Spring naar bijdragen

VARA Hilversum 3 - Felix Meurders


Vincent

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

In de titel staat VARA, maar de Meurders Methode was van de NOS.
In de zomer van '74 presenteerde Felix het programma elke donderdagnacht van 4 tot 7. Na 1 oktober zou dat van 2 tot 6 worden. Toen verhuisde de Daverende 30 ook van donderdagmiddag naar vrijdagmiddag (en kreeg tegen de zin van Felix de nieuwe titel Nationale Hitparade).

 

Edwin

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op ‎10‎-‎12‎-‎2018 om 15:48 zei de redactie:

Deze opname was van de NOS, maar ook bij de VARA heeft hij deze naam gebruikt: Please login or register to see this link.

 

De details op een rijtje:

Felix had in '73 de titel Gesodemeurders bedacht voor zijn nachtprogramma bij de NOS. Dat vond de NOS toen een te gewaagde titel (vraag me niet waarom), dus werd het Meurders Methode. Rond die tijd begon bij de NOS, in eerste instantie als zomerprogramma op vrijdagmiddag de Rock 'n' Roll Methode. Het en was dus een variant op het ander. 
Omdat hij de titel 'Gesodemeurders' bij de NOS niet kon gebruiken, zette hij die in toen hij per 1-10-74 bij de VARA op 3 debuteerde, in eerste instantie tussen 14.00 en 16.00 uur op dinsdagmiddag. Na het vertrek van Leo van der Goot bij de VARA (eind '75) verhuisde  Gesodemeurders naar de dinsdagochtend. Rond 1980 heette het programma een paar jaar naar de makers 'Felix Meurders-Louis Verschuur-Erik Post', vanaf 1983 weer Gesodemeurders.
Pas in zijn laatste jaar op 3, 1986, toen zijn  NOS-nachten  er al zo'n tien jaar op zaten, heeft hij zijn dinsdagochtendprogramma nog een tijdje Meurders Methode genoemd. De laatste uitzending was in juli of augustus 1986. Hij ging op vakantie en keerde daarna niet meer terug op 3.   

 

Edwin

bewerkt door rauhfaser
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.