Spring naar bijdragen

Zaterdag 7 maart aanstaande......


Gast

Aanbevolen berichten

11 minuten geleden zei Omnivoor:

Vertrek ik toevallig voor een week naar Val-d'Isere

 

 

Tja, ik zou er nog eens over nadenken.............

 

 

Beste Paul,

 

Je begrijpt natuurlijk wel aan de reacties  dat je posting niet echt bijdraagt, hoewel goed bedoeld, aan enige duidelijkheid. Of je moet beslissen om je link te volgen.  Persoonlijk doe ik dat soort dingen meestal niet want ik vind dat reclame altijd in één oog opslag duidelijk moet zijn.

 

Het was veel beter geweest als je had neer gezet "zaterdag 7 maart open dag...etc.etc"

En dan evengoed de promo, was toch leuker geweest?

 

Maar dan toch voor de duidelijkheid....................

 

 

 

screen 201.jpg

bewerkt door Juul
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier het "prospectief verslag" van de opendag op de Jenni Baynton aanstaande zaterdag 7 maart  zoals in geluidsfragment aangekondigd. Speciaal voor de eerste 5  zeer vroege responders, gemakshalve het "vreemde snuiters collectief" genoemd,   hier alvast de foto reportage. <photo Paul de Haan> 

Voor de oprecht geïntereseerden is het mogelijk via een PB de link naar de gehele fotoreportage aan te vragen.

Feiten met betrekking tot de status van de Jenni Baynton:

De Jenni Baynton, het laatste volledig onafhankelijk operationele radiozendschip , maw aanboord generatoren, een middengolfzender, twee antenne systemen afgesteld op 747 en 1602 khz. Druk op de knop, ook buitengaats,  en men is in de lucht. Natuurlijk is in the UK in the River Blackwater de schitterende Ross Revenge geankerd, echter vanaf dit schip kan niet onafhankelijk op middengolf worden uitgezonden ivm het feit dat er geen werkende middengolfzender aan boord is alsmede het ontbreken van een operationeel antenne systeem voor uitzendingen op middengolf. 

In Amsterdam ligt een hol karkas  met een asfaltbaan als dek dat niet meer als zendschip aangeduid kan worden.

Als foto de mini reportage van deze zeer geslaagde dag welke vele nieuwe donateurs opleverde. 

JB met seagull bird DEtailfoto.jpg

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei J.Vinke:

De Jenni Baynton mag dan wel het laatste volledig onafhankelijk operationele radiozendschip zijn, maar wat heb je daaraan als het nauwelijks is de ontvangen in een groot deel van Nederland.

 

Vr gr

Jan

 

 

Daar gaat het niet om. Feit is dat de claim klopt. Overigens, vroeger waren de zeezenders nauwelijks in de oostelijke en noord oostelijke gebieden te ontvangen.  Caroline in 1990 kwam niet verder dan Kent / Essex. 

4 uur geleden zei radiofreak31:

Welk station zend hier nog vanaf tegenwoordig? Radio 0511 heeft tegenwoordig toch een landbased site?

 

Zoals je weet is na de sluiting van Waddenzee kortstondig KBC en later Cyber Gold uitgezonden vanaf het schip en de land locatie. Wisselend.  0511 gebruikt nu de 1602 landlocatie. Maar op termijn wordt de zender aanboord weer ingezet. Alles wel met een maximaal vermogen van 100 watt volgens de lpam regels. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei radio tpot:

De 1602 zal niet meer van uit Harlingen kunnen, vermoed ik.

En vanuit Harlingen staat een FM zender geregistreerd.

Deze 747 zal mogelijk zijn, als zender verplaatsing zit denk ik binnen de 10 km.

 

Theo

1602 is Ternaard. 747 kan van land of schip. 747 kan vrijwel direct ingeschakeld worden als iemand 5 kilometer verder even de landzender 747 uitzet. 

17 uur geleden zei radiofreak31:

Met welk programma zal die zender weer aangezet worden?

 

Blijf deze rubriek volgen. Grappig, een rubriek die ik zelf ben begonnen. 

Ziehier

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lichtschepen waren bakens in zee voor schepen die tijdig gewaarschuwd wilden worden tegen obstakels als zandbanken voor bijvoorbeel de Engelse kust. Eén ervan was de LV<Lightvessel> 8 verankerd ter hoogte van de Kentish Nock zandbank ter hoogte van Clacton on Sea Essex UK. Hedentendage zijn de meeste lichtschepen vervangen door lichtplatforms. LV 8 kennen we hedentendage ook als het RadioLichtschip Jenni Baynton in Harlingen. Na een langdurige zeer intensieve verbouwing in en extern zijn de vrijwilligers van de JB er in geslaagd het schip terug te brengen in de staat zoals het als lichtschip was in de 60s-70's en 80s. Mijn inschating is dat het schip voor 80% terug is in de lichtschip staat en de werkzaamheden door zullen gaan. Vandaag brandde de lichttoren op het schip en honderden < mijn inschatting> kwamen een bezoek brengen aan het schip dat nu inzetbaar is als multifunctionele ruimte en , laten we dat ook niet vergeten, als switch on Radio station want naast lichtschip is de JB ook RadioZendschip. Vele jaren was het schip uitzendlocatie voor Radio Waddenzee en Radio Seagull. Op de foto de JB in de haven van Harlingen vandaag 7 maart tijdens de open dag en de JB als Lightvessel 8 in de 60er jaren. Twee filmpjes van British Pathe laten het leven aanboord zien tijdens de offshore days als lichtschip in de 50er en 60er jaren.

 

Please login or register to see this link.

 

Please login or register to see this link.

 

Evenals de bemanning van zendschepen hadden de bemanningsleden van lichtschepen ook te maken met het rooster van 1 week op en 1 week af.

 

Goed nieuws voor Radio 0511, was 1602 de afgelopen alweer in de lucht na storm Beppe, zender technicus Dick Denkers kon vandaag ook weer de 747 opstarten vanuit Pietersbierum. De twee zendmasten staan temidden van de schapen en een omheining welke dienst deed als bescherming voor de schapen tegen de voedingslijn vd 747 antenne ,  werd door de storm beschadigd. In de komende week zijn de schapen elders ondergebracht , de 747 kon dus weer aan. In de komende week wordt een nieuwe omheining geplaatst.  Beeehhhhh. Ehh meer muziek dan maar.

LV 8 Jenni Baynton.jpg

LV 8 60s.jpg

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op de facebook pagina  van het Radiolichtschip Jenni Baynton meer foto's van de geslaagde opendag met vele bezoekers die het schip en het idee erachter een warm hart toe kennen. Hulde aan de vrijwilligers die bergen werk hebben verzet het schip om te toveren van een ordinaire disco naar het schip zoals het vroeger was als lichtschip. Het radio gedeelte is een prachtig toegevoegd element .   Zie hier Please login or register to see this link.

 

bewerkt door Gast
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.