Spring naar bijdragen

Voortbestaan Extra AM in gevaar


Mediapages

Aanbevolen berichten

Please login or register to see this link. Het voortbestaan van de Gouwe Ouwe zender Extra AM is in gevaar. Door de corona crisis hebben een aantal sponsoren zich noodgedwongen terug moeten trekken. Daardoor kunnen de kosten van de vergunningen en de stream- en zenderkosten niet meer betaald worden. Als er niets gebeurd zal Extra AM aan het einde van het jaar moeten stoppen. Daarom is het station een sponsoractie gestart waarmee het hoopt het voortbestaan veilig te stellen. MediaPages sprak met Harm ten Brink van Extra AM over de huidige situatie van zijn station.

Please login or register to see this link.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Uit het volledige artikel:

 

"De rekeningen die er nu liggen voor de vergunningen en de stream- en de zenderkosten kunnen we echt niet meer betalen. Daarom vragen we onze luisteraars om hulp. Het is een hele ongebruikelijke stap voor ons en ik vind het eigenlijk heel erg om te moeten bedelen om geld. Maar het is de enige manier waarop we het voortbestaan van Extra AM kunnen redden. Om alle rekeningen te kunnen betalen hebben we 2000,- nodig. Via de Extra AM website kunnen luisteraars een bedrag vanaf 10,- doneren"

 

Denk dat het niet veel gaat opleveren, maar ik kan het mis hebben, misschien dat er een paar luisteraars zijn die wat grotere bedragen (kunnen) doneren?

 

Doet mij terug denken aan een soortgelijke 'sponsoractie' van Radio Caroline in 1977 en dat de dj's het eigenlijk ook (heel) erg vonden (al) dat gebedel om geld.

 

"In June 1977 Radio Caroline's DJs started appealing during their programmes for listeners to send £1 donations to the station. Radio Caroline had never before asked its listeners to contribute towards the running of the station, but embarrassed DJs explained that funds were now so low that continuing the station at all was very difficult and it desperately needed a higher power transmitter. It had therefore been decided to introduce a listener subscription system, but the appeals were halted after a few weeks when only £400 was raised."

 

 

Please login or register to see this link.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jo, zo zit ik ook tegen de kosten aan te kijken. Het begint aardig uit de hand te lopen, en ik heb geen commerciele sponsors.

Dus alles komt uit eigen zak.

En dan wordt je dus ten onrechte aangeslagen voor bedrijfsmatige tarieven bij de BUMA omdat je toevallig een Stichtng bent, scheelt je ca 500 Euro per jaar. Terwijl het zou moeten gaan of je wel of geen reclame uitzendt.  Anders betaal je meer dan 1000 Euro per jaar.

 

Dan de Toezichtkosten, dat is puur mafia geld. Je betaalt om te mogen uitzenden, en zo niet dan uit de lucht.

In Nederland wordt je dubbel genaaid (zit beter) door Agentschap Telecom en Commissariaat voor de Media. 400 + 200 Euro per jaar. Daar wordt vrijwel niets voor gedaan, zeker door het CvdM.

 

Dit is dus al 1600 Euro

 

Streamkosten kunnen vaak goedkoper, even goed zoeken. 

Vooral als de prijsverlagingen niet worden doorberekend betaal je hier zeker te veel voor.

 

En dan komen de kosten voor de zender + energie en eventueel site er nog bij. Studio kosten en computers etc ook

 

Voor programma's is geen geld.

 

Maar je bent zeker 2000 Euro per jaar kwijt, niet leuk meer.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6379
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    Ray Robinson
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.