Spring naar bijdragen

19690822 Vuile was bij Veronica_Iemke Roos.jpg


Alex
  • Vind ik leuk 2

From the category:

Radio Veronica

· 1829 afbeeldingen
  • 1829 afbeeldingen
  • 63 afbeeldingsopmerkingen

Foto-informatie voor 19690822 Vuile was bij Veronica_Iemke Roos.jpg


Aanbevolen antwoorden

De Veronica directie was er niet blij mee. Iemke Roos is in de jaren daarna uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde naam in de Nederlandse audio-industrie. Tot op de dag van vandaag bestaat het bedrijf nog. Sinds een aantal jaar onder de naam Audio-Technica Benelux.

Link naar opmerking

Er staat me bij dat hij met Richard van de ene op de andere dag ontslagen werd. Had iets te maken met concurrent Radio Noordzee. Iemke zou zijn discobar ook aan Noordzee hebben verhuurd. Dat was zijn goed recht want de spullen waren van hem.

 

We hebben samen op de Fiarex (vakbeurs) gestaan met de producten van Electro Voice. Daarvan was hij de importeur. Ik verkocht toen de eerste EV microfoons aan de NTS. De EV eliminator boxen waren populair in discotheken. Om die te demonstreren reden we door 't land met een Opel stationcar.

 

We stonden op de Fiarex ook met de drive-in. Ik was tevens de DJ. We kregen ruzie met de RAI omdat we te veel lawaai maakten.

 

De contacten met de NTS hadden tot gevolg dat Iemke de gebruikte apparatuur die aan vervanging toe was voor een appel en een ei mocht kopen zoals EMT draaitafels en Telefunken / Siemens M15 recorders. Aan de andere kant leverde Iemke de spotmaster jinglemachines waar hij ook de importeur van was.

 

Hij stierf jong en werd niet ouder dan ik meen 49 jaar. Zijn vrouw Deline zette het bedrijf onder dezelfde naam voort. Het merk Electro Voice is later overgenomen door Nederland Muziek in Almere.

 

 

bewerkt door Webschrijver
Link naar opmerking

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu een bericht plaatsen en later registreren. Indien je al een account hebt, kun je je nu aanmelden om het bericht met je account te plaatsen.

Een opmerking toevoegen...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.