Spring naar bijdragen

24 uur AM: Radio Jong Europa 801 kHz


Vincent

Aanbevolen berichten

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Klopt, het audio is soms behoorlijk over het randje. Niet echt lekker om aan te horen (nog los van het foprmat dat zo'n beetje alles door elkaar is). Maar laten we daar maar niet teveel over hebben want niet iedereen waardeert dat 🤥 

 

Hij heeft ook 1485 kHz aanstaan. Moet 1W zijn, maar is in een straal van zo'n 25km rond de locatie goed te ontvangen. Er zijn in dat verzorgingsgebied verschillende andere machtiging houders. Kan niet anders dan dat die worden benadeeld. De gebruikte antenne in Alphen is/was een dipool vlakbij de hoge mast van Alticom op een bedrijfspand. M.i. kan dat nooit met 1W. de 801 kHz is zelfs in de Noordkop prima te ontvangen.

 

Opmerkelijk zullen we maar zeggen,

 

Grt Eric

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jong Europa zendt vanuit Alphen aan den Rijn ook uit op de 1 watt-frequentie 1485 kHz. Het signaal daarvan is echter in een groot deel van Zuid-Holland-noord te ontvangen, zodat er zeker met meer dan 1 watt wordt uitgezonden. Agentschap Telecom hanteert echter de beleidslijn dat er in principe pas wordt opgetreden als er klachten binnenkomen. 

bewerkt door Piet van der Vooren
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ik (V, 28) ben groot fan van Radio Jong Europa, juist om die diversiteit in muziekstijlen, met name rock&roll en 90's dansmuziek. Het wat 'hol-klinkende' geluid vind ik juist wel bijdragen aan de sfeer. De zender is goed te ontvangen in regio Utrecht-west, Breukelen, Gooi en Amsterdam-zuid en Amstelveen.

bewerkt door Anna Boom
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Welkom Anna Boom (bekend van het boek van Judith Koelemeijer:  het leven van Anna Boom, een vrouw met vele gezichten - (...) die zich weinig aantrekt van de conventies van haar tijd en milieu. Dus je past wel bij " Jong Europa"  😉)  Heb je soms een link met dit station? Ach het worden hele discussies en fijn dat je een groot fan bent. Naast de operator is er in ieder geval 1 luisteraar. Ik houd het niet vol. Van een jaren 50 nummer direct naar een discobeat van Tiesto of zo. Maar goed, ieder z'n meug (en dat maakt het ook weer interessant) . Veel plezier ermee

Grts Eric

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...
  • 5 months later...
Op 9-11-2020 om 21:42 zei radio tpot:

Er hangt een inverter V antenne in, die is voor DX niet voor een goede grondgolf.

 

 

 

 

Theo

Maar is het daadwerkelijk een inverted V of is het misschien een T antenne met afhangend horizontaal deel .................... ???? ("Umbrella" antenne)

 

Rob V.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.