Spring naar bijdragen

peter van der holst tune delmare


hans knot

Aanbevolen berichten

Glen Campbell - William Tell Overture. In 1977 kwam op het Capitol platenlabel de single en tevens hit Southern Night van Glen Campbell uit, een opzwepend liedje wat ook voor de achterkant van betekenis was, namelijk een instrumentaal nummer genaamd ‘William Tell Overture’. Het werd in 1979 door Peter van der Holst op Radio Delmare gebruikt als zijnde zijn programmatune.

Please login or register to see this link.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei hans knot:

Glen Campbell - William Tell Overture

Ik heb deze in de versie van "Jimmie Haskell And His Orchestra - William Tell Overture" die blijkbaar werd gebruikt tijdens de "RNI Super Hit 50"

Link naar opmerking
Deel via andere websites

immie Haskell - William Tell Overture. Een compositie van de negentiende eeuwse componist Gioacchino Rossini in de uitvoering van Jimmie Haskell. In 1973 gebruikte Chiel Montagne dit nummer als filler in zijn programma. Montagne vertelde er abusievelijk bij dat dit de uitvoering was van Jimmy Hustle. Het is dus Jimmie Haskell en het was ook al eerder gebruikt. Dit nummer was namelijk nog maar nauwelijks, in 1971, aan het vinyl toevertrouwd of Mike Ross en zijn collegae gebruikten het al als tune voor de presentatie van de Super Hit 50 op RNI. Tevens werd het door de Nederlandse Service gebruikt voor een promojingle: "Noordzee is er meer dan ooit voor U." Weer later, in 1974, werd het nummer ook gebruikt als tune voor de Top 50 van Radio Noordzee, dus de Nederlandstalige service. Het werd ook als tune gebruikt in de Delmare Top 30 en werd bovendien ingezet voor een promotiespot op Radio Atlantis voor Derek Jones. In een programma van Brian McKenzie op RNI uit 1973 was daarnaast een, overigens niet bijster beste jingle te horen: "An RNI back track." Ook daarvoor werd dit nummer gebruikt. Aan dat alles kan nog worden toegevoegd dat Andy Archer het nummer met de Kerstdagen van 1973 gebruikte voor "Radio Zonder Naam," het eerste programma dat via de nieuwe mast van de Mi Amigo de ether in ging.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.