Spring naar bijdragen

Radio Caroline 648


Revenge85

Aanbevolen berichten

Sinds dec 2017 is Radio Caroline terug op 648 kHz , ondanks dat het station niet meer vanaf zee uitzend vraag ik me af of er al een luisteronderzoek is gedaan naar het luistergedrag  via deze middengolfzender?? en is het station nog van betekenis in de omgeving /gebied waar het voor bedoeld is??

bewerkt door Revenge85
Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Revenge85:

ondanks dat het station niet meer vanaf zee uitzend vraag ik me af of er al een luisteronderzoek is gedaan naar het luistergedrag  via deze middengolfzender??

 

Nee.

 

1 uur geleden zei Revenge85:

en is het station nog van betekenis in de omgeving /gebied waar het voor bedoeld is??

 

Het heeft natuurlijk altijd betekenis, voor de luisteraar, die (nog) via de middengolf luistert.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Deze vraag is al jaren de rode draad op een Engels forum waar de laatste V K anoraks een verbeten verbale strijd voeren tegen elkaar. Voor en tegenstanders voeren daar hevige discussies , vaak gaat het om het zelfde kleine clubje verdwaalden onder verschillende namen per onderwerp, hevige discussies dus over hoe Caroline zou moeten klinken en of er luisteraars zijn op 648 AM. Maar daar gaat het niet om, binnen de goed georganiseerde Caroline gelederen was een stroming die nog een rekening open hadden staan......weer uitzenden via de middengolf, deze keer met diploma. Binnen de gelederen is heel veel specifieke kennis mbt de verschillende onderwerpen die nodig zijn om Caroline in stand te houden als erfgoed. Eén van die kennis aspecten is het uitzenden op 648, een huzaren stukje als je kijkt naar alleen al de unieke locatie vanwaar men uitzend, de voormalige BBC Worldservice 648 locatie. Ze hadden nog een appeltje te schillen. Klus geklaard, het draait perfect. Aantallen luisteraars op 648 belangrijk? Welnee. Mooi meegenomen als er luisteraars zijn. Ook in NL zijn er groepen die veelal voortgekomen uit kringen van ex zeezender luisteraars nu hun LPAM oldies station in de lucht hebben gebracht. Vaak in deze groepen ook veel kennis omtrent middengolfzenders, antennes, ict systemen om uit te zenden ook  via webstreams etc. Gedurende de werkweek draait men dan non stop, in het weekend vullen die medewerkers met elk hun eigen specialiteit  uurtjes als hobby deejays. Daar wordt dan wel met regelmaat weer meesmuilend over geoordeeld. Maar in een rtv landschap dat wordt gedomineerd , met name bij  commercielen, door om aandacht schreeuwende kindvrouwtjes  zelfbenoemde grootheden en dramanichten zijn juist die klungelige hobby deejays een verademing door hun oprechtheid en eenvoud. Toch, ook bij deze LPAM stations , overheerst vaak de vraag hoeveel luisteraars er zijn....gewone luisteraars. Met name in de Hollandse gebieden buiten het Noorden< Gr en Fr> en uiterste Zuidwesten < Zeeland>  lezen we met regelmaat ook hier in dit internet radio cafe of de doelgroep wel wordt bereikt, de luisteraar? Maak je er niet druk om, er zijn geen, wat we in anorak kringen noemen, gewone luisteraars. Dat moet je ook niet willen. De groepen die zich met LPAM bezig houden zijn de luisteraars en beoordeelaars. Dat moet voldoende zijn, hier int Noorden werkt dat perfect en in het  VK mbt Caroline idem. Maak je niet  druk om die "gewone" luisteraar....die verdienen deze unieke vorm van radio niet. Wij hobby klungels varen er wel bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Paul de Haan:

Aantallen luisteraars op 648 belangrijk? Welnee. Mooi meegenomen als er luisteraars zijn

 

En je moet de 648 kHz (ook) zien als een heel mooi promotiekanaal voor de webstreams van Radio Caroline, vlak na de start op de middengolf, is het aantal luisteraars op die streams meer dan verdubbeld en nu al verdrievoudigd.

 

3 uur geleden zei Paul de Haan:

Maar in een rtv landschap dat wordt gedomineerd , met name bij  commercielen, door om aandacht schreeuwende kindvrouwtjes  zelfbenoemde grootheden en dramanichten

 

Wat een mooie omschrijving. :-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.