Jump to content

Radiodeejay Mark de Brouwer overleden (50)


Lumpie

Recommended Posts

Het verdrietige bericht dat radio-DJ Mark de Brouwer is overleden op de leeftijd van 50 jaar. Mark was jarenlang op vele zenders te horen, maar het langst op Radio 10 Gold, waar hij tussen 1990 - 2007 te horen was met programma's als 60s at 6, 70s at 7, Hitweek, Top 40 Gold en Forgotten 45's en zo miljoenen luisteraars vermaakte in de weekenden. Verder was Mark bekend o.a. van de VARA, Radio Noord-Holland, BNR en Radio M Utrecht, maar ook van talloze audio/radiovormgeving. Een groot gemis voor de radio, deze vakman en ik ben er best ontdaan van.

 

 

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Ik kende Mark wel persoonlijk. Maar al 30 jaar niet gezien.
Van de week op Facebook een In memoriam geschreven:

 

RIP Mark de Brouwer: 'Radio Tienkoo'
 

Ik ken hem uit 1988. Toen werkte ik bij VARA Radio 3 en deed mee aan een project op de Firato, Radio 711911: twaalf dagen radiootje spelen, op dezelfde manier als Veronica dat ook al een paar jaar deed. De VARA op Radio 3 zat toen niet in zijn meest geinspireerde periode en beschouwde Veronica in veel als een lichtend voorbeeld. Dus moest er ook vanuit de VARA een 'raamprogramma' voor lokale omroepen komen.

Ik deed mee om nieuwsbulletins in elkaar te zetten (Jeroen Pauw was een van onze lezers).

 

Maar de man waar het om gaat, net als ik toen nog een jochie van amper twintig, was Mark de Brouwer. Een nieuwe deejay die zich via dat Firato-project in de kijker speelde, al snel 'VARA-stem' werd en een eigen programma op de VARA-dinsdag kreeg. Helemaal op zijn plek zat hij er niet. De overstap naar het nieuwe Radio 10 was dan ook logisch.

Toen ikzelf allang van de radio was overgestapt naar de dagbladjournalistiek hoorde ik Mark de Brouwer nog vaak. Op zaterdagmiddag met de kinderen (in kinderwagenleeftijd) op stap en terug in de auto luisteren naar Hitweek, waar Mark kundig oude Top 40s uit de jaren 60, 70 en 80 draaide.

 

Tom Mulder was toen de baas van Radio 10 Gold, zoals de zender inmiddels heette en die wist wat het belang van een goed jinglepakket was. Mijn dochter Eva wist van niks, maar vanaf de achterbank bleek dat Tom's aanpak werkte: 'Radio Tienkoo', zong Eva vrolijk mee.

Tom overleed vorig jaar, nu is ook Mark de Brouwer er niet meer.

 

RIP Mark.

Edwin

 • Thanks 3
 • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,444
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Tippie
  Joined
×
×
 • Create New...