Jump to content

Henk-Anna Loog

Leden
 • Posts

  710
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Henk-Anna Loog last won the day on September 15 2022

Henk-Anna Loog had the most liked content!

1 Follower

About Henk-Anna Loog

 • Birthday 08/09/1955

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_5
  Male
 • core_pfield_6
  Geldrop
 • core_pfield_7
  Radio, Muziek, Ruimtevaart. Titanic, Electronica, Geschiedenis van Oud Geldrop, Zeezenders, Lokale Radio, vinylplaten uit de jaren 50-60-70 verzamelaar en nog veeeel meer

Recent Profile Visitors

1753 profile views

Henk-Anna Loog's Achievements

Oudgediende

Oudgediende (13/14)

 • Berichtenmachine Rare
 • Goede reageerder
 • Erg populair Rare
 • Samenwerker Rare
 • Gespreksstarter Rare

Recent Badges

5.3k

Reputation

core_pfield_14

Even voorstellen? Henk Kruize, geboren op 9 Augustus 1955 in Geldrop... Als klein manneke kon je me niet blijer maken met plaatjes draaien op de Philips platenwisselaar gekoppeld aan de Erres Radio... in 1964 kreeg ik mijn eerste eigen platenspeler en toen was de geest uit de fles, tot op de dag van  vandaag ben ik helemaal in mijn element als ik kan "snuffelen" tussen oude singles op rommelmarkten.

In 1962 was mijn verjaardagskado een "Captain 6 transistor solid state" ontvanger en ontdekte ik de wereld van de radio. Radio Luxemburg, de "Arbeidsvitaminen" en een paar jaar verder ontdelte ik als ik het toestelletje in de keuken bij de waterleiding zette dat ik Radio Veronica kon ontvangen, zwakjes, maar toch te beluisteren. Vanaf toen luisterde ik naar de Top 40 met Joost den Draaijer en in een school schriftje schreef ik "phonetisch" de titels op...

Ook facineerde het mij toen mijn vader met een zelfgemaakte kanaal 11 antenne op VHF TV hele zwakke beelden van TV Noordzee kon ontvangen, het kwam van een eiland in de Noordzee en als 9 jarige was ik daar helemaal weg van..

In de laatste 5 jaren van de sixties was ik helemaal "radio en muziek gek" en mijn leraar op de "Grrristelijke"  school waar ik zat vertelde mijn ouders "dat het zo nooit goed komt met Uw zoon"... och, het is toch goed met me gekomen..

Radio Nordsee International in 1970... man, wat was ik daar gek op.. en alles wat met Zeezenders te maken heeft had, en heeft, mijn interesse. Honderden geluidsbanden sieren nog altijd mijn "Mancave / studio" uit de periode 1965-1990... wat heb ik toen veel opgenomen. Ik koester de banden nog altijd en elke dag speel ik er nog wel eentje af op een van de 5 Revox A77 recorders (en een paar Philipsen) die ik in mijn bezit heb.

Nu, genietend van AOW en pensioen, ben ik nog altijd dat ventje dat in zijn "twenties"  is blijven steken, T-shirt en jeans zijn nog altijd mijn favoriet qua kleding, in 1976, militaire dienst, heb ik voor de allerlaatste keer een stropdas en pak gedragen... Toen ik 18 werd in 1973 zei mijn moeder op mijn verjaardagsfeest "Henk, jongen, ik denk niet dat jij ooit volwassen wordt"... en ze heeft gelijk gekregen.

 

En nu..??? Nu ben ik al 12 en een half jaar vrijwilliger op de lokale omroep in Eindhoven met mijn jaren 50-60-70 programma "Hitmuseum" en run ik met 3 andere radiofreaks "Polderpop Radio" waar ik in het weekeinde lekkere Gouwe Ouwe draai. We zijn te beluisteren op internet en op 2 DAB+ zenders (Eindhoven en Schaijck)... en... heel belangrijk, ik ben van de straat.

 

Op het forum zitten een aantal oude vrienden van me, Hans Knot waarmee ik vanaf November 1972 correspondeer en banden uitwissel, net als Douwe Dijkstra waarmee ik vanaf 1973 bevriend ben, alsmede Martinja en Jean-Pierre Legein (De Zeerover) die ik ken van het einde van de jaren 70.

 

Het forum... heerlijk om hier met radio freaks te kunnen praten over alles wat ons interesseerd qua radio en wat andere, zogenaamde "Normale" mensen als "heeeeeeeeeel vreemd"  beschouwen..

 

Hoop hier nog lang plezier te kunnen hebben.

 

Henk Kruize

 

Hitmuseum studio 2018 09 03.jpg

×
×
 • Create New...