Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

Offshore Radio Special - Part 1 (zeezender special)

Recommended Posts

Guest

Hoi, 

 

Van 2003 tot 2007 maakte ik via een populaire webradio te Zwolle - Nederland, een jaarlijkse 5 uur durende "Offshore Radio Special" (ORS). 
Deze jaarlijkse bijdrage die werd uitgezonden het weekend dichtst bij 31 Augustus was een uniek succes en werd door meerdere AM en zelfs korte golf zenders simultaan uitgezonden. 
Ik deel via deze weg het openingsuur uit 2007
Dit uur heeft aandacht voor Offshore UK before the 60's, Radio London Big L, Britain Radio, England, Luxembourg, Swing, Noordzee & Atlantis 
Deze en andere radio's werden uitvoeriger belicht in het 2de tot 5de uur. 

 

Deze bijdrage omvat : 
2007 Offshore Radio Special - Part 1 (eerste uur)  

Please login or register to see this link.  

 

Uw reactie in woord en beeld zijn steeds welkom. 
Heeft u aanvullingen, feel free om deze te posten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,......?????

 

Laat ik om te beginnen je te danken voor je upload.

Ik heb er even "snel' doorheen geluisterd, in m'n audio editor zodat ik ook kan "zien wat er  gebeurt".

Ik zat maar steeds te wachten op de ene of andere presentator met wat uitleg, maar die kwam maar niet, helaas.

Ik werd verrast met een aaneenschakeling van veel offshore jingles af entoe onderbroken door een stem die meldde dat het een offshore radio special is.

Maar van een special verwacht ik iets meer uitleg.

 

Rest mij nog  1-vraag, wat is het nivo van de pieptonen? ( + 3 dB ? ).  Want die zitten er niet voor niks, het lijkt net alsof ik weer op m'n werk zit, als ik die tonen hoor,  zo deden wij dat ook.......😀

 

Het is mooi gemonteerd, prima !

 

Groet,

 

Juul

 

 

 

 

Edited by Juul

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
20 minuten geleden zei Juul:

Hoi,......?????

Maar van een special verwacht ik iets meer uitleg.

Rest mij nog  1-vraag, wat is het nivo van de pieptonen? Want die zitten er niet voor niks, het lijkt net alsof ik weer op m'n werk zat, zo deden wij dat ook.......😀

Het is mooi gemonteerd, prima !

Groet,

Juul

Dank Juul, 

 

Je bent kritisch, maar dat hoeft niet. 

Zoals in mijn aankondiging vermeld staat is dit het openingsuur van een 5 uur durende special. 

Het concept van wat ik toen samenstelde was het weergeven van enkel jingles, commercials en tunes uit de zeezender periode. 

Doelbewust was er geen presentatie, enkel een jingle ertussenin die verwees naar de naam van de uitzending. 

Daar het programma ook simultaan werd overgenomen door AM en een paar SW zenders was die ORS jingle ertussenin als logo bedoeld naar de naam van het programma, namelijk "Offshore Radio Special".

Als u de "wave" in uw editing software bekijkt zal u zien dat deze ORS jingle als "mix paste" is ingebracht. Iemand die de integrale uitzending wenste uit te zenden op een eigen station diende dus te knippen met het gevolg dat een tune dan plots werd ingekort of een deel onvolledig werd. 

Elk jaar van uitzending van 2003 tot 2007 werd dit concept net toegejuicht omdat er geen vervelende stem "uitleg" kwam geven. 

Een stem die uitleg verschaft is niet altijd "verrijkend" aan de inhoud. Een luisteraar geeft vaak een voorkeur aan de inhoud anzich. 

Men kon genieten van enkel herinneringen aan wat geweest was. 

 

De DTMF toon in aanvang heeft de frequentie van een testtoon. 

Het deel die ik hier plaatste is slechts 55+ minuten, wat maakt dat voorafgaande een korte inleiding door mij werd gemaakt op wat volgde. 

Daarna kwam de DTMF toon met als inleiding een random selectie van zeezenders uit ondermeer de jaren 50. 

 

Ik hoop hiermee wat verduidelijking te hebben toegevoegd aan uw vragen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

EventRMA,

Van 2003 tot 2007 maakte ik via een populaire webradio te Zwolle - Nederland........

 

Mag ik je vragen naar de link van dit station?

 

Terwijl ik dit type, luister ik naar het programma.

Ik kan u zeggen, het is een genot om naar te luisteren!!

De jingels, maar ook de Instrumentale muziek (tunes) zijn leuk.

 

Bedankt voor het plaatsen,

 

HA

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
2 uur geleden zei Hotel Amigo:

EventRMA,

Mag ik je vragen naar de link van dit station?

Bedankt voor het plaatsen,

HA

Dank, 

 

Deze webradio heeft hun uitzendingen gestaakt aanvang 2010 (11 of 12 ?). Het juiste jaar ben ik niet meer zeker. 

De eigenaar had ooit een eerste FM zender gestart te Zwolle in de vroege jaren 80, verhuisde later naar "het raam" - blijkbaar goed bekend bij mensen uit Zwolle, en na de zoveelste inbeslagname hield hij het voor bekeken. 

Met de start van het internet en de opkomende populariteit van streaming gaf hij zijn oude FM radio een nieuw leven online. 

Hij gebruikte online hetzelfde format als jaren daarvoor (rekening houdende met ook recente hits), en dat bleek een succesformule. 

Hij was van plan om zijn domein te behouden en dit als een soort archief aan te bieden op wat geweest was, doch na een paar jaar zag hij hiervan af en nu is het domein niet meer online. 

Ik maakte de post-production voor hun ID packs.

Ik heb net even mijn archief geraadpleegd en maakte voor jou een compilatie van een beperkte selectie van het laatste pack uit 2009 (24 Juni 2009). 

Je kan het hier beluisteren

Please login or register to see this link.  

 

Ik hoop jou hiermee een plezier te doen. 😊

Edited by Guest
Typo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
9 uur geleden zei Hotel Amigo:

EventRMA,

(ik ben geboren in Zwolle)....!

Met een groet,

HA

Dan klinkt Pijlkruid jou bekend in de oren ? 

Daar wonen zij 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Similar Content

  • By hans knot
   Het nieuwe jaar 2020 heeft een aanvang genomen en we willen van de gelegenheid gebruik maken een ieder voorspoed te wensen voor het nieuwe jaar en tevens het even over onder meer de periode van de zeezenders tussen 1960 en 1990 te hebben. Het waren de eerste commerciële radiostations naast Radio Luxemburg, die actief waren vanaf zendschepen in internationale wateren, genoodzaakt op die wijze uitzendingen te verzorgen en op die manier de wetgeving op het vaste land te omzeilen.
    
   De diverse regeringen, die in de periode 1960 – 1974 actief waren, hebben er alles aangedaan om de zeezenders veelvuldig de nek om te draaien maar het waren volhouders als Radio Veronica en Radio Noordzee die pas in 1974 het onderspit dolven, waarna nog alleen Radio Caroline en Radio Mi Amigo doorgingen met uitzendingen en nog enkele anderen zouden volgen.
    
   In 1994 was het zondermeer een reden daar een tentoonstelling over in te richten in het Omroepmuseum aan de Oude Amersfoortseweg in Hilversum als ook een boek uit te geven. Want wie kende ze niet ‘De Stemmen van de Noordzee’. Toen men bij Veronica hoorde dat er een tentoonstelling zat aan te komen kwam men op het idee van een publicatie over de zeezenders, immers een tentoonstelling is vergankelijk, maar een boek gaat jaren mee. Duidelijk dient te zijn dat in vele boekenkasten van de radioliefhebbers dit boekje staat.
   Naast Robert Briel en Hans Knot was er binnen de omroep nog een aantal mensen dat hun licht liet schijnen over deelonderwerpen, maar een groot aantal hoofdstukken, in ‘Stemmen van de Noordzee’, was afkomstig van leerlingen van de Hogere School voor Journalistiek, destijds gevestigd in Utrecht. Het was Hans een genoegen destijds een tweetal gastcolleges te mogen geven om de groep studenten in te wijden in de wereld van de zeezenders, waarbij tal van thema’s en vooral namen voorbij kwamen.
    
   Aan het einde van de tweede sessie werd – in overleg – bepaald welke taken de diverse studenten in de daarop volgende maanden kregen. Het werden allemaal interviews met personen die betrokken waren bij de zeezenders, van deejays tot directieleden en van nieuwslezer tot bevoorrader. Dat alles bewerkt door de studenten van de betreffende opleiding, waarbij er een na meer dan een kwart eeuw later uitspringt. Arjan Snijders, die in 1995 afstudeerde en voor het boek Hans Hoogendoorn interviewde. Please login or register to see this link.
   Tijdens de voorbereidingen kwamen er ook veel titels van gebruikte platen voorbij, zowel lp’s als singles, die op de een of andere manier betrekking hadden op de zeezenders. We wisten ze onder te verdelen in diverse categorieën waardoor een gedegen overzicht was, die dan weer werd gepubliceerd in ‘De stemmen van de Noordzee’.
    
   De volgende indeling werd gemaakt:
   1. Platen met in de titel de naam van stations, medewerkers of andere verwijzingen
   2. Singles met in de tekst de naam van stations of medewerkers
   3. Documentaires over zeezenders op Lp’s en Cd’s
   4. Songs die werden opgenomen door deejays
   5. Songs die werden gebruikt als deejay- en programma-tune of voor de productie van jingles
   6. Videoclips met beelden van zeezenders
    
   De indeling is meer dan 25 jaar lang behouden gebleven. Maar de 13 pagina’s, die op die manier werden gevuld, waren slechts het begin van de nog immer aan te vullen zeezender discografielijst.  Een ieder kon reageren met eventueel nieuwe vondsten die in de lijst konden worden opgenomen. Een aantal namen van personen, dat in de loop der jaren intens mee hebben geholpen de lijst verder aan te vullen dienen genoemd te worden: Henk Verhaag, Martin van der Ven, Ger Tillekens, Chris Cortez, Jelle Boonstra, Chris Edwards, Pieter Jan Vink en Jan Hendrik Kruidenier en dan zijn er nog tientallen personen die een of twee keer aanvullingen aanleverden.
    
   We zijn meer dan een kwart eeuw verder en nog immer werken Martin van der Ven en Henk Verhaag en Hans Knot aan de uitbreiding van de lijst. Vrijwel dagelijks komt er een nieuwe vondst, mede mogelijk gemaakt door allerlei technische vernuft, tevoorschijn. De hele lange lijst is terug te vinden in de volgende database, die twee keer per jaar wordt bijgewerkt door Ger Tillekens en bovendien sinds 1997 een duidelijke bronverwijzing heeft aangaande mensen die hebben meegewerkt aan deze enorm grote discografie.
   Please login or register to see this link.
    
   De regelmatige aanvullingen zijn terug te vinden op het volgende forum: Please login or register to see this link.
   Voor diegene die denkt een aanvulling te hebben staat mijn mailbox ter beschikking via HKnot@home.nl

   Er zijn nog honderden aanvullingen te verwerken dus blijf afgestemd op deze site voor meer prachtige vondsten. Met vriendelijke groeten van  Henk, Martin en Hans.  
    
  • By pvanklei
   Please login or register to see this link.
    
   Fijne Kerstdagen en voor iedereen een gezond 2020.
    
   Peter
    
  • By martinja
   Volgens mij was dit tijdelijk een radiostationnetje van Jan-Fre
    
   MMR  2010.01.30  1200-1300  The Radiodays
   Please login or register to see this link.
    
    
  • By martinja
   Van de Golden Radio NL server
    
   Radio192 2002-08-26 12.00-13.00 zeezenderweek Joost den Draaijer en Ton Schipper
   Please login or register to see this link.
    
   Radio192 2002-08-26 13.00-14.00 zeezenderweek Joost den Draaijer en Ton Schipper
   Please login or register to see this link.
    
   Radio192 2002-08-26 14.00-15.00 zeezenderweek Joost den Draaijer en Ton Schipper
   Please login or register to see this link.
    
   Radio192 2002-08-27 15.00-16.00 zeezenderweek PETER TEEKAMP en AD ROLAND (Ad Peters)
   Please login or register to see this link.
    
   Radio192 2002-08-27 16.00-17.00 zeezenderweek PETER TEEKAMP en AD ROLAND (Ad Peters)
   Please login or register to see this link.
    
   Radio192 2002-08-27 17.00-18.00 zeezenderweek PETER TEEKAMP en AD ROLAND (Ad Peters) (storing)
   Please login or register to see this link.
 • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   4,261
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Eric Bagchus
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.