Jump to content

reeltoreel

Leden
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Castricum
 • core_pfield_7
  Audio, F1, Linux

core_pfieldgroups_1

 • core_pfield_3
  www.reeltoreel.nl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

reeltoreel's Achievements

Leerling

Leerling (3/14)

 • Eerste week volbracht
 • Goede reageerder
 • Eerste bericht

Recent Badges

61

Reputation

 1. Klopt helemaal Maarten! zie N° 153, 154, 422 Helaas vooral veel lege spoelen (overigens zijn het best vervelende reels want de ruimte voor de band is gewoon te smal en de band loopt te vaak langs de flens door te weinig marge) en lege dozen (ook waaibomen kwaliteit) 😆.
 2. Vannacht begreep ik opeens de verwarring: ik zag hier natuurlijk iets wat jullie niet zagen en wat ik was vergeten te vermelden in mijn post. Ik zie nl. dat de 2 meters van de 2tr halfspoor stereo machine allebei hetzelfde uitslaan. Ik wilde een video posten, maar dat is me nog niet gelukt. Dus dan maar een plaatje:
 3. Om de discussie maar te stoppen, want we gaan veel te veel off-topic: Als je met een 2 spoor bandrecorder opneemt met 2x hetzelfde signaal, dus op kanaal 1 én kanaal 2 een identiek (gesplitst van dezelfde mono bron) signaal (dit wordt hierboven genoemd 'halfspoor stereo'), dan kún je dat niet onderscheiden van een mono volspoor 1 track opgenomen band. Daar heb je echt een magneto viewer voor nodig. Dat is ook waarom deze dingen überhaupt bestaan. Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben. 😇 -edit- oh en nog even dit: op de foto hierboven van Henk zien we duidelijk dat de apparatuur waarop de banden gespeeld worden in mono zijn uitgevoerd.
 4. Daarvoor zou ik zo'n magnetic viewer moeten hebben en die heb ik niet: Of weet jij een manier om met een 2track volspoor machine met absolute zekerheid te determineren of het volspoor mono is? Ik niet. De naam Veronica is gewoon (deel van) de naam van de subdirectory, die pas later verder gevuld werd met materiaal van andere oorsprong. Maar als ik de naam nu wijzig, gaan alle oude verwijzingen die al overal op internet bestaan de mist in, dus laat ik het maar zo. Ik had het in een subdir met de naam Noordzee kunnen zetten, maar daar heb ik niet voor gekozen. Ik hoop zo e.e.a. te hebben opgehelderd voor je. 😁 👍
 5. Ja, ik heb er nog eentje: https://www.reeltoreel.nl/muziek/Veronica%20(zeezender)/noordzee_flessenpost.mp3
 6. Hallo Henk, Bedankt voor de informatie. Mooie foto, met precies dat soort spoelen als ik heb. De band is uit een collectie van een overleden kennis die in mijn bezit is gekomen. Er zit van alles tussen.
 7. Ik heb hier een band van radio Noordzee. De datum is onbekend. Het is zeer waarschijnlijk een uitzendband, want het programma staat er in zijn geheel op, zonder ruis en in zeer, zeer goede kwaliteit. Dit is niet door een radio gegaan. Er wordt gesproken over: Radio Noordzee op 214 meter programma: Disco Matinee met Frans Kilian onderwerp: Oscar Peterson & Sarah Vaughan productie: Jan Spinhoven De band is waarschijnlijk full track mono, maar dat kan ik niet bevestigen. De band is BASF LGH. Ik heb hem gedigitaliseerd: https://www.reeltoreel.nl/muziek/Veronica (zeezender)/39.flac Als iemand meer info heeft, dat zou ik zeer leuk vinden.
×
×
 • Create New...