Spring naar bijdragen

Gnomes of Zürich


hans knot

Aanbevolen berichten

Wie oh wie heeft voor ons de muziek, who has this record?

 

gnomes.jpg.795c27ad4eac49c3be27f6dad054f283.jpg

 

Gnomes of Zürich – High Hopes. Te betwijfelen valt of deze groep destijds uit Zwitserland afkomstig was. Eerder valt te denken aan het volgende en dat daar de groepsnaam door is ontstaan: "Gnomes (Kabouters) van Zürich" is een denigrerende term die soms wordt gebruikt om Zwitserse bankiers te beschrijven. De term werd in 1964 bedacht door de Britse Labourpartijpoliticus George Brown in reactie op een bijeenkomst over een valutacrisis, die het Britse pond pijn deed en die werd gezien als een gevolg van valutamanipulatie door Zwitserse banken. In ieder geval was het zo dat in 1967 Mc Bebb, die destijds manager was van de Radio London deejay Keith Skues, hem en zijn collega’s Ed Stewart en Mike Lennox in een achtergrondkoor mee te zingen met voornoemde groep in het nummer ‘High Hopes’. Het was een Easterly Production die in 1967 uitkwam op het CBS label. De compositie was van J. van Heusen en S. Cahn.

 

Gnomes of Zurich - High Hopes. It is doubtful whether this group came from Switzerland at the time. Rather, the following should be borne in mind and that this gave rise to the group's name: "Gnomes of Zurich" is a derogatory term sometimes used to describe Swiss bankers. The term was coined in 1964 by British Labour politician George Brown in response to a meeting on a currency crisis that hurt the pound sterling and was seen as a result of currency manipulation by Swiss banks. In any case, in 1967, Mc Bebb, who was then manager of Radio London deejay Keith Skues, asked with him and his colleagues Ed Stewart and Mike Lennox to sing in a background choir in the song 'High Hopes'. It was an Easterly Production that was released on the CBS label in 1967. The composition was by J. van Heusen and S. Cahn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.