overtuigd dat bij een blind test niemand het verschil hoort. En dat is waar het over gaat……………"de oren". Maar alles afwegende heb ik daar destijds voor gekozen. Het waren nl ruim 2000 ! tapes die moesten worden over gezet. ( tijd en geld dus !). De mastertapes van de jingles en laatste uur staan wel op 44,1 kHz. 

 

Maar terug naar de schimmel en de tapes. Handig zo'n analoge band, even met een tissue snel doorspoelen en hup…………..als ik er nog aan terug denk, al die uren en thuis maar heen en weer lopen naar boven-beneden.

 

 

Schimmelband 2sm.jpg

 

Bovenstaande band is het Klaas Vaak radio drama waarin het interview met Beach Boys  - Bruce Johnston op 25 december 1970.

 

 

Schimmelband 3.jpg

 

 

Ik ging elke week met Ad naar onze opslag en ging daar weer wat tonnen halen. Ad  had ze al van een nummer voorzien en dat stond ook op de ton. Hier een mooie foto, ik heb ze voor huis in de sneeuw gezet. ( toen viel er nog wel eens sneeuw ). We schrijven het jaar 2002. En zwaar dat ze waren !  En ook nog de trap op!

 

Please login or register to see this link.

 

 

 

 

Tonnen in sneeuw 1 .jpg

Edited by Juul
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   5,283
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  bobete
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.