Jump to content

Vincent

core_group_4
 • Posts

  27431
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1985

Blog Comments posted by Vincent

 1. Hans,

   

  Wim de Groot presenteerde niet als Wim Robijn in 1979 op Radio Mi Amigo maar als Wim de Groot. In februari 1980 komen we de naam Wim Robijn tegen bij Radio Caroline. Het was Hendrik van Nellestein die hem gebruikte voor zijn weekje nieuws lezen en de 'presentatie' van het nonstop programma Scheepsplaat. Hij was aan boord van de MV Mi Amigo voor 'reparatiewerkzaamheden'.

   

  • reaction_title_1 2
 2. Eerder dit jaar, bij de eerste golf, had je de #staysafeengeef actie van NPO 3FM voor de voedselbanken omdat ook die geraakt werden door de crisis. En nu doet 538 iets soortgelijks omdat de crisis nog steeds voelbaar is.

   

  Ik vind het te makkelijk om vanaf de zijlijn te zeggen dat het 'geleend' is. Het negatief benaderen van zo'n actie. Dat verdient het niet. Je kan ook best eens zeggen: goed dat ze dit doen. Ik vind het in ieder geval een goed initiatief. Na de jongerenzender nu een 21-45 zender. Nu NPO Radio 5 nog en alle doelgroepen zijn bereikt. 

 3. 5 uur geleden zei rauhfaser:

  Gedoogbeleid wellicht niet officieel, maar volgens de auteur in praktijk dus wel. En ik denk dat hij gelijk heeft: Mi Amigo ís toch niet door de overheid geenterd, of wel soms?

   

  In 1977 werd de bevoorrading aangepakt en in augustus/september 1978 werd de land organisatie en de adverteerders vervolgd. Nee, gedoogd werd het niet.

  • reaction_title_2 1
 4. 2 uur geleden zei ruudam:

  De vraag is of er wel zoveel geluld mag worden op Veronica. Het is een geclausuleerd muziekkavel (gouwe ouwen) , en daar geldt een zeer hoog percentage muziek overdag.

   

  Dat vroeg ik me dus ook af vanmiddag. Ik weet nog dat ik een keer in de studio was bij Somertijd en dat er flink werd geklaagd over de ochtendjock (Kicken). Die had teveel gesproken woord in zijn programma gehad en dat moest tijdens Somertijd gecompenseerd worden.

 5. 21 minuten geleden zei Martin1968:

  De één z'n dood...

   

  In plaats van zo'n negatieve reactie kan je ook zeggen dat er goed gereageerd wordt door de diverse radiostations op de ontstane situatie en dat ze de luisteraars aan zich weten te binden. Ik werk nu al 5 weken verplicht thuis en met NPO Radio 2 op is dat best vol te houden.

   

  15 minuten geleden zei pvanklei:

  De reclame inkomsten zijn dramatisch teruggelopen.

   

  Klopt. Om even aan te geven: sinds de uitbraak en de invoering van een lockdown in Europa zijn de reclame inkomsten van deze site, waar we de kosten mee dekken, nog maar 20% van wat het was. Nu gaat het hier gelukkig niet om grote bedragen maar aan het einde van het jaar als alle rekeningen weer binnenkomen zullen we zeer waarschijnlijk voor het eerst moeten bijpassen. Dat overleven we wel omdat het hier niet om grote bedragen gaat. Maar je zal maar als mediaonderming geconfronteerd worden met 80% omzetdaling. Dat hou je niet lang vol. Dat betekent in het gunstigste geval nu (diep) snijden in je kosten en nog een aantal jaren nodig hebben om weer te komen waar je stond voor de crisis. 

  Column Ad Roland: DAB Plus of Min?

  Ik rij met een auto waar DAB+ inzit (en geen AM). Ik gebruik het nooit. Zodra ik instap en mijn smartfoon contact maakt via bluetooth start op de telefoon de app Replaio en luister ik via 4G naar radio. Klinkt veel beter dan DAB+ en als ik de grens overga of een tunnel in rij kan ik gewoon blijven luisteren.

  Mattie & Marieke komen met wekelijkse podcast

  45 minuten geleden zei Juul:

  "zonder podcast hoor je er kennelijk niet meer bij".

   

  Je luistert wanneer het jou uitkomen en naar wat jou intresseert. Ik heb op een aantal podcasts een abo. Newsroom van de BCC is zo'n voorbeeld. Dit wordt uitgezonden als ik werk (middageditie) of slaap (avondeditie). Nu luister ik ernaar op weg naar en van het werk met de ipod. 

   

  Net als met de TV dus. Niet live luisteren als het wordt uitgezonden maar op het moment dat het jou uitkomt. En net zoals bij Youtube zijn er enorm veel aanbieders die podcast-only werken. Om bij het onderwerp van deze site te blijven: De Radiopodcast of Hallo Hier Hilversum zijn voorbeelden van wat alleen als podcast wordt aangeboden en welke ik volg. 

   

  Prachtige uitvinding.

  World Radio Day - Foreveradio

  1 uur geleden zei Adro:

  Dus......voor alle duidelijkheid Radio is NIET in Nederland uitgevonden, al willen sommigen ons dat doen geloven. Itzerda was wel de eerste  Radio en programmamaker van Nederland.

   

  Er werd al ver voor 1919 programma's uitgezonden. Wat het maakt dat de start van Idzerda wordt gezien als de start van 'de radio' uitzendingen is dat hij de aankondiging deed middels advertenties van zijn omroep uitzendingen, incl inhoud. Daarmee was hij de eerste en dat wordt nu gezien als de start van de omroep wat dit jaar wordt herdacht.

×
×
 • Create New...