Spring naar bijdragen

Laser 558 - 02-11-1985 - 1400-1500 - Jeff Davis


Vincent

Aanbevolen berichten

23 uur geleden zei Leendert Vingerling:

Ik was die bewuste periode aan boord van de Ross Revenge en  getuige van de vele de conversaties met de Communicator over de CB. Johnny Lewis en Mike Barrington kenden het schip en legden uit wat er gedaan moest worden om de pomp te repareren , maar er was geen engineer aan boord.

 

Eeuwig zonde.  Gemiste kans. Er werd gepraat als 'Brugman' om vooral niet op te geven, maar de kapitein besliste anders. Hij was het zat en besloot de handdoek te gooien en assistentie in te roepen van het observatieschip  en zusterschip de  Gardline Tracker.

Op 5 November voeren ze voorbij de Ross op weg naar Harwich. Zelden heb ik me zo beroerd gevonden. Alsof je een familielid verliest. 

 

Heel mooi natuurlijk, dat een jaar later, diezelfde Mike Barrington en Johnny Lewis, het radiostation (Laser Hot Hits) terug in de lucht brachten vanaf de MV Communicator.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 7-10-2018 om 19:19 zei Robin Westhof:

Heel mooi natuurlijk, dat een jaar later, diezelfde Mike Barrington en Johnny Lewis, het radiostation (Laser Hot Hits) terug in de lucht brachten vanaf de MV Communicator.

 

Inderdaad, maar dat station was meer' uit de lucht', dan ' in de lucht' . Voornamelijk door antenne problemen . Oud Veronica zendertechnicus José van Groningen heeft ook nog zijn bijdrage geleverd en was er in 1989 wederom voor het in orde maken van de zendinstallaties voor het nieuwe project van de 'Ondergrondse Kerk'. Deze organisatie wilde het geloof verspreiden in Oost-Europese landen en zocht een goedkopere manier.

 

Ze huurden zendtijd op kortegolfzenders in Luxemburg en Portugal, maar dat was te duur. De Communicator werd voor een half miljoen aangekocht en José hield zich bezig met de installatie van een 10kw kortegolf, een 25+10 KW middengolf en een 30KW FM zender.

Voor het afregelen van het signaal kwam de  Optimod van het zendschip van Radio Paradijs weer aan boord.

 

Toen  in diverse oost-europese landen het communistische regime werd opgeheven, bleek het project zijn doel voor bij te schieten. Er hoefde niet meer 'op afstand' radio uitzendingen verzorgd te worden. Het kon voortaan in de landen zelf.

 

 

Salutations

Leendert

 

 

 

 

bewerkt door Leendert Vingerling
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.