Spring naar bijdragen

50 jaar geleden


Robin Westhof

Aanbevolen berichten

Shocking Blue scoort een nummer 1 hit in de VS (1970)

 

Please login or register to see this link.

 

"Op 21 juni 1969 kwam Venus hier uit, en het werd onmiddellijk een groot succes. Het kwam tot nummer 3 in de top 40, maar het meest bijzondere- bijna gelijktijdig stormde Venus naar de eerste plaats in België, zowel aan de Vlaamse als aan de Waalse kant, met enorme verkopen.
Ik geloof dat er  in de zomer van 1969 meer dan 100.000 singles van Venus in Belgie verkocht werden, terwijl de teller in Nederland op zo'n 40.000 bleef steken. Door dat enorme succes in Belgie wisten we het zeker; dit wordt een hele grote internationale hit. Duitsland volgde vrijwel direct, Frankrijk meteen daarna, en toen was de trein niet meer te stoppen.

 Shocking Blue en Mariska Veres waren een internationaal fenomeen geworden, met TV optredens in alle grote popshows van Europa.


Intussen werd er hard gewerkt aan de eerste LP van Shocking Blue, die At Home zou gaan heten, en in het spoor van Venus ook een groot succes werd, ook in heel Europa. Daar reisde op dat moment een man rond, een Amerikaanse koopman in  tandartsbenodigdheden, -spiegeltjes en tangetjes-  en ander ongeregeld goed, Hal Charm geheten,die op de een of andere wijze  onderweg Venus had gehoord, zich naar Nederland spoedde, zich bij Veronica meldde, in contact kwam met Jan van Veen, die hem verwees naar Pink Elephant/Dureco, toen de platenmaatschappij van Shocking Blue, maar Hal Charm ook opmerkzaam maakte op een ander succes van Nederlandse makelij, Ma Belle Amie van Tee Set . Het resultaat was dat Hal Charm  z'n vriend en partner Jerry Ross, tot voor kort producer van Mercury Records en sinds begin 1969 eigenaar van zijn eigen independent label, Colossus Records, naar Nederland ontbood. Op zoek naar meer hoorden ze de eerste single van George Baker, Litlle Green Bag , en die namen ze ook gelijk maar in licentie. Jerry Ross 'Colossus Records bracht ze alle 3 uit, en het werden alle drie grote hits in de USA in het eerste half jaar van 1970. Met Venus als verreweg de grootste, want dat werd nummer 1, en een millionseller.
Daarna was het hek helemaal van de dam. Overal in Noord- en Zuid Amerika werd Venus nummer 1, en werd de opvolger Mighty Joe ook een grote hit."

 

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6400
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    kees o
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.