Jump to content

Hallo hier Hilversum


Jan-Fre

Recommended Posts

Op ‎16‎-‎11‎-‎2018 om 15:14 zei Jan-Fre:

deel 2 van de podcast-serie Hallo hier Hilversum.

Deze keer gaat het over 'radioherdenken als warme kluwen'.

 

cloak_login_or_register

 

Veel plezier!

Dank je Jan-Fré. Wordt het ook ergens uitgezonden of zijn het alleen podcasts?

Edited by Albatrosstudio
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 5 weeks later...
11 uur geleden zei rauhfaser:

Benieuwd wat jullie van onze serie op NH vinden.

 

cloak_login_or_register

 

Edwin

Ik heb 1 aflevering beluisterd maar de rest hoef ik niet te horen. Er worden constant hele flauwe grappen gemaakt die naar mijn mening meer  passen in Dit Was Het Nieuws dan in een serie over 100 jaar radio!

 • reaction_title_1 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook geprobeerd te luisteren. Mijn voorstel is om ook te stoppen met heer Snijders, de zichzelf benoemde media deskundige.........

En zo zie je maar weer;"radio maken is toch echt een vak"

 

Maar ja, wie moet het dan doen?  

Edited by Juul
Link to comment
Share on other sites

Leuke discussie... Allereerst zit de NH serie veel beter in elkaar dan die van de NPO. Ik heb twee afleveringen beluisterd : deel 00 en 01.

Ik heb ze onderweg op de fiets beluisterd en tijdens de 01 aflevering begon ik me in de loop van de podcast te ergeren. Onder andere aan het constant commentaar geven bij de fragmenten. Gelukkig zat de productie op zich goed in elkaar, Ik vind alleen dat de aandacht te veel uitging naar de laatste 20 jaar.  De postcast ging over de ochtendshows/programma''s en ik heb dacht ik alleen Eddie Becker van Veronica gehoord en Klaas Vaak/Tom Mulder pas op Hilversum 3.

 

Het lijkt me iets voor OVT van de VPRO om iets dergelijks uit te zenden...

Ik ga de rest van de afleveringen nog beluisteren..

 

Hans Marijs

 

Ik beluister ze overigens op mijn Android telefoon via de Podcast Addict app.

 

Edited by hans558
 • reaction_title_1 1
Link to comment
Share on other sites

Dank allen!

Ik zal de kritiek op het commentaar leveren doorgeven aan Arjan. Hij heeft wel zelf gekozen voor de presentatievorm 'met een knipoog' en de interactie met Harm. Tja, daar hou je van of niet.

Zelf hoor ik Harm ook wel opmerkingen maken die niet de mijne zijn (of een radiostation als Kink FM wel erg makkelijk afserveren), maar dat is wat mij betreft aan hem.

Richting Juul, Powermusic e.a: van de serieuze, Poster-achtige manier houd ik zelf ook erg, maar ik vind die relativering uit deze serie ook wel wat hebben. 'Stoppen met de heer Snijders'?: ikzelf kan uitstekend met Arjan samenwerken, als er iemand een radiohart heeft, is hij het. Zijn boeken over het publieke Veronica en over 50 jaar 3FM (waar ik zelf ook aan meewerkte) zijn volgens mij zeer doorwrocht. Hij maakt deze serie in zijn vrije uurtjes in het weekend en 's avonds op het radiostation waar hijzelf de baas is.
Mijn bijdrage aan de serie is het aanleveren (en monteren) van de historische audio en het meedenken over thema's en gasten (elke drie, vier afleveringen is er een gast). Een 'hell of a job' noemen ze dat, Juul, zo moet een voormalig medewerker aan Poster weten. Het even terugmonteren van de maanlanding van twee uur naar drie minuten kostte me van de week al ruim een uur.  Dat is dan een van de 15 of 20 fragmentjes in één aflevering. Dat doen wij, uit liefde voor het medium, in ruil voor 'een sinaasappel en een boekenbon'.


Inhoudelijk:
We proberen wel degelijk zover mogelijk terug te gaan in de geschiedenis. De Tweede Wereldoorlog en het naoorlogse amusement komen ook nog aan bod. 
Dat bij de aflevering over ochtendshows het zwaartepunt wat ligt op de laatste decennia is niet heel vreemd: het fenomeen 'ochtendshow' is pas na 1990 in Nederland tot volle wasdom gekomen. In de jaren 70 behoorden Mulder en Meurders tot de weinigen die het vak verstonden. Zij zijn ook beide aan bod gekomen. Natuurlijk had ik Klaas Vaak's fantastische ochtendshow op 192 ook kunnen laten horen (door Veronica overigens zelf vakkundig de nek omgedraaid in '72), maar dat komt waarschijnlijk wel goed bij de afleveringen die we van de zomer over de zeezenders gaan maken.

In de opmerkingen over feitelijke onjuistheden over Holland FM zit vast een kern van waarheid. Bedenk wel dat dit geen 'encyclopedische' serie is. Harm en Arjan praten, als radioliefhebbers onder elkaar, over de radiogeschiedenis op basis van de fragmenten. Dan schiet er weleens iemand iets te binnen dat hij niet voor 100 procent paraat heeft. De ander reageert. Inderdaad, dit is een andere vorm dan een presentator met uitgeschreven teksten voor zijn neus.
 

Jammer als er mensen zijn die afhaken, voor de 'volhouders' blijf ik beschikbaar voor opbouwend kritische opmerkingen.

 

Edwin

 • reaction_title_1 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5886
  • Most Online
   2923

  Newest Member
  Marcel Stevens
  Joined
×
×
 • Create New...