Spring naar bijdragen

Heeft onze Ruud dan toch een punt?


Juul

Aanbevolen berichten

Ik heb begrepen dat de FM netwerken in Noorwegen inmiddels gesloopt zijn, want dat is natuurlijk erg belangrijk. Net als die AM masten die hier snel omlaag moesten.

 

Uit meer geluiden proef ik dat DAB meer en meer twijfelachtig wordt. Een periode van 10 jaar vanaf nu is het minste voordat het serieus kan worden, afhankelijk van de markt.

 

Schandalig is dat de MG wel al is afgeschakeld, in de markt is de grootste vraag naar landelijke distributie, en dat kan op AM, maar dus niet met dit foute beleid. Dit zolang er schaarste is op FM.

 

Schandalig blijft ook dat alles en iedereen die een frequentie had en heeft, dus ook een lullige op AM, op DAB moest en verplicht geld moest verspillen. Gewoon a-sociaal, laat de grote partijen de kastanjes uit het vuur halen. On top of that moeten de zenders ook nog eens Toezichtkosten voor DAB betalen, de overheid heeft er dus zelf geen reet voor over maar wel zelf extra vangen....

 

Wil DAB een succes worden dan zal er veel moeten veranderen, niet alleen het technische verbeterplan  waar nu aan wordt gewerkt, maar ook de content, en daarmee de verdeling, die moet veel beter dan nu. Geen domme veiling, iedereen weet dat dat leidt tot meer van hetzelfde. Daarnaast de marketing, de spotjes die ik nu hoor/zie zijn gewoon zielig.

 

De bottom line is eigenlijk, en dat is preken voor eigen parochie, het nu eens hoog tijd wordt echte media deskundigen  bij het beleid in te schakelen in plaats van ze opzij te zetten. En natuurlijk veel beter luisteren naar de markt ipv deze juridisch te bestrijden.

Het beleid wordt nu gemaakt door juristen en techneuten, belachelijk. Media deskundigen zijn nog bij OC en W, nog bij EZ en K, ergens te bekennen.

Wat je nodig hebt zijn mensen met stevige omroepervaring, liefst bij PO en Comm, die ook een technische achtergrond hebben van distributie en enige kennis van (internationale) juridische zaken. En als je ooit heb doorgeleerd voor (massa) communicatie.....

bewerkt door ruudam
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.