Jump to content
Sign in to follow this  
dave76

VOO Hilversum 3, Top 40 6 april 1979

Recommended Posts

Posted (edited)

Precies 40 jaar terug in de tijd met de Top 40 van 6 april 1979 op Hilversum III. De lijst ging van 2 uur naar 2,5 uur en Lex kondige enthousiast aan dat voor het eerst alle veertig platen gedraaid konden worden. 

De lijst wordt afgetrapt met een oude nummer 1-hit van Peter Tosh en Mick Jagger. Een opmerkelijk duo. Sandra "Xandra" Reemer kwam binnen met haar bijdrage aan het songfestival met Colorado. Paul McCartney en zijn band Wings probeerde het op de discotoer met Goodnight Tonight.

Er was een actie gaande van Greenpeace en vanwege deze actie kwam Teach In met de klapper van de week.

Voor Herman van Veen moest iedereen opzij en Bob Marley was een snelle stijger met de live uitvoering van Stir It Up. Het prachtige Ruthless Queen van Kayak bleef staan en The Village People was met In The Navy op weg naar hun tweede en laatste nummer 1-notering.

De nummer 1 was voor een debuterende band genaamd Racey. Lay Your Love On Me stond voor de eerste week aan kop nadat ze de Pointer Sisters hadden verdrongen met de Bruce Springsteen compositie Fire.

Verder heel veel fijne klassiekers uit een lijst van 40 jaar geleden. Wat vliegt de tijd. Presentatie is in handen van Lex Harding.

Er zit een kleine skip tijdens de nummer 17 van McGuinn Clark & Hillman naar de alarmschijf van Clout. Het laatste uur klinkt in verhouding met de eerste 90 minuten nog beter.

Please login or register to see this link. Top 40 06-04-'79.mp3
 

 

Edited by dave76
 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dave, achter de bestandslocatie staat een dubbele punt, als je die weghaalt dan kom je wel bij het bestand uit. Dank voor het programma!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt Edgar voor het melden. Ik had het zelf niet eens in de gaten.

Hierbij een nieuwe link. Hopelijk lukt het nu wel.

Please login or register to see this link.

Edited by dave76
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this   • Doneer

  Support the Radiotrefpunt
  We appreciate all donations!

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   3,816
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Aard
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.