Jump to content

peter van der holst tune delmare


hans knot

Recommended Posts

Glen Campbell - William Tell Overture. In 1977 kwam op het Capitol platenlabel de single en tevens hit Southern Night van Glen Campbell uit, een opzwepend liedje wat ook voor de achterkant van betekenis was, namelijk een instrumentaal nummer genaamd ‘William Tell Overture’. Het werd in 1979 door Peter van der Holst op Radio Delmare gebruikt als zijnde zijn programmatune.

Please login or register to see this link.

 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei hans knot:

Glen Campbell - William Tell Overture

Ik heb deze in de versie van "Jimmie Haskell And His Orchestra - William Tell Overture" die blijkbaar werd gebruikt tijdens de "RNI Super Hit 50"

Link to comment
Share on other sites

immie Haskell - William Tell Overture. Een compositie van de negentiende eeuwse componist Gioacchino Rossini in de uitvoering van Jimmie Haskell. In 1973 gebruikte Chiel Montagne dit nummer als filler in zijn programma. Montagne vertelde er abusievelijk bij dat dit de uitvoering was van Jimmy Hustle. Het is dus Jimmie Haskell en het was ook al eerder gebruikt. Dit nummer was namelijk nog maar nauwelijks, in 1971, aan het vinyl toevertrouwd of Mike Ross en zijn collegae gebruikten het al als tune voor de presentatie van de Super Hit 50 op RNI. Tevens werd het door de Nederlandse Service gebruikt voor een promojingle: "Noordzee is er meer dan ooit voor U." Weer later, in 1974, werd het nummer ook gebruikt als tune voor de Top 50 van Radio Noordzee, dus de Nederlandstalige service. Het werd ook als tune gebruikt in de Delmare Top 30 en werd bovendien ingezet voor een promotiespot op Radio Atlantis voor Derek Jones. In een programma van Brian McKenzie op RNI uit 1973 was daarnaast een, overigens niet bijster beste jingle te horen: "An RNI back track." Ook daarvoor werd dit nummer gebruikt. Aan dat alles kan nog worden toegevoegd dat Andy Archer het nummer met de Kerstdagen van 1973 gebruikte voor "Radio Zonder Naam," het eerste programma dat via de nieuwe mast van de Mi Amigo de ether in ging.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...