Spring naar bijdragen

SRE 1966


Eric

Aanbevolen berichten

6 uur geleden zei Juul:

Dank je wel Jan.

Allemaal uit m'n jeugd.................................

En uit de mijne, Juul!  Vooral in de begintijd was SRE erg 'over de top' , en bij mij vielen alleen Johnny Walker en Roger Day

in de smaak. Al die kretologie als "boss jock's"  en dergelijke begreep je gewoon niet... Maar het is mooi dat er toch nog zoveel van bewaard is gebleven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zonder Radio London geen SRE. Hoe zat het ook al weer. In 1964 was de Texaan Don Pierson één van de investeerders in Radio London. Pierson stelde voor de naam KLIF < top 40 station in Dallas Texas> te gebruiken voor het London project...KLIF London. Dat viel niet in goede aarde bij de "Engelse" tak van London , zeker niet bij de Brit Phillip Birch die de dagelijkse leiding over London zou krijgen. Pierson kon zich niet vinden in Birch en trok zich terug uit het London project met de belofte zelf een ander station te beginnen volgens zijn oorspronkelijke idee. Wel bleef Pierson aandeelhouder in London, een zeer winstgevende belastingvrije aangelegenheid. Banken op de Bahama's werden gebruikt om de winsten van London naar toe te sluizen, zoals u weet hebben Texanen  de pest aan belasting betalen aan de federale US overheid. Natuurlijk  maken ze wel graag gebruik van de highways gefinancierd uit federale gelden maar dat even terzijde. 

SRE kwam er dus,met het schitterende PAMS 27 jingle pakket, veel reverb en humbug deejays die de Engelse luisteraars toeroeptoeterden dat ze "Boss" waren. In een half jaar zouden ze London verslaan. Nou dat viel tegen.... wat begon in mei 66 eindigde voor SRE al in het najaar van 66, de Bossss Jocks verdwenen met de staart tussen de benen weer naar the US. SRE werd Dolfijn, later  227. Het easy listening zusterstation van SRE was Britain Radio met een redelijke luisterschare en hoofdzakelijk op de been gehouden door religieuze Amerikaanse shock dominees. Vanaf het voorjaar 67 werd Br Radio dus Radio 355. Easy listening, middle of the road....Frank Sinatra, Peggy Lee en Ray Connif. Niets mis mee. Rustige presentatie van een prima Engels deejay team. In augustus 67 was het allemaal ten einde en het zendschip Olga Patricia, later wel LF genoemd, stak de Atlantic weer over...back home. Het schip zou nog vele decennia lang als visserschip worden gebruikt. SRE in een notendop. Ik adviseer dit boek te lezen over oa de geschiedenis van SRE en London.....Selling the sixties, the pirates and pop music radio uit 1992 geschreven door Robert Chapman. Een betere analyse van de Britse offshore radio scene in the sixties kun je niet vinden. 

Mischien is het boek nog te vinden als PDF op het WWW. Abslolute aanrader.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...


  • Ondersteun Radiotrefpunt!

    Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

  • Onlangs hier

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
  • Gebruikersstatistieken

    • Aantal leden
      6381
    • Meest online
      2923

    Nieuwste lid
    JanBoer
    Geregistreerd
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.