Jump to content

Radio Caroline


Juul

Recommended Posts

Ik heb ooit hier foto's of zo gezien van het antennepark van Caroline. Was dat niet met veel water er omheen of zo? Of heb ik het wel erg mis?

 

Wie geeft mij een aanwijzing?"

 

 

 

Juul

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

"Service Message: Friday 5th . 648 has been restored to full power by late morning following replacement of a failed fuse. Further onsite investigation and testing did not reveal any underlying cause for the failure."

 

Please login or register to see this link.

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Op 2-8-2022 om 20:49 zei Helmut:

We hadden een interessante discussie in één thread over Radio Atlantis. Daar draaide het om het zendvermogen van Atlantis in 1974. Het ging ook om het verschil tussen een en drie of vier kilowatt. Sinds maandag zend Caroline uit met de oude Nautel zender met een vermogen van 1.6 kW. Zij zelfs ronden het op en spreken van half vermogen. Wanneer zij weer met de Harris zender terug zijn is het vermogen weer terug op 4 kW.  In Wuppertal hoor ik met 1.6 kW een zwak signaal waar ik nog tussen sprak en muziek kan onderscheiden. Met 4 kW is het zo even goed beluisterbaar maar nog met veel ruis.

voor zover ik het begrepen heb sturen ze op 648 1.6 kw in om 1 kw eruit te krijgen. Met de nieuwe zender wordt 6.5 kw uitgestuurd om 4 kw over te houden. De nieuwe zender is niet gebouwd om minder dan 5 Kw uit te sturen. 

De zendmast is natuurlijk optimaal gebouwd voor de bbc op 648. De ontvangst op 648 moet duidelijk beter zijn dan in de tijd van radio atlantis vanaf de Jeanine in Duitsland.  Op 1187 khz was natuurlijk het sterkste signaal en heel wat militairen in Duitsland wilden naar atlantis luisteren. 

Link to comment
Share on other sites

Naar mijn informatie werkt de nieuwe Harris zender met 6 kW om dan met 4 kW EMRP van de rondantenne af te stralen. De oude Nautel zender heeft een vermogen van 2.5 kW en gaan 1.6 kW EMRP er uit vanaf de richtantenne waar hè nu vast op is aangesloten. Natuurlijk Caroline is nu duidelijk sterker dan Atlantis in 1974 was.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


 • Ondersteun Radiotrefpunt!

  Het in de lucht houden van Radiotrefpunt kost geld. Help ons! Met je donatie zorg je ervoor dat deze radiocommunity dagelijks actueel radionieuws kan blijven brengen. En je kunt blijven meepraten en genieten van alle historische radio-opnamen in het forum.

 • Recently Browsing

  • No registered users viewing this page.
 • Member Statistics

  • Total Members
   5,704
  • Most Online
   2,923

  Newest Member
  Rommellist
  Joined
×
×
 • Create New...