Jump to content

Eindelijk het 192 transistor radio'tje


Recommended Posts

Prachtige aankoop!

Geen idee waar je in Noord-Holland woont maar als je Extra AM (1332 kHz) kunt ontvangen dan wil ik graag een foto plaatsen op de website.

Voor je wat je vraag betreft moet je bij Juul Geleick zijn.

Edited by Harm ten Brink
 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ik heb Juul al even een mailtje gestuurd Harm , 1332 komt ook door ik moet het toestelletje wel in de goede richting draaien,  dat komt door dat ferriet staafje ( antennetje ) Verder komen er nu 17.00 uur redelijk wat zenders door , een foto leuk Harm mocht je andere foto's willen hebben geen probleem groeten uit Zuid scharwoude van Peter 

57 minuten geleden zei radio tpot:

Ja dat zijn mooie fondsen Peter!

Je zou toch wel een stuk of 4 zenders moeten kunnen horen in N Holland.

 

Theo

Ja die 4 of 5 zenders lukt prima ook wat Engels in de fading dat valt mij echt alles mee op dat kleine toestelletje,  ook de kerntjes niet verdraaid ik laat het mooi zo het is misschien nog te verbeteren maar het is mooi zo Theo zo blijft het onversleuteld dit ontvangertje 

Groet Peter 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bedankt weer even voor deze bruikbare info Juul , Philips tegen Veronica .....nooit geweten dat dit ooit zo gegaan is .

Super dat je weer even jou inbreng hebt gepost top .

Groeten vanuit Zuid Scharwoude. 

Link to comment
Share on other sites

Mocht je de radio willen afregelen . Forum, lid "Rob68"  heeft in 2014 het volgende geschreven en samen met de hier boven geplaatste foto kun je dat doen.

 

tekst: © Rob68

 

=============

Overigens kom je als het moet zonder kennis en apparatuur ook een eind hoor. Met het rode trafootje regel je de oscillatorfrequentie, dus als je een bekende zender op de goeie plek ontvangt is het goed (genoeg). Geel is een MF trapje (bijna altijd 455 kHz). Afregelen op maximale ontvangststerkte. De zwarte idem, die zit vlak voor de detector. Daar kun je met een multimeter de signaalsterkte meten. Wel trim-schroevendraaiers gebruiken en voorzichtig zijn want die kerntjes zijn breekbaar. 

Blijven er nog twee trimmers op de afstemcondensator over. Eén voor de oscillator en één voor de afstemming van de eerste kring. Vaak is het alleen nodig die tweede een beetje te verstellen (op max. ontvangst). Controleren bij hoge en lage frequentie en de stand voor optimale ontvangst van beide kiezen.

Oscillator precies instellen en geen meetapparatuur? Zet er een digitale MG radio naast en ontvang daarmee het signaaltje van de oscillator. Dus als je transistorradio op 540 kHz zou moeten ontvangen volgens de schaal, dan moet z'n oscillator op 540 + 455 kHz zitten en dat signaaltje kun je op die tweede radio oppikken.

Verder moet je er eigenlijk nog op letten dat je daadwerkelijk de hele band kan ontvangen en dat dus 'alles' op de goede plek zit wat inhoudt dat je moet spelen met de rode trafo en die ene trimmer. Maar met dit soort radio's zit dat er meestal niet ver naast. Als je het echt goed wilt hebben dan moet je de hele procedure dus een paar keer herhalen en op zoek gaan naar het optimale resultaat.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bedankt Juul , ik kwam dit in een zoektocht ook tegen , ja ik moet zeggen dat de vingers nog niet jeuken om af te regelen ......

Toch sla ik de afregelwijze wel even op , beter mee verlegen als om verlegen. 

En op een regenachtige zondagmiddag ....

 

      Groeten van peter 

Link to comment
Share on other sites

Ik kwam de radio ook gisteren tegen in de vele verhuisdozen die ik moet uitpakken.

Zal er eens een batterij inzetten.

 

En ook de Veronica posters moeten nog aan de muur, werk genoeg.

 

 

screen 811.jpg

screen 812.jpg

Edited by Juul
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bedankt Harm wat leuk , ik ga het bekijken zodra het on line staat,  ik zag Rafaella Carra er staan dus nog even geduld , jullie komen hier zonder antenne nog prima door , zonder enige storing , good Work top , groeten peter. 

Link to comment
Share on other sites

13 minuten geleden zei Pd2pk:

Bedankt Harm wat leuk , ik ga het bekijken zodra het on line staat,  ik zag Rafaella Carra er staan dus nog even geduld , jullie komen hier zonder antenne nog prima door , zonder enige storing , good Work top , groeten peter. 

Moet je even de browser verversen want Rafaella staat er niet meer op...

Link to comment
Share on other sites

Harm het werkt hoor , mooi de foto's erbij toppie , mooi duidelijk geplaatst ik ben trots , wat is dit toch een mooi forum , keep up the good work groeten vanuit Zuid Scharwoude van Peter .

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,371
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  BasR1966
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.