Jump to content

19690822 Vuile was bij Veronica_Iemke Roos.jpg


Alex
  • Like 2

Photo Information for 19690822 Vuile was bij Veronica_Iemke Roos.jpg


Recommended Comments

De Veronica directie was er niet blij mee. Iemke Roos is in de jaren daarna uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde naam in de Nederlandse audio-industrie. Tot op de dag van vandaag bestaat het bedrijf nog. Sinds een aantal jaar onder de naam Audio-Technica Benelux.

  • Like 1
Link to comment

Er staat me bij dat hij met Richard van de ene op de andere dag ontslagen werd. Had iets te maken met concurrent Radio Noordzee. Iemke zou zijn discobar ook aan Noordzee hebben verhuurd. Dat was zijn goed recht want de spullen waren van hem.

 

We hebben samen op de Fiarex (vakbeurs) gestaan met de producten van Electro Voice. Daarvan was hij de importeur. Ik verkocht toen de eerste EV microfoons aan de NTS. De EV eliminator boxen waren populair in discotheken. Om die te demonstreren reden we door 't land met een Opel stationcar.

 

We stonden op de Fiarex ook met de drive-in. Ik was tevens de DJ. We kregen ruzie met de RAI omdat we te veel lawaai maakten.

 

De contacten met de NTS hadden tot gevolg dat Iemke de gebruikte apparatuur die aan vervanging toe was voor een appel en een ei mocht kopen zoals EMT draaitafels en Telefunken / Siemens M15 recorders. Aan de andere kant leverde Iemke de spotmaster jinglemachines waar hij ook de importeur van was.

 

Hij stierf jong en werd niet ouder dan ik meen 49 jaar. Zijn vrouw Deline zette het bedrijf onder dezelfde naam voort. Het merk Electro Voice is later overgenomen door Nederland Muziek in Almere.

 

 

Edited by Webschrijver
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...