Spring naar bijdragen

mooi statement CNN


Juul

Aanbevolen berichten

Op 26-10-2018 om 19:15 zei EventRMA:

Heel veel van ons Europeanen sluiten ons hierbij aan, omdat het binnen onze visie valt van wat de maatschappij dient te zijn. 

Doch naar Amerikanen toe is dit slechts een "kleine druppel" op een hete plaat. 

CNN stelt in de USA nationaal niet zoveel voor, het is één van de kleinere netwerken, vergeleken met Fox die vaak meer impact heeft. 

 

Skype eens met een Amerikaans contact en vraag hen CNN op te zetten, doe eveneens hetzelfde bij jou thuis. 

Je zal 2 totaal verschillende "live" uitzendingen te zien krijgen. 

CNN word zelfs gefilterd naar ons Europeanen toe, en krijgen wij te zien wat Amerikanen niet te zien krijgen. Evident is het omgekeerde ook waar. 

 

Trump is een zakenman en maakt van dit alles gebruik in zijn voordeel. Hij is een zakenman en handelt als president alsof hij overal business deals afsluit en ze weer wegwuift als ze hem niet passend lijken. 

Evenzo behandelt hij zijn medewerkers. Geen enkel presidentschap had meer verloop (ontslagen, enz ...) dan in de voorbije 2 jaar met hem aan het hoofd. 

In deze heeft hun Hooggerechtshof de enige unieke opportuniteit om hem als president terug te fluiten. De Senaat heeft tot wellicht 6 November de meerderheid van Republikeinen, en hopen velen dat dit omgegooid zal worden in het voordeel van de Democraten. 

Dit is voor ons Europeanen overwegend onze visie / hoop. 

 

Ik heb heel wat USA correspondenten in mijn contactenlijst, en wat ze ook hebben van principes ze hebben allemaal een soort afgunst tegenover Trump. Doch als puntje bij paaltje komt stemmen ze voor de partij waartoe zij zich dienen te "registreren voorafgaand" aan verkiezingen. Geen registratie is gelijk aan geen stem. 

Als men in een discussie terecht komt met een echte Republikein is het hek van de dam, want enkel zij spreken en weten de waarheid. 

Is men het niet eens werpen ze een schild om zich heen met de uitspraak "Thats freedom of speech to Us". 

Beroept men zich als EU burger op datzelfde recht en geeft men voorbeelden mits foto's en video's van wat wij hier gezien hebben van Trump zijn handelingen (denk aan zijn bezoek aan de NATO etc) dan verliezen ze even het noorden. Maar na even komen ze terug alsof ze gebrainwasht zijn op "hun" gelijk. 

 

Niemand in de USA, ook vele Republikeinen, hadden verwacht dat Trump ûberhaupt president zou worden. 

Maar hij werd het wel, en Amerikanen zetten zich daarna gezamelijk achter het ideaal van hun Stars & Stripes (hun vlag dus). 

Ze noemen zich de grootste democratie ... echter niet volgens onze normen. 

 

Vele Amerikanen kennen het verschil niet tussen de Staat Washington en de stad Washington. 

Het Westelijk gedeelte van Staten boven California (Oregon etc) samen met merendeel van wat de Mid-West bewoond zien enkel wat in hun mogelijkheden ligt, vaak Fox omdat dit één van de echt nationale netwerken is. 

Dat deel van de bevolking is in ons ogen oer-conservatief, dragen oude waarden hoog in het vaandel en volgen de kudde die het hebben over "America first" ... Trump is daar de belichaming van. Geen vragen, maar cashen, en indien de andere er een andere mening over heeft "get out !" ... Case closed / zaak enof discussie gesloten 

 

In onze visie zouden wij zeggen "Die weten van de wereld niet" ... Maar dat is ons standpunt, niet dat van hen.  

 

Het goede en mooie leven (the happy life) speelt zich "enkel" af in de grootsteden, of wat wij zien als Amerika, zoals New York, Los Angeles en een deel van Florida. Voor vele Amerikanen zijn dat steden waar zich zaken afspelen als een ver van hun bed show. 

 

Ik heb een contact uit Rhode Island. De man is levenslang bouwvakker geweest, is kapot gewerkt ... een pensioen is nog niet aan de orde, dus krijgt hij maandelijks een uitkering van de Amerikaanse overheid als invalide. 

Hij ontvangst maandelijks 1150 US Dollar, daar word aan de bron meteen 175 USD afgeroomd als dekking voor de zogenaamde ziekteverzekering. De man houdt dus netto 975 USD over. 

Dat is gelijk aan 855 Euro per maand. Daar moet hij mee rond komen. 

In Europa staat dat bedrag gelijk aan een uitkering onder de armoedegrens. 

Zijn vrouw was totzolang de kostverdiener, doch zij is onlangs ernstig ziek geworden, wat maakt dat zij dient te wachten op een "mogelijke" tegemoetkoming. Tot heden dienen zij beiden rond te komen met 855 Euro. 

 

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de tegenstellingen tussen blank, zwart, hispanic ... 

Dit laatste word door Trump in de hand gewerkt als een Keizer van eeuwen geleden : "Verdeel en Heers". 

 

Trump Boomerang.png

 

Citaat : " CNN word zelfs gefilterd naar ons Europeanen toe, en krijgen wij te zien wat Amerikanen niet te zien krijgen. "

 

Daar kan ik je wel het volgende op antwoorden. Je hebt voor een del wel gelijk. Maar er zijn ook twee verschillende CNN's Je hebt CNN USA en je hebt CNN International. Dus soms zijn beide gelijk en soms niet het ligt vaak aan het onderwerp voor beide bedoel ik dan dat ze het zelfde signaal hebben in de VS en daar buiten.

 

En zoals je zegt als je dus aan een Amerikaan vraagt via skype om CNN aan te zetten en jij doet net het zelfde. En kan het zijn dat ze ofwel beide gelijk of niet. Maar dan kan je vanuit Europa wel makkelijk de CNN stream van de VS zien , en ook CNN Int stream. Ik heb ze al wel vaak allebei naast elkaar lopen. Omdat ik op zoek was naar een betere live stream. Want de ene stream is al beter dan de andere. En soms kan er wat verwarring ontstaan als er bij de live stream er geen VS bij staat. Trouwens CNN heeft ook een kanaal in het Spaans en nog enkele andere talen.

 

Weet alleen even niet de welke het allemaal zijn. Dus wat jij beweerd klopt maar voor een deel , en  nee er wordt niet gefilterd zoals jij beweerd das niet juist. Er zijn soms twee verschillende uitzendingen elke apart. Want iemand in Europa die wil nieuws zien uit Europa en een Amerikaan wil nieuws zien uit de VS. En ik ben niet eens met jou dat CNN klein is in de VS maar dat Fox groter is en dus meer macht zal ik niet tegen spreken. Ik vermoed dat jij CNN een beetje onderschat. Trump en CNN zijn inderdaad géén goeie vriendjes das al lang duidelijk , omdat CNN zegt waar het op staat en ik denk dat zij veel onafhankelijker zijn dan Fox maar die laatste spreek de taal van de Republikeinen das al heel lang geweten. CBS is ook links getint als je naar hun nieuws kijkt dan vang je dat ze link getint zijn wel op als je tussen de regels luistert.

 

Je moet VRT Journalist Bjorn Soenens die in New York woont en heel veel verslag uit over de toestanden in de VS. Als je hem hoort dan krijg je wel een heel goed beeld van wat er zich afspeelt in de VS want hij is géén Amerikaan maar de zaken heel goed en hij is ook onafhankelijker. De Nederlander Michiel Vos woont ook in de VS en hij heeft ook een andere kijk op de zaken in de VS. Want als je kijkt of luistert naar de media in de VS dan raak je in een doolhof vindt ik en kreeg je toch geen waar beeld das mijn persoonlijke mening.

 

Amerika is een raar land en zo verslaafd aan de vlag en de religie dat het niet echt gezond is. Uitzonderingen altijd daar gelaten maar dat heb je overal in heel de wereld. Dus niet alléén in de VS. Dan bedoel ik mensen.

 

Ps Citaat : " Als men in een discussie terecht komt met een echte Republikein is het hek van de dam, want enkel zij spreken en weten de waarheid. "

 

Ja dat is zeker waar want ik had ooit een kennis in de VS (radio vriend) en hij was een echte Republikein geworden sinds hij een andere vrouw had leren kennen er mee gehuwd is. Want hij had zijn vorige vrouw verloren. En hij is door een erg Racistische vader opgevoed. Hij was dat niet vertelde hij me altijd. Maar omdat ik hem liet voelen dat ik het meer voor Clinton had werd hij steeds bozer en begon me zelfs uit te schelden.

 

Dus heb ik hem maar gedumpt want aan zo iemand heb je ook niks. Dan is er nog een Radio Amateur ook in de VS die is ook een Republikein. Maar hij is veel milder van toon als hij en ik eens onze mening uitwisselen. Wat ik wel merk bij hem is dat hij meer respect heeft voor mijn mening en dat zal iets te maken hebben omdat hij radio amateur is die erg actief is , de andere man was ook radio amateur maar heeft nooit uitgezonden. Hij was wel betrokken op de achtergrond toen de éérste man op de maan lande. Hij moest dat strik geheim houden en zelfs een document onder tekenen. Tot de dag dat hij de landing op de maan zag toen wist hij waarom hij alles geheim moest houden. Dit terzijde die man kende veel van computers en dat mis ik toch wel een beetje. Het zij zo.

 

Jammer dat er maar twee hele grote partijen zijn in de VS als er bv één derde grote partij zou bestaan in de VS dan zou het landschap er heel anders uit zien. Want nu zijn het twee tegenstanders die tegen over elkaar staan met elke aan andere visie en dat zaait veel verdeeldheid in de VS en dat rechtvaardig en Kerk en Staan zijn ook niet gescheiden zoals hier.

 

Als je dat vertelt aan een Amerikaan dan kijk die raar op en snapt er niks van als we zegen dat Kerk en Staat apart naast elkaar staan. Heel erg veel Amerikanen zijn vaak zelfs nog nooit eerder buiten hun eigen staat geweest. Ze zijn wel veel groter dan Belgie maar toch vaak weten ze alleen maar wat er in hun achtertuin gebeurd. En maar wie als Amerikaan in Europa op bezoek geweest is die gedraagt zich compleet anders. Waar ze in de VS ook vaak mee dwepen is dat zij ons bevrijd hebben in de WO2 ja dat is waar en niemand die dat ook ontkent. Alléén snappen ze niet dat een land dat bezet was door de Nazi's géén hulp kan vragen aan de Amerikanen , dus op dat gebied zijn ze vaak ook wel een klein beetje dom. Het is waar dat als je een Amerikaan zegt dat wij ook recht van meningsuiting hebben dan vinden dat dat zijn dat wel mogen zeggen en niemand anders.

 

Zoals je zegt zij mogen zeggen wat zij willen en iedereen moet dat maar aanvaarden willen of niet. Maar oh wee als wij als Europeaan onze mening hebben als als we het over de VS hebben ? oei dan is plots de VS te klein en breekt haast een derde wereld oorlog uit. Bij velen toch en vooral zij die op het platte land leven ze kennen vaak Europa nog van tutten of blazen. Maar wat ze dan wel vergeten is dat hun voorvaders allemaal toch bijna allemaal uit Europa kwamen. Oh je de indianen steken ze het liefst weg in kampen en verzwijgen hen voor dood.

 

Veel Amerikanen zijn ook vaak erg kwaad dat ze nu in de taal menu van bv bedrijven nu naast Engels ook Spaans hebben ze voelen zich bedreigd en spreken ze zelfs schande van. Er zielig om horen. "Groot , Groter , Groots" dat zijn ze de Amerikanen op hun best. En als je een cola bestelt dat is dat altijd een halve emmer groot en dan is het geen wonder dat er zo veel zwaarlijvige mensen zijn. Het moet allemaal mega en groot zijn.

 

Ik ben ooit eens 4 uur in de VS geweest,  omdat ik samen met mensen uit Canada de grens over zijn gestoken (aan de Watervallen) en ik voelde me niet echt op men gemak moest $ 07.00 betalen en moest ook voor middernacht weer weg zijn dat was in de zomer van 2003. En in de Fast Food tenten in Canada hebben ze meteen in de gaten , als er een Amerikaan binnen komt. Want dan is het  "elleboogwerk" van pas op ik ben hier , iedereen uit de weg. De Canadezen zijn heel anders.

 

Deze is wel grappig vindt ik.

 

02.jpg

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dit zijn ze die twee verschillende live streams. Kijk zelf maar eens en je zal wel van zelf merken dat ze soms het zelfde uitzenden en dan ook weer niet. Kijk en vergelijk ?

 

Please login or register to see this link.     

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 28-10-2018 om 00:59 zei bert ree:

In de VS heb je regelmatig extreme standpunten en je kan pas iets doen als je juist de meerderheid haalt. Maar ook in Europa heb je verschillen, bv in Vlaanderen en NL. De standpunten in NL zijn meestal iets extremer dan in Vlaanderen, want in België moeten ze al heel lang compromissen sluiten om iets te kunnen bereiken. Dan heb je in NL meestal maar 2 antwoorden op een vraag: Ja of Nee. In België meestal 3: Ja, nee,  Ja maar.... Op een radiostation waar zowel Vlamingen als Nederlanders actief zijn, krijg je dan af en toe problemen omdat de Vlamingen niet in de gaten hebben dat de Nederlanders het 3e antwoord niet kennen...

 

Nederland heeft géén zuider landgenoten die Frans spreken. Dat heeft Belgie wel en dat vergeten veel Nederlanders want met de Friesen hebben ze nooit geen problemen mee ,  alleen de meeste verstaan ze niet en in Vlaanderen hebben ze meer met dialecten. En die begrijpen de Friezen en de inwoners uit Zeeland zijn meer West Vlamingen dan Nederlanders en ze spreken haast de zelfde taal dan de West Vlamingen.

 

Men vergeet dat Belgie een zeer complex land is daarom duren vele zaken altijd veel langer , want er moet eerst gepraat worden tussen pot en pint of het is ruzie. En vergeet het Duits Taalgebied niet want dat wordt ook vaak over het hoofd gezien. Dat heeft Belgie gekregen als Oorlogsbuit uit de WO 1 waarin Nederland neutraal was. En Belgie Duitsland verplicht heeft om verplicht een deel van Duitsland af te staan aan Belgie als buit.

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Vincent locked this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6379
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ray Robinson
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.