Spring naar bijdragen
Jan van Heeren

HYS Veronica 538

Aanbevolen berichten

Veronica werd in 1972 sponsor van hockeyclub HYS in Den Haag. Dat gebeurde op een moment dat het binnen de club nogal rommelde. Spelers, bestuur, de vorige sponsor en andere betrokkenen hadden allen andere visies die niet langer verenigbaar bleken. Zodoende splitse de club zich in tweeën. In Veronica werd een nieuwe sponsor voor HYS gevonden en "HYS Veronica 538" was een feit. 

Op 12 oktober 1972 werd de nieuwe naam in restaurant Le Pirate op de Pier gepresenteerd. Rob Out vertelde dat Veronica de club niet financieel ging steunen, maar dat het ging om promotie via de zender en het blad. Misschien zou 'promoting' dan ook een beter woord zijn dan sponsoring, aldus Out. 

Men zou beginnen te spelen in de nieuwe, eind 1972 op te leveren, ijshal De Uithof. Veronica bleef tot medio 1975 sponsor. Daarna veranderde de naam in HYS Den Haag. 

Hieronder 2 foto's van een puck uit die tijd. Heeft jaren in Amerika gelegen bij een hockeyverzamelaar.

 

www.norderney.nl: In de Rob Out show van 26 februari 1973 was een mooi ijshockeyspotje te horen voor HYS-Veronica 538 dat was gemaakt door NOS-ijshockeyjournalist Frans Henrichs (overleden in 1999).

 

Please login or register to see this link.  met HYS Veronica 538 shirts (2 versies).
 

1.jpg

2.jpg

bewerkt door Jan van Heeren
aanvulling
  • Vind ik leuk 3
  • Bedankt 1

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden×

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.