Spring naar bijdragen

test op 1 december 1972


hans knot

Aanbevolen berichten

Harry van Hoof Orchestra – Auntie. Dit nummer in vocale versie was een ode van een aantal in 1972 bekende artiesten aan de toen 50-jarige BBC. De instrumentale achterkant kwam als een verrassing langs op 1 december op de 1187 kHz. Nadat de mast van de Mi Amigo was neergekomen in september duurde het tot 1 december dat er testuitzendingen kwamen van een station zonder naam met ‘2 announcers’ Het was ‘announcer number 2’ die vertelde hoe men ontvangstrapporten kon sturen. Het betrof trouwens Crispian St. John. Hij gebruikte Auntie als filler. Na 1 december zou het stil zijn tot 18 december toen Radio 199 in de ether kwam vanaf de MV Mi Amigo.

 

Please login or register to see this link.

 

 

bewerkt door hans knot
Link naar opmerking
Deel via andere websites

6 minuten geleden zei Albatrosstudio:

"Nadat de mast van de Mi Amigo was neergekomen in september duurde het tot 1 december dat er testuitzendingen waren"

 

Ik denk dat je hier in de war bent met 1973. Tussen 30 september 1972 en 1 december 1972 waren er regelmatig testuitzendingen.

 

Wel beste Douwe je was toch ook lid van onze Pirate Radio News?  Volume 4 nummer 1 bracht op de openingpagina  informatie over december 1972 en die is volkomen de waarheid/ Afbeelding.thumb.jpg.7ad84ffd5ffbb00a132a9b0d83077d1a.jpg

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Albatrosstudio:

Je leest niet goed beste Hans. Deze Freewave tekst gaat over de periode 1-12-72 tot 18-12-72

 

 

Beste Douwe ten eerst is het geen Freewave tekst, die kwamen pas in 1978 maar een PRN tekst. En ja in september 1972 ging die hele oude Caroline mast wel naar beneden. De opname is dan ook van 1 dec 1972 en niet 1973!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik citeer Hans: "Nadat de mast van de Mi Amigo was neergekomen in september duurde het tot 1 december dat er testuitzendingen waren van een station zonder naam met ‘2 announcers’ Het was ‘announcer number 2’ die vertelde hoe men ontvangstrapporten kon sturen".

 

Hans benadrukt hier het gebruik van announcers (en wat ze in hielden), die in de testuitzendingen tussen september tot 1 december niet te horen waren!

 

Rob V.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Rob Veld:

Hans benadrukt hier het gebruik van announcers (en wat ze in hielden), die in de testuitzendingen tussen september tot 1 december niet te horen waren!

 

Die lange track van The Doors is afgelopen. ;-)

 

Spangles Muldoon en Andy Archer waren al tijdens een testuitzending op 9 november te horen.

(Zie bijdrage van Thijs  hierboven.)

 

"Further tests were conducted on the evening of November 7th; and in the afternoon and evening of the 8th. The transmitter was on all day on Thursday, November 9th and it was at 13.05 GMT on this day that the honour of being the first voice on the air went to Spangles Maldoon, he was clearly recognizable when he said, speaking over the music. "This is a test transmission - testing for microphone hum". At 17.53 GMT, on the same day, Andy Archer was heard giving a time-check in Dutch and English, then introducing a Ray Conniff record, after which he gave a final bilingual time-check, and the programme reverted once again to segway. For the technically minded the power output for this particular test was between 7-9 kW."

(Monitor Magazine)

 

 

bewerkt door Robin Westhof
aanvulling
Link naar opmerking
Deel via andere websites

tja we hebben het allemaal wel eens druk ook Douwe die soms denkt dat hij niet struikelt (teksten Freewave) Bovendien worden we allemaal ouder en zijn de grijze muizen soms actief.

 

deze tekst dan maar

 

Harry van Hoof Orchestra – Auntie. Dit nummer in vocale versie was een ode van een aantal in 1972 bekende artiesten aan de toen 50-jarige BBC. De instrumentale achterkant kwam als een verrassing langs op 1 december op de 1187 kHz. Nadat de mast van de Mi Amigo was neergekomen in september waren er onregelmatig testuitzendingen en op 1 december waren er testuitzendingen van een station zonder naam met ‘2 announcers’ Het was ‘announcer number 2’ die vertelde hoe men ontvangstrapporten kon sturen. Het betrof trouwens Crispian St. John. Hij gebruikte Auntie als filler.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20 minuten geleden zei Robin Westhof:

 

Instrumentale. ;-)

Maar zeker mooi, deze vocale versie.:-)

Neen, ik bedoelde met ''wat mooier dan'' met de klemtoon op mooier

 

Wat mooier dan etc 

(om de discussie een mooie afsluiting te geven  🙊 )

 

Bijv:  Wat mooier dan deze avond af te sluiten met het Wilhelmus  :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6400
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    kees o
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.