Jump to content

Cees Manintveld op Veronica schip


Mediapages

Recommended Posts

Please login or register to see this link. De afgelopen weken is het voormalige Veronica schip Norderney opnieuw verbouwd. De Norderney ligt sinds zondag 17 november 2013 aan de NDSM pier in Amsterdam Noord en werd begin december 2013 officieel geopend door toenmalig Burgemeester Eberhard van der Laan. Het schip moet nu een restaurant en club worden en is afgelopen zaterdag 12 mei officieel geopend. De Amsterdamse zender AT5 bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan het Veronica schip, samen met voormalig Radio Veronica nieuwslezer Cees Manintveld.

Please login or register to see this link.

 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ik heb er wel vrede mee dat een nieuwe generatie het schip een nieuwe bestemming geeft. Het verkeert in elk geval niet meer in zo'n deplorabele staat als toen het nog in Antwerpen lag. En ach, Noorderschip is gewoon een speelse verwijzing naar Amsterdam Noord. Op de romp staat volgens mij nog steeds Norderney.

 

Al in de jaren zeventig, begrijp ik uit een ander draadje, besloot de VOO om het schip van de hand te doen, omdat ze geen kans zagen er iets rendabels van te maken. Daarmee waren de kansen voor een radiomuseum of iets dergelijks verkeken, want meteen daarop begonnen de plunderingen, de doorverkoop, de halfbakken plannen en de aftakeling. Onze eigen generatie heeft het verknald. 

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Het was ook zo'n enorm succes daar in Amsterdam. Ik heb destijds al gezegd dat het niets zou worden. Er zijn vast een aantal mensen die nu een berg geld kwijt zijn. Dat kan niet anders. Wanneer wordt dit schip getorpedeerd ? Dan is dit pijnlijke gedoe over. Die foto van Juul vind ik wel toepasselijk !

Edited by rien1959
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,697
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  robnonstop
  Joined
×
×
 • Create New...