Jump to content

16 maart 1980 - Caroline zondagmiddag matinee


FrankV

Recommended Posts

Hallo Martien,

 

Klopt inderdaad wel dat de reclames deel uitmaken van zo een programma. Destijds was er echter ook een praktische reden om die niet op te nemen. Ik gebruikte toen nogal veel C90 cassettes van 45 minuten ipv C120 die kwetsbaarder waren voor bandbreuk. Zonder de commercials kreeg je daar dan meestal toch "een uur" programma op.

 

Zeker in de laatste periode van de Nederlandse Caroline zaten er heeeeeeeel veel commercials op een uur. En ... ik vond de commercials op Mi Amigo "beter" dan de meeste rommel op Caroline 🙂 ...

 

Heb helaas ook niet altijd volledige uren van de Nederlandse Caroline, soms slechts een kwartier of minder. Deze moeten nog eens de digitalisering doorstaan, indien er "verzoeken" zijn, laat maar komen. Op het einde staat de tijdsduur van elke opname.

 

mvg, Frank

 

afbeelding.png

Edited by FrankV
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

59 minuten geleden zei FrankV:

Ergens de eerste maanden 1980, Eet smakelijk met Peter De Vries, 20-tal minuten.  Martien zal zijn hart kunnen ophalen want zit vergeven van de commercials en met een vette middengolf piep:

 

zondag 6 januari 1980  13:35-14:00 uur

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

17 uur geleden zei FrankV:

De cassettedeck draait overuren ...

 

Gangboord van 31-08-1979 met Rob Hudson, vrij goede kwaliteit: Please login or register to see this link.

 

Ergens de eerste maanden 1980, Eet smakelijk met Peter De Vries, 20-tal minuten.  Martien zal zijn hart kunnen ophalen want zit vergeven van de commercials en met een vette middengolf piep: Please login or register to see this link.

 

Zelfde periode, Tom Van Der Velde met de 19-tig show, kort fragment, zeer matige kwaliteit: Please login or register to see this link.

 

Nog wel even te gaan 😞 ...

 

20200726_131319.thumb.jpg.f1fb9fe275ae6729065b192c064be37f.jpg

Gewoon doorgaan 😉 is voor het goede doel 😎

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 uur geleden zei Jan-Fre:

 

28 november 1979 en het laatste stuk is niet om aan te horen, de band loopt niet lekker.

 

Bedankt voor de datum, zat dan toch in de buurt 🙂

 

Helaas veel oude cassettes waarvan de band soms serieus spant en daardoor niet soepel loopt. Ik kan proberen die wat te lossen en een nieuwe poging te wagen, maar aangezien jij een correcte datum hebt, heb je misschien dan ook de volledige opname in goede kwaliteit?

 

Tnx alvast, Frank

Link to comment
Share on other sites

5 uur geleden zei Vincent:

De tape overzetten in een recente TDK of Maxell behuizing is een optie die wonderen doet. Meestal is de behuizing het probleem en niet de tape. Tenminste, mijn ervaring na vele duizende oude cassettes in de recorder te hebben gehad. 

 

Hallo Vincent,

 

Gelukkig waren er vroeger ook nog velen die over een degelijke bandopnemer beschikten en zo dus ook beter complete programma's konden opnemen in veel betere kwaliteit. Helaas als studentje destijds verliep alles via mijn ITT Schaub Lorenz met cassettes van wisselende duur en kwaliteit. Dat wreekt zich uiteraard na 40 jaar 😞 ... Bedankt voor de tip van de behuizing, kan zeker een rol spelen.

Ik heb ook diverse BASF C120 die destijds probleemloos afspeelden, maar waarvan de tape zodanig is opgezwollen dat beide spoelschotels elkaar raken en de cassette dus uiteraard vast zit. Dus nog wel wat werk voor de boeg om die te restaureren, maar dit zijn zeer waarschijnlijk dan toch de opnames die hier op forum reeds diverse malen werden aangeboden.

Bedankt ook voor het aanbieden van de volledige opname.

 

mvg, Frank

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  No registered users viewing this page.

 • Member Statistics

  • Total Members
   5,283
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  bobete
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.