Spring naar bijdragen

De Geschiedenis v.d. Hits Radio 10 Gold Met Tom Mulder


Louis Stuster

Aanbevolen berichten

Op 11-2-2020 om 00:01 zei Louis Stuster:

En tenslotte 02-01-2000. Tenslotte? Ja want vanaf 9 januari 2000 neemt Peter Hooghiemstra de presentatie over van "De geschiedenis van de Hits" Tom Mulder stopte zonder opgaaf van redenen er mee. Ook de andere docu reeksen, Zoals die van Abba en Tom Jones, werden verder door Peter gedaan.

Hiermee stopt dus ook dit draadje met de programma' s van Tom mulder. Terugkijkend kun je zonder meer stellen dat radio 10 Gold onder zijn leiding inderdaad een herkenbaar "Golden" station was. Goede herkenbare hits van de grote namen uit de pop geschiedenis. Daar was de zender ook trots op. De prefix "Gold" was wat dat betreft alleen al een sterke positionering. Je wist meteen waar je aan toe was.Verder korte spreektijden en geen lange reclame blokken. Conform WCBS New York. Een heel verschil met nu. Nu worden soms "hippe" titels toegevoegd die je gewoon voelt schuren. Dat zou onder Mulder denk ik nooit gebeurd zijn. Ook niet die flauwigheid zoals met dat Chinese corona lied. Zegt genoeg. Ik zal en ik kan ook verder geen oordeel geven over de persoon Tom Mulder. Daarvoor heb ik hem te weinig gekend. Wel dat ie van het vak hield en zich liet inspireren, via het Europese lijntje van radio Londen, door Amerikaanse radio. Ging ook veel naar de VS toe. Ook al in de TROS tijd. Bereid in ieder geval om het vak te leren. Een van de laatste keren dat ik hem sprak was tijdens het 25 jarige feestje van radio 10 Gold.  Was moeilijk te been. Maar samen met NPO muziek collega Herman Dales, die vroeger technicus was bij veel programma's van Tom, Stonden we over het radiovlak te praten. Ook hoe je een station moest vernieuwen. Hij was nog altijd sterk gemotiveerd. Op dat jubileum feestje deden allerlei oude DJ's nog even programma. Zo ook Tom Mulder met nog eenmaal"vijftig pop of een enveloppe". Denk nu dat dat zijn allerlaatste programma geweest moet zijn die hij ooit gedaan heeft. (Heeft iemand dat ? ) Die hersenbloeding heeft zijn leven enorm veranderd. Weet ook niet of ie de laatste jaren wel zo gelukkig was. Hij moest heel veel vechten met zijn gezondheid. Op facebook deed ie daar uitvoerig verslag van.Hoe dan ook: er zijn altijd veel loftuitingen na iemands dood. Zo ook dus over Tom. Maar er zijn ook genoeg mensen die zijn bloed wel konden drinken. Heb afgelopen jaren ook wel eens een programmamaker gesproken die Van Tom te horen kreeg" oh eh ik weet niet of je het weet maar je programma van vanmiddag was je laatste" Zo kon ie dus ook zijn. Neemt niet weg dat een markante radio vakman is heengegaan met een heel eigen geluid...En dan nu die laatste aflevering van 2 januari 2000 met Tom Mulder. De Hits gaan door .Maar dan onder het draadje" Radio 10FM met de geschiedenis van de hits met Peter 

Hooghiemstra"...

 

Hier is dan deel 57

 

Please login or register to see this link.

 

 

Mooi gesproken Louis! Veel dank voor alle mooie opnames, het is een genot om te horen en het neemt mij echt weer mee terug naar de 'golden days' van Radio 10. Een groot gemis het station van destijds, het stond in veel opzichten als een huis. Over Tom is inderdaad veel gezegd en geschreven. Maar als was hij als persoon wellicht geen gemakkelijk persoon om mee om te gaan, als radioman wist hij exact wat 10 Gold moest zijn. Hij maakte radio voor 'de gewone man en vrouw'. Een uitspraak die je nu in andere context nog weleens terughoort, maar destijds wist Tom haarfijn de arrogantie van de media bloot te leggen en het met 10 op een andere manier te doen. Nogmaals bedankt!

bewerkt door Lumpie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 1 year later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.