Spring naar bijdragen

Radio 270


Vincent

Aanbevolen berichten

270 in  augustus 1967. Zendschip Oceaan 7 , ex Scheveningen logger < type Delmare 2>. Voor grote bevoorrading , olie en water, werd het anker gelicht en voer men naar de havenplaats Whitby Yorkshire. Het schip werd bemand  door ex vissers die overdag tijdens de uitzendingen rustig een stukje gingen varen met een sleepnetje.....visje vangen. 270 verkocht alles wat los en vast zat, deejays hadden het druk met het voorlezen van reclame  teksten, jingles werden opgenomen van de andere zeezenders in de buurt < vanaf de middengolf en dat hoor je> en verknipt. De deejays sliepen in de messroom in het ruim van het schip.  De slaapplaatsen waren langs de metalen wanden van het schip, gordijntje dicht en pitten. De zeelui zaten op 25 cm afstand op een lange bank aan tafel te kaarten. Die sliepen voor in het schip. Het schip was veel te klein voor bemanning en radio volk. Ontvangst van de 10 kw op 1115 khz in Groningen prima. Yorkshire ligt gunstig tov Groningen.

Prima stationnetje.  Niks mis mee. 

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op ‎11‎-‎2‎-‎2020 om 05:54 zei Vincent:

Please login or register to see this link.
Please login or register to see this link.
Please login or register to see this link.
Please login or register to see this link.

Vincent,

 

De 2 laatstgenoemde programma's zijn hetzelfde. De correcte datum is 24-12-1966, omdat in het nieuwsbulletin van 00.00 uur het weerbericht van beide Kerstdagen behandeld wordt.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard

  • Vind ik leuk 3
  • Bedankt 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het wrange einde van Radio 270 op 14 augustus 1967 om 23.59 uur. Please login or register to see this link.

 

270, wat een leuk station...okay....schip te klein....jingles overgenomen van andere zeezenders via de middengolf en ruw verknipt....weinig eigen image en vormgeving...maar prima station en op handen gedragen door de luisteraars  in Yorkshire die hun eigen station hadden. 

We horen de laatste anderhalf uur van het station welke  ik  ivm op die trieste maandagavond in augustus 67 niet beluisterde om twee redenen:

Veel onweerstoring en op die avond vooral Caroline beluisteren. Caroline zou na middernacht 14 augustus 67 doorgaan, dat wilde ik helemaal  meemaken, iets minder onweerstoring op 259 tov 270.

 

In het begin van de opname horen we Ross Randell die we ook kennen onder de naam Allen West later bij oa RNI. Na circa 20 minuten wordt het laatste programma overgenomen door Vince "Rusty"  Allen die stijf van de zenuwen staat en hakkelend en chaotisch begint. Later hervindt hij zich zelf. Velen komen aan het woord in die laatste uren, het mooiste deel komt van de kapitein van de Oceaan 7, die man hadden ze   één keer per week een programma moeten geven, een mix van humor en een goed verhaal van de zeebonk die het scheepje drijvende hield en met regelmaat het anker lichtte na zendersluiting om de haven van Whitby aan te doen voor olie-water en aflossers om vervolgens terug naar de ankerplaats te varen. Absoluut oogluikend toegestaan door plaatselijke overheid in Yorkshire die de pest  aan de regeltjes hebben/hadden  opgelegd door wat ze zagen als  het arrogante London, vergelijk het maar met de Grunninger aarbevings slachtoffers en onze vrijbuiter boeren.  Overigens nam de kap het schip, een voormalige Skeveninger haringtrawler, ook met regelmaat tijdens de uitzending mee op een tochtje op zee met sleepnetje voor een maaltje vis. Kabeljauw gestoofd in roomboter.....heerlijk! 

Vince Allen bespreekt ook zijn collega deejays die er op die laatste avond niet bij konden zijn , oa Paul Kramer die tot januari 67 voor Radio City vanaf de Shivering Sands had gewerkt. Paul Kramer filmde veel met zijn camera zo ook een schitterende film aanboord van de Mi Amigo in 1965. De film kan hier bekeken worden   Please login or register to see this link.

Paul Kramer nam in zijn programma's op de volgende manier en met de volgende woorden afscheid: " Kijk uit in het verkeer....krijg geen ongelukken.....ik praat liever met u dan over u ".   Paul Kramer werd op 5 december 1968 op Putney Bridge  in Londen aangereden door een auto terwijl hij de weg overstak......en overleefde het niet. Wrang. 

 Na de sluiting van het station werd het anker gelicht en voer het  schip Whitby binnen waar het nog vele jaren te koop zou liggen. Caroline zou in 68 een doorstart maken vanaf de Oceaan 7, het kwam er niet van. Het schip eindigde op de sloop, de radioapparatuur werd in 1970 gekocht door Capital Radio vanaf de King David. 

Op de foto de Oceaan 7 , 15 augustus 1967 terug van zee, in Whitby haven.  foto R Ashton. 

De opname heb ik ruimschoots bewerkt mbt qualiteit voor aging anorak ears. 

 

De opname Please login or register to see this link.

 

Febr 2020 Paul de Haan. < gedupeerde maar vraatzuchtige Grunninger met gezonde eetlust > .

 

 

Radio 270 ship in Whitby on August 15 1967 R Ashton.jpg

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.