Jump to content

Webschrijver

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Webschrijver's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • Collaborator Rare
 • First Post

Recent Badges

54

Reputation

 1. Vertrouw vooral op Skepsis. Onder het bewind van hun voorzitter zijn letterlijk doden gevallen in het West Fries Gasthuis. En over Croiset kun je alles vinden bij het Johan Borgmanfonds te Odijk.
 2. Beste Robin, Hoe vaak denk jij dat ik deze discussie in de afgelopen 40 jaar heb gevoerd? De vele bewijzen dat het paranormale bestaat kun je o.a. vinden op mijn website https://eenwonderbestaat.nl Dat er nooit een prijs is uitgereikt klopt niet. Wel in Japan aan Gerard Croiset. Maar er is ook nooit een prijs uitgereikt aan iemand die het bewijs levert dat God, Christus of Maria bestaat of bestaan heeft. Kijk ook eens op deze website https://www.orde-der-verdraagzamen.nl/ Maar ik ben van mening dat dit forum zich niet leent voor een discussie over het wel of niet bestaan van het paranormale. Het Zwarte Gat heeft in ieder geval wel bestaan. Nu de ontbrekende uitzendingen nog...
 3. Daar zeg je zo wat over Inez. Had ze een Spaanse moeder? En jij hebt vast bij Rens en Rens je opleiding gedaan. Daar kwamen de meeste technici vandaan. Ik heb met Imke nog discotheken ingericht.
 4. Juul, dat de relatie van Sytze met Inez geen stand gehouden heeft is me bekend. Ik zie haar nog zo voor me. Ze had ook een jongere zus wiens naam ik vergeten ben. Maar dan praten we over de jaren '70 - '80. Ik ben nu 72 en werkte vanaf 1969 als DJ in de discotheken, Smugglers, Scaramouche en tot eind 1975 in Baccara. Allen in 't Gooi. Sytze en Inez waren vaste bezoekers van Smugglers in Bussum. Harm, het is net als met het geloof in een God, je kunt niemand overtuigen tot hij iets meemaakt dat onverklaarbaar is.
 5. Hoewel ik mij je scepsis kan voorstellen heb ik dus wel iets met die wereld. Diverse paragnosten en genezers die zowel in het Zwart Gat als bij Tineke in de uitzending zijn geweest, kende ik persoonlijk. Ook kwam ik op de Paravisiebeurzen. Helaas zijn de CHARlatans ook talrijk. Het geloof dat er meer is tussen hemel en aarde ontstaat pas als je zelf een wonder hebt meegemaakt. Probleem is verder dat de echte paranormaal begaafden soms denken overal verstand van te hebben wat natuurlijk niet zo is. Dat van de boerderij is jaren '70 toen hij een relatie had met Inez van Waaien (ik zal de naam wederom wel verkeerd spellen vrees is) Later is hij tot aan zijn pensioen de studiotechnicus van Dureco geweest en kwamen we elkaar nog weleens tegen.
 6. Wel Juul, dat is een domme opmerking van Lodewijk den Hengst geweest. Het zwarte gat was het begin waar een hele industrie uit voortgekomen is. Denk aan het blad Paravisie en de zeer succesvolle parabeurzen. Maar ook bij de concurrentie aan Radio Noordzee met Jomanda en niet te vergeten bij RTL4 Tineke en de paranormale wereld. De grap is natuurlijk dat Lex min of meer de aanstichter was van het zwarte gat. En hoewel ik altijd een hekel aan Lex heb gehad moet ik hem nageven dat hij feilloos wist hoe je geld met de media moet verdienen. Nijenrode wierp bij Lex zijn vruchten af. Er bestaat nog steeds een circuit van paranormaal begaafden alleen de toppers van weleer zijn allen overleden. Ook scheelt het dat omroepen en de commerciƫle zenders er geen aandacht meer aan besteden. En natuurlijk was en is er nogal wat kaf onder het weinige koren. BTW, leeft je oud-collega Sietze Gardenier nog? Er staat me bij dat Sietze en Lex samen een boerderij hebben gehad. Maar dat was in de middeleeuwen.
 7. Ik moet dit corrigeren. Voor een abonnement op het archief van Beeld en Geluid moet je een mediaprofessional zijn met een bedrijf. Dan zijn de kosten 90 euro per drie maanden.
 8. Beeld en Geluid maakt bestanden beschikbaar als je een account neemt. Ik geloof dat je voor 3 maanden 150 euro betaald.
 9. Nu ja, ik ben bezig met een Podcast over de genezer en paragnost Piet Vuijst. In het archief van Beeld en Geluid zijn 277 uitzendingen van de 600 opgeslagen. Ik heb er een stuk of 25 beluisterd. Niet alles is interessant voor nu. Wie weet komt het ooit nog terug maar dan inderdaad als een Podcast.
 10. Dankjewel Camal. Ik kende inmiddels het verhaal van het ontstaan maar nu hoor ik het van de man die het vele jaren heeft gepresenteerd.
 11. Om te beginnen een misverstand wegwerken. Het lukte mij niet mij aan te melden met mijn eigen naam Paul Smit. Ik moest een nickname invullen. Die heb ik. Dus werd het Webschrijver. De naam John Haanen komt regelmatig voor op de lijst afleveringen die nu ligt bij de B&G. Ere wie ere toekomt dus geen Bart van Leeuwen of Lex Harding maar John Haanen die overleed in april 1995
 12. Harm, wat goed! Kwaliteit van het geluid is ook uitstekend. Dank daarvoor. Inmiddels is het verhaal dat Lex de bedenker is. Hij zou ooit een "UFO" hebben waargenomen. De eerste uitzendingen gaan ook over UFO's. Ik had een telefoonnummer van Bart maar dat is niet meer aangesloten. "Een vreemde veronderstelling, gezien je mate van interesse (en je achtergrond 'in het vak', zoals je die omschrijft). Bart is elke zaterdag en zondag hartstikke live op Radio 5 in actie. (En afgelopen maand zelfs zeven dagen per week). " Ik houd me al jaren niet meer bezig met de radiowereld. En Radio 5 luister ik nooit naar. Hooguit Radio 2. Het komt nu zo uit vanwege mijn zoektocht naar informatie over Het Zwarte Gat.
 13. Jochem, Jelle Veeman heb ik zeer goed gekend. Twee dagen na zijn dood had ik een afspraak met hem in zijn nieuwe appartement. Dat ging dus niet door helaas. Maar Dinie, zijn weduwe, leeft nog en staat gewoon in de telefoongids onder J. Veeman. Ze is boven de 80 maar een familielid schijnt het omvangrijke archief te beheren. Dan zou het ook nog kunnen dat arts Arjen Keesman van het Medisch Centrum voor Natuurgeneeskunde te Heerenveen een media-archief heeft van Jelle en Dick Nicolai. Ik heb net gebeld met Hans vd Bosch (Onkruid) maar die heeft niets.
 14. Jochem, dat zou te gek zijn! Voor de podcast zal ik slechts fragmenten gebruiken want de hoofdmoot is het interview met Piet zoals hij nu is. Maar hij was trots op zijn medewerking aan de beurs en aan het Zwarte Gat. Dat mag dus niet ontbreken. Het archief van het Zwarte Gat bij Beeld & Geluid is niet volledig en slecht gedocumenteerd. Wel is bijna alles digitaal. Voor iets van 100 euro voor drie maanden kun je alle banden thuis beluisteren en (illegaal) opslaan. Er zitten ook opnames tussen die nooit zijn afgemonteerd, laat staan dat ze zijn uitgezonden. Wat me opviel dat het vooral de eerste 10 jaar is dat bewaard is gebleven.
 15. Harm, ik heb gezocht of er nog iets van Ton Droog/Tom Collins te vinden is in Amsterdam maar zijn bedrijven bestaan niet meer. Hij zou nu 74 moeten zijn. Overleden kan natuurlijk ook.
×
×
 • Create New...