Spring naar bijdragen

Klassement

Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering sinds 07/31/14 in Blog opmerkingen tonen

  1. Ik heb contact opgenomen met één van de aanwezigen aan boord van de MV in die periode. Peter Chicago vertelde rond 10 oktober 1978 na de uitzenddag van Mi Amigo dat Radio Hollandia zou starten met ingang van 19 oktober. Hij gaf de Nederlanders het dringende advies mee te werken om de overgang soepel te laten verlopen. De Nederlandse konden eventueel nog als nieuwslezer blijven, er zouden bandprogramma´s komen. Maar de banden zijn door de Nederlanders nooit aan boord gezien. Als ze er al waren lagen die waarschijnlijk in de hut van Chicago. Maar omdat er later nooit iets aan boord van de MV is gevonden is het zeer waarschijnlijk dat deze nooit aan boord zijn geweest. Waarom startte Radio Hollandia niet op 19 oktober 1978? Sylvian Tack, mede eigenaar van de MV, had O'Rahilly gedreigd met het 'Wijsmuller 1968 scenario'. O'Rahilly was al betaald door Hollandia en vond het best zo. Mi Amigo mocht doorgaan en de geldschieters van Hollandia waren hun centen kwijt.
    6 punten
  2. Al je de zin goed leest inzake Mi Amigo ga je hopelijk begrijpen dat het betrekking heeft op de periode dat de Top 40 eveneens op Mi Amigo was te beluisteren. Dus dat er sprake was van dubbele uitzending.
    5 punten
  3. De groten zijn op? Daarom nu maar de b-categorie?
    5 punten
  4. Radio 5: Bert K: "Op 1 de Dik Voormekaar show, wat vind je er van Govert" Govert van B: "Ja mooi hoor, begonnen bij de NCRV" Bert K: "Nou, het begon op Radio Noordzee"' Govert van B: "Maar de NCRV durfde het op te pakken" Ja, zo lust ik er nog wel eentje.
    5 punten
  5. Die Frits toch... Jarenlang de enige diskjockey die elke dag een programma mocht maken op de popzender waar we verplicht naar moesten luisteren. Met ervoor meerdere keren per week een hitparade. Jawel, dat waren de gloriedagen van de radio. Mag ik een teiltje?
    5 punten
  6. Toen ik 18 werd in 1973 en ik mijn verjaardag op mijn zolderkamer vierde, met uiteraard de radio op Veronica, keek mijn moeder eens rond, zag alle bandjes, recorders, stickers en platen, schudde met haar hoofd en merkte op.. "Henk, jongen, ik denk niet dat jij ooit volwassen wordt...." ..... en ze heeft nog gelijk gekregen ook!!! . Fijne Pasen Henk Kruize Henkie in 1973 samen met mijn toenmalige vriendin... en wat hadden mijn ouders een hekel aan mijn lange haar....
    4 punten
  7. Mijn moeder schreeuwde toen ik geboren werd. Meer weet ik niet 😁 Theo
    4 punten
  8. Leuk verhaal Hans. Over de strandwandeling, 9 jaar later, was dat wel anders. Zomer 69 liep ik met mn oom over het strand, ik denk Bergen of Egmond aan zee. Het hele eind dat we aflegden hoorde je continu Veronica. Het was niet nodig zelf een radio mee te nemen, want dat hadden de andere badgasten al gedaan. Was bijzonder indrukwekkend. De afgebeelde radio is een L3x91, met 7 germanium transistors.
    4 punten
  9. Back to our roots Het Veronicaschip (oorspronkelijk de Norderney) was van 18 april 1964 tot en met 31 augustus 1974 de drijvende thuishaven van Radio Veronica, waar iconen als Lex Harding, Joost den Draaijer en Tineke de Nooij het schip haar legendarische status bezorgden. Toen het schip tijdens een zware storm op zee van de ankers lossloeg, dreef het richting het strand van Scheveningen en kwam er een einde aan een tijdperk op zee. *) correctie - Op 16 november 1964 wordt het zendschip de Veronica vervangen door de Norderney. - Op 2 april 1973 kwam de Norderney op het strand te liggen. - Vanaf 18 april 1973 lag de Norderney weer op zee en werden er weer uitzendingen verzorgd tot 31 augustus 1974. Groet, Hans
    4 punten
  10. Mooie column Hans. Altijd leuk als je soms "noodgedwongen" door je archief moet gaan spitten. Ik ben daar ook druk mee doende ivm verhuizen en overdracht stukken aan B&G. De vele Radio Bulletin tijdschrijfeten zijn ook te "bewonderen" op: http://nvhrbiblio.nl/biblio/tijdschrift/Radio Bulletin/ Voor mij ook een feest der herkenning................
    4 punten
  11. Dit soort berichten voegt inhoudelijk op dit forum toch helemaal niets toe, of zie ik dat verkeerd?
    4 punten
  12. Jij loopt zoveel commentaar te leveren op veel mensen die hier komen om te genieten van radiofragmenten en om van gedachtes te wisselen over wat er zoal gebeurd in radioland. Daar lijkt me niks mis mee. Maar zodra er iemand scheef oversteekt wordt hij of zij door jou aangesproken. Het valt me al jaren op. En nee, ik weet niet alles beter en ik heb dat ook zeker nooit beweerd. Ik lees ook alleen maar wat er op radioforums wordt gemeld en geef daarop mijn gedachte. Als je het nu nog steeds erg dwars zit dan wil ik daar best eens een keer met je over van gedachte wisselen. Hou het gewoon leuk hier. Dat is voor iedereen fijn en het bezorgd jou minder spanning OK. Dit was mijn commentaar.
    4 punten
  13. Voor de liefhebbers hier een aantal "voorlopers" van de BRT Top 30 https://we.tl/t-Q0odozldIg BRT 2 Hi-Tension 19700301 Jan Schoukens BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700301-Mike Verdrengh BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700322-Mike Verdrengh BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700405-Zaki BRT 2 Hi-Tension Top 20 19700419-Zaki
    4 punten
  14. Tja, wat moet ik nou nog meer laten zien? "iedere generatie z'n eigen Veronica" ? Wat nou 1969 ?. 1963 zul je bedoelen voor het eerst in november. En Hans Mondt deed het ook wel maar iedereen deed MTUW..... Naam is bedacht door Willem van Kooten.
    4 punten
  15. Prachtig Hans. Ik was een gelukkig mens toen ik in NY was ( 1969 en 1976) om hem te beluisteren. Jonge, jonge wat een sound en en een dj !! Het valt mij steeds op dat het heel wat anders is of je hem van een bandje hoort of als je echt in NY bent. Voor mij was hij en WABC "de moeder aller Top 40 stations.". Voor 'ons' was dat de radiohemel op aarde. Iets beters bestond er niet. Dank voor je mooi stuk. Juul
    4 punten
  16. Die 5 vestigingen kloppen, op de Javastraat na, dat filiaal is gewoon gesloten, zijn alle andere gebouwen tegen de vlakte gegooid, waarbij er voor de vestigingen Vijzelstraat( in de Vijzelflat) tot in de jaren 80 een rechtszaak is gevoerd, die uiteindelijk nog gewonnen is ook. In 2003 is ons bedrijf van naam veranderd( we waren toen internationaal bezig, en de naam Centraal Radiohuis was voor onze partners bijna niet uit te spreken), en met die naam, Sonel, wat een Franse afkorting is van "Nederlands bedrijf", naar UIthoorn verhuisd vanwege de bouw van de NZ- metrolijn in Amsterdam, waardoor het pand aan de Scheldestraat 11 bijna een half jaar onbruikbaar was. We hebben toen het pand van de voormalige ITT-importeur in Uithoorn overgenomen. Later zijn we in Uithoorn nog een keertje verhuisd, en zitten nu in het pand van de voormalige elektriciteitscentrale van het buurtschap Thamen. Voor mijn vader, die in die tijd bij het bedrijf werkte( hij nam het in 1978 over) was het wel grappig om deze advertentie weer eens te zien.
    4 punten
  17. Ja, Karel, een erg moeilijke man om mee te werken weet ik uit eigen ervaring. Ik maakte een paar seizoenen programma's met hem bij de TROS. Hij was ook een liefhebber van drank en ik juist helemaal niet. "Kom eens langs bij......." was het programma waar ik als producer verantwoordelijk voor was. En zo kon het gebeuren dat de z.g. magneet schakelaars om de mengtafel te programmeren, niet in de repo wagen aanwezig waren........Gelukkig zaten we in Laren dus gauw effe naar Hilversum ! Ik kan mij nog "verhitte gespreken herinneren die ik zo vlak na het verdwijnen van "mijn Veronica" heb gehad met VVD-er Hans Wiegel.... En steevast was het antwoord van Wiegel: "ach meneer Geleick, allemaal politiek.........." Toch bewaar ik leuke herinneringen aan de programma's die op zaterdag maakten vanuit Hamdorff in Laren nh. Hier een groepsfoto uit 1977 voor Hamdorff: vlnr. achter: Chris Galjaard, Joan Prior - dochter van..., Anneke Munnik voor: Karel Prior Juul Geleick, Wim Jansen (prog. leider radio )
    4 punten
  18. Ik ben samen met Vincent en Harmen op bezoek geweest. Een behoorlijke reis vanuit Limburg, maar het was de moeite waard. Uiterst vriendelijke ontvangst, duidelijke uitleg, interessante techniek. Zeer professioneel georganiseerd. Maar wat me het meeste aansprak was de achterliggende gedachte en de passie waarmee radio wordt gemaakt.
    4 punten
  19. Heel simpel, Tijdens de mixage van een Live Concert dat we op namen in Cadzand, de mix deden we 24 track digitaal op 17 november 1988 in NCRV 1. Een foto; vlnr. Jerney, Juul en Bert Ruiter ( echtgenoot Jerney ) En we deden in juli 1989 een serie docu's over het Monterey Pop festival. Jerney presenteerde die. Want we zijn leeftijds genoten, dat schept een band en we kende elkaar uit de Veronica tijd. Eh, Ger Lammens, ja die zegt wel meer. Ook dat ie bij Veronica gewerkt heeft……... Ik hen 'em daar laatst eens stevig over "onderhouden"……….. Ja, het was een gast-dj programma, maar da's geen werken. Foei !
    4 punten
  20. Leuk verhaal Henk. Zoiets zei m'n moeder ook. Toen ik militaire dienst uitgegooid was na 2 weken en zei;"Ma ik ga bij Veronica werken, Willem van Kooten en Ad Bouman vroegen mij". M'n moeder;"Jongen blijf nou bij Philips werken, heb je goed pensioen...en al die artiesten is toch niks" Philips in Hilversum en Huizen bestaan al jaren niet meer...............hi
    3 punten
  21. Een onfris stukje zelfbevlekking. En het is ook nog een dertien in een dozijn stem. Bah!
    3 punten
  22. '' BEATLES - HEY JUDE'' Begrijp überhaupt niet dat deze plaat geassocieerd wordt met guilty pleasure.
    3 punten
  23. Ja radio Rozetta 😊 Daar liggen de roots van radio TPOT. Theo
    3 punten
  24. Notarieel toezicht??? Het is gewoon amusement, dames en heren. Mensen hebben er plezier in. Verder heeft het niets te betekenen.
    3 punten
  25. Dat is hem inderdaad. Hij ligt tussen St. Lawrence en Bradwell-on-sea in River Blackwater. Deze foto is genomen in het gebied tussen deze twee plaatsen:
    3 punten
  26. Inderdaad veel veranderd. Voorbeeld van luisteren via de smartphone: En het opnemen met één druk op de Rec knop is ook een leuke toepassing. Wat fragmenten van afgelopen dagen: All 4 files
    3 punten
  27. Wat ik wel sympathiek vind, is dat Stenders stiekem wat minder bekende albumtracks in zijn top 770 heeft verwerkt, zoals bijvoorbeeld 'Into the Mystic' van Van Morrison. Van een commercieel radiostation verwacht je dat tegenwoordig niet meer, maar hij doet het toch maar mooi. Die eigenzinnigheid blijkt ook uit de avondprogramma's van bijvoorbeeld Tineke en Johan Derksen. Derksen is een rare druif, maar zijn liefde voor de Amerikaanse rootsmuziek is onmiskenbaar. Daarmee is het huidige Veronica nog niet meteen mijn favoriete station, maar ik vind het wel heel gemakzuchtig om vanaf de zijlijn alleen maar kritiek te leveren. 'Het is nooit goed of het deugt niet,' zeiden ze vroeger weleens.
    3 punten
  28. Passende symboliek, toch? Van het schip is alleen de romp nog over; van het radiostation is alleen de naam nog over. Het kan ook bijna niet anders, na 48 jaar. All Things Must Pass. Rob Stenders probeert er tenminste nog iets aardigs van te maken. Van mij mag hij.
    3 punten
  29. 3 punten
  30. In de auto werkt het aardig als je de landelijke netwerken gebruikt. De lokalen zijn te zwak. Verder is het meeste nonstop, dus niet veel aan. Thuis werkt Dab niet. Te slechte ontvangst. FM doet het altijd en een beetje ruis is beter dan stilte zoals bij DAB
    3 punten
  31. Nieuwe programmering 3FM per september. EDIT: ik had onderstaand artikel geschreven, uitgaand van de vanmiddag bekend geworden programmering per 1 september. Later vandaag werd bekend dat het enige echt onderscheidende programma van 3FM, 3Voor12 Radio, per 1 januari moet stoppen. Als dat zo is - de VPRO overweegt stappen - is de zender voor mij ten dode opgeschreven. Tegen die achtergrond is al het overige gepruts in de marge. (het eerdere artikel:) De muzikaal onderscheidende programma's van Sagid Carter, Vera Siemons en en Eva Cleven, al jaren kraamkamers van jong muziektalent, worden (gelukkig!) gehandhaafd. Programma's waarmee 3FM zich van haar publieke taak kwijt. Hopelijk blijven ze in onaangetaste vorm. Roeptoeteraars (veelal 50-plussers die al jaren niet hebben geluisterd naar de publieke zender) die hun zinnen hadden gezet op nieuwe zenderbaas Menno Boer (ex 538) als 'nieuwe bezem' zullen vermoedelijk niet blij zijn. Overdag verandert er weinig wezenlijks aan de namen en rugnummers. Dat Barend van Deelen na een paar jaar terugkeert op de zender, met alle respect, het zal de luisteraars die zijn voormalig duo-partner Wijnand gewend zijn niet eens opvallen dat er iemand anders zit. Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende mogen blijven, waarbij opmerkelijk is dat Frank een inmiddels derde kans krijgt om zich opnieuw te bewijzen. Alle bovenstaande is opvallend gezien het feit dat de nieuwe baas is binnengehaald om de dramatische luistercijfers op te krikken. Dat de avondprogrammering daarin buiten schot blijft, is wel logisch omdat de impact daarvan minimaal is en de waarde voor de zender van de huidige programma's groot. Misschien dat Boer kiest (of moet kiezen) voor een langzame transitie naar een ander soort zender en dienen Van der Lende en Hoogendoorn slechts hun contract uit. Het is te hopen dat het handhaven van de waardevolle avondprogrammering wel een doordachte keuze is. Hoe je het ook wendt of keert, is de terugkeer van oudgediende Eddy Keur (eerder van 1984 tot '88 op Radio 3 en bij zijn terugkeer bijna 64!) een gevalletje out of the box denken. Zondermeer een creatieve radiomaker, al heeft hij de muziek, die 3FM tot nu toe hoog in het vaandel had staan, nooit op de eerste plaats gezet in zijn radioshows. Hopelijk is dát geen aanwijzing dat de nieuwe zenderbaas 'personality radio' belangrijker vindt dan muziek. Edwin
    3 punten
  32. "ja top plaat lekker mee swingen." Ik weet het, over muziek (wan) smaak valt niet (echt) te twisten, misschien lukt het mij (wel) om ook 'gezellig' mee te swingen, met behulp van een behoorlijke dosis pillen. 😉
    3 punten
  33. ja top plaat lekker mee swingen. Dit is juist 1 vd betere platen van het nieuwe genre. Theo
    3 punten
  34. Ik weet uit eigen ervaring in de afgelopen jaren dat optie 2 (geen verstand van goede muziek) bij jou niet de oorzaak kan zijn Robin. Dus voor mij is deze retorische vraag verder duidelijk. 😀 fijn weekend, Hans
    3 punten
  35. Zo was dat vroeger ook, bijna alles werd van te voren opgenomen en aan boord afgedraaid. Top dat Harm dit doet, wordt genieten morgen. Theo
    3 punten
  36. De uitgebreide berichtgeving op NPO1 rond de Corona-crisis beantwoordde in elk geval aan een enorme behoefte. Dat zag je ook aan de kijkcijfers. Vooral voor ouderen was dat heel belangrijk, merkte ik aan mijn omgeving.
    3 punten
  37. Ik heb de podcast bestanden van de Riff top 100 even gedownload en op Mediafire gezet! https://www.mediafire.com/folder/srag7bpvmhrxx/
    3 punten
  38. Ging het hier niet over de Draad Omroep? Daar namen Ad en ik altijd Tijd voor Teenagers en Tussen 10+ en 20 - van op. En elke keer maar schelden als Herman Stok of Jos Brink door de intro's zaten "te lullen"...............hi Prachtig medium. Ik weet nog goed dat toen het afgeschaft werd bleef de loden draad gewoon zitten aan de achterkant van ons huizen. Ik zal eens bij m'n nichtje kijken of ie d'r nog zit, want die woont in mijn ouderlijk huis in "Hillywood".
    3 punten
  39. Een staan een paar twijfelachtige zaken in dit artikel. Voor de goede orde dit is geen opmerking aan degene die dit publiceerde. Zie het als aanvulling. De 2 CE's staan te boek als 50 kW zenders. Nu kunnen fabriekszenders 10% meer vermogen maken als waar ze voor te boek staan, maar het wordt niet aanbevolen. Vervolgens bij zenders praat je niet over E.R.P (Effective Radiated Power). Bij E.R.P praat je over de combinatie zender en antenne installatie. Er waren echter verliezen in de antenne installatie. Weliswaar was de "ground" perfect, maar de antenne op zich niet. Ik geloof dan ook niet dat er werkelijk 55 kW afgestraald werd. Dat even terzijde, bij zenders praat je over het vermogen wat de zender kan maken, ook wel draaggolf vermogen genoemd. Nog een ding. Als je door zoutaanslag en wind je impedantie zover veranderd dat je naar de helft van het vermogen terug moet zit het goed fout. Wat hier bedoeld wordt is dat zout tezamen met vocht wat zich op de isolatoren afzet (door de wind) reden is om het vermogen met de helft te reduceren. Dan een aanvulling. De 50 kW zender is een uitbreiding van een soortgelijke zender als gebruikt werd door Radio Veronica, maar dan in 5 kW uitvoering. De eindtrap die die 5 kW naar 50 kW versterkt is een zogenaamde Doherty versterker (http://80.60.170.41:5014/dokument.html?id=1406300967). Ondanks mijn opmerkingen een prachtig artikel! Rob V.
    3 punten
  40. "Ik heb Herbert Visser bereid gevonden zijn ervaringen van destijds eens aan het papier toe te vertrouwen en hij kwam met de volgende eigen belevingen van destijds en heden ten dage." -Destijds gaat volgens mij niet over 1971 maar over 1974 dus dat is moeilijk vergelijken met Veronica b.v. op een heel andere frequentie.- "Radio Noordzee draaide op zo’n 20 kilowatt en bij Radio Veronica kwam er hooguit een halve kilowatt uit de antenne (Veronica stopte zo’n 7 a 8 kilowatt in de antenne maar er kwam nog geen halve kilowatt uit)." -Klopt natuurlijk ook niet.- "En Radio Caroline op 192 kwam ook overdag goed beluisterbaar door, ondanks dat het zendvermogen van Radio Caroline in de jaren zeventig van de vorige eeuw maar twee kilowatt was (bron: Peter Chicago)." -Zelfs Chicago kan het weel eens mis hebben, want dit klopt natuurlijk ook niet.- "Nu echter is het signaal op 648 kHz ook in de avonduren nog goed beluisterbaar." -Ja, midden in de zomer misschien.- "Dus heeft over de hele dag beschouwd Radio Caroline anno nu in de Benelux een betere AM-ontvangst dan toen Radio Caroline nog een zeezender was.’ " -Dacht het dus (echt) niet.-
    3 punten
  41. Was wel een grote zaak dat Radiohuis, 5 vestigingen in A'dam. De uitzendingen waren vrij mager, paar uur per week, veel dagen niets. Vanwege allerlei bezwaren van dominees , pastoors en andere fatsoensrakkers mocht er niet te veel verstrooiing zijn want dat leidde maar tot vervlakking. De NTS had toen makkelijk de zendtijd vol kunnen krijgen met buitenlandse amusements series. Samen met de hoge prijs voor een toestel (en dat maar in een deel van NL ontvangst mogelijk was) zal de stormloop aardig ingedamd hebben. Op Aruba kregen we in 1963 eigen TV: TeleAruba canal djez tres (13). Avond aan avond Amerikaanse series (zonder ondertiteling), zeker 80 a 90 % amusement. Binnen afzienbare tijd had het grootste deel vd bevolking (60.000) een TV in huis. Ontvangst was makkelijk op het hele eiland met binnen antenne.
    3 punten
  42. Ja, AFN tv ik keek mij suf. Speciale antenne op het dak ( Bunschoten-Spakenburg) ging perfect. De tv kocht ik speciaal. Een JVC (links op de foto en in detail de onderste foto) met inderdaad Ruud NTSC er op. Deze foto is uit 1988. Juul
    3 punten
  43. Hier zal toch niemand om treuren denk ik zo . Hij heeft er onder anderen voor gezorgd dat de luistercijfers zo enorm zijn gedaald
    3 punten
  44. "De verplaatsing van het programma De Staat van Stasse naar NPO Radio 5 past in de verdere vernieuwing en verjonging van deze zender." Verjonging? Naar welk radiostation moeten de ruim 1, 2 miljoen 75-plussers in Nederland dan naar luisteren? Is veroudering niet meer op zijn plaats?
    3 punten
  45. Inderdaad, goed verhaal. Ik denk echter dat er nog wel wat meer speelde. Ik kom zelf uit het zuidwesten van Drenthe en daar was Veronica (met pijn), RNI en later ook Caroline wel te ontvangen. Maar in de huiskamer kwamen die zenders niet op de radio. En zeker in de 60'r jaren niet. En tja wat had je in te brengen ................ Je was dus aangewezen op eigen ontvangst middelen (wat me aardig lukte) en vooral een plek hebben waar pa en ma dat "katten gejank" niet konden horen. Rob V.
    3 punten
Dit klassement is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en Richtlijnen.