Spring naar bijdragen

jan

Leden
 • Aantal bijdragen

  105
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

70 Excellent

Over jan

 • Rang
  Gevorderd lid

Profielinformatie

 • Geslacht
  Not Telling

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dit is een bijzondere opname, want enkele weken geleden was hier een discussie over. Ron van der Plas. Ben ik de enige die hier Nico Volker in hoort? De man die als Nico van der Stee de Mi Amigo drive in show voor Nederland deed, en later in augustus/september 1978 enkele Flashbackshows presenteerde toen hij in Playa de Aro op vakantie was. In een van de uitzendingen van Ton Schippers programma 'Keukenpret' is hij in 1978 ook even te gast. Hij legt dan uit dat hij in 1977 even kortstondig aan boord zat maar niet goed tegen de zee kon. Op Radio 819 zat in 1989 ook een Ron van der Plas, maar dit was de schuilnaam voor Ronald Baars. De 3e Ron van der Plas dus. Want de Ron van der Plas uit de discussie van enige tijd terug is naar mijn mening dus niet de Ron van der Plas van deze opname.
 2. jan

  zeezender T-shirts

  Lijkt mij op het eerste gezicht een 'graantjes meepikker'. Google streetview laat op dat adres een flatgebouw zien met flats die in de jaren 60 al zijn neergezet. Ik denk dus een particulier initiatief. Wellicht dat Juul meer weet. Het Delmare t-shirt heb ik ook gehad. Vond ik niet zo heel mooi eerlijk gezegd omdat er een 'neutraal' schip op stond en niet de Aegir of de Martina. Het Radio Caroline t-shirt uit 1980 was schitterend. Met de mv Mi Amigo erop. Kan me herinneren dat ik er echter wel heeeel lang op heb moeten wachten. Toen het schip gezonken was in 1980 ontving ik maanden later ineens het t-shirt....
 3. jan

  Aad Jansen en collega's

  Wat mij betreft weer terug naar het topic. Wie waren er vroeger actief in de zeezenders merchandise? Van wie horen we nooit iets meer? Waar zijn ze gebleven? Herman Pothoven uit Rotterdam, Piet Treffers van SMC, Jos Leygraaf ?
 4. jan

  Zoutwaterblooper

  Mooie blunder. Waarschijnlijk was hij bezig op de voorafluistering met het klaarzetten van de vele commercials!
 5. jan

  Holland_FM_Christmas_1992

  Sinterklaasdag 1992. Leuk, een kwartiertje Plumeau met Hans Hemmes. Echte oude jaren 60 nederlandstalige muziek.
 6. jan

  Radio Mi Amigo - 01-04-1978

  In het Mi Amigo fanclubblad van ik meen juni 1978 staan foto's van de opkomst van fans naar Wevelgem. Daar stonden echt wel een aantal mensen. Otto is ik meen naar Thailand of India verhuisd en heeft daar een andere naam aangenomen (uiteraard!) Hij heeft nu een of andere Indiase goeroenaam. Swami......of zoiets.
 7. jan

  Radio Delmare op Martkplaats

  Kom je niet zo snel meer tegen,iets van Radio Delmare op Marktplaats. De adverteerder heet Van Zetten.Ik denk Peter van Zetten die in juni 1978 bij Delmare zat en met de politie inval op de Aegir te maken had. Wellicht dat Leendert hier iets over kan zeggen. https://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/bandrecorders/m1264387620-jingles-zeer-goede-kwaliteit.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
 8. Grappig, die discussie over Radio Caroline in 1980. Ik heb er altijd, iedere dag, met plezier naar geluisterd. Het mag dan met de oren van nu wat 'slecht' klinken, feit is dat destijds op Hilversum 3 er hele dagen naar mijn idee niets fatsoenlijks te beluisteren was. Dat Hein Simons in de poll van Radiovisie staat, zegt al genoeg over het schrale radio aanbod uit die tijd. En daarnaast heb ik me ook nooit gestoord aan de live dj's op Caroline. Peter de Vries mag dan geen hoogvlieger zijn geweest, en Hugo de Groot een rare snuiter, je hoorde toch de muziek daar die je graag wilde horen. Daarnaast was het zeker geen kneuzenparade met tape dj's, want Tom v.d. Velde, Wim Robijn en Carl de Jong hebben in hun latere leven zoals de meesten hier wel zullen weten een respectabele radiocarrière gehad bij zowel publieke als commerciële stations. Wat ik opvallend vond aan Radio Caroline is dat het station in nauwelijks een jaar tijd dat het heeft uitgezonden met die Nederlandse service, een volledige metamorfose heeft ondergaan. Begonnen in april 1979 met topdj's als Rob Hudson en Paul de Wit (je hoort in ieder programma wat ze deden dat dit wel gedreven vakmensen waren), met programma's die gericht waren op Nederland, ruim een half jaar later was het qua commercials een vrijwel geheel op België gericht station met veel lokale zaken als adverteerders. Veel commercials, dat wel, maar ze hebben mij als luisteraar nooit geïrriteerd. En het was in 1980, zes jaar (!) na het invoeren van de anti-zeezenderwet! Ga daar maar aan staan! Wat mij betreft respect voor de doordouwers die in 1979/1980 Caroline in de lucht brachten.
 9. jan

  Vader Abraham Radio Noordzee

  Dag Jaap, ik zoek dit nummer ook al jaren, maar ben het nooit ergens tegengekomen. Ik vraag me dus af op het wel ooit op single is verschenen en niet gewoon een promoband is geweest om te draaien in de Noordzee Top 50. Ik denk het haast wel want ik kan me niet voorstellen dat dit nummer in de normale programmering ook gedraaid zou zijn. Maar misschien heb ik het mis....
 10. Echt jammer. Radio Paradijs was een leuke zender waar ik graag naar luisterde. En het ook nog lang heeft volgehouden. Ruud bedankt!
 11. jan

  Studioarchief in Playa de Aro

  In navolging van Harm ten Brink kan ik ook mijn aandeel vertellen. 25 Jaar geleden, in 1992 dus was ik op vakantie in Playa de Aro en maakte daar kennis met Haike en Maurice. Ze waren ontzettend gastvrij en ik heb meerdere dagen bij hen doorgebracht. Uiteraard heb ik ook een paar avondjes gedraaid op campings waar hij zijn drive in show had staan en we hebben het veel over Mi Amigo gehad.Hij zat toen midden in een verhuizing en er moest een opslag worden leeggemaakt. Daar kwamen we heel veel bandjes van Mi Amigo tegen. Ongeveer een grote koffer vol. Geweldig materiaal natuurlijk en ik mocht het meenemen van hem op voorwaarde dat ik het volgend jaar weer retour naar Spanje zou nemen. Dat is ook daadwerkelijk gebeurd, in 1993 ging de grote koffer vol cassettes (wederom!) weer retour richting Playa de Aro. En daar begint het verhaal van Harm ten Brink dan volgens mij. Veel van deze cassettes zijn via Vincent op internet de afgelopen jaren aangeboden. Ontzettend leuk natuurlijk want zo kunnen zoveel mogelijk mensen nogmaals genieten van de programma's zoals Mi Amigo die destijds uitzond. Wat ik me verder herinner van die verhuizing is dat er behalve de koffer met bewaarde cassettes geen singles, lp's cards en dergelijke in die opslag stonden, maar wel de originele studioklok uit Playa de Aro die Maurice me aanbood als souvernir mee te nemen. Maar ik had al zoveel spullen en heb ervoor bedankt. Altijd een beetje spijt van gehad.....
 12. Ontzettend bedankt voor het plaatsen. Andre van Duin in topvorm!
 13. jan

  Prachtig boek over Max Lewin

  Dat is best lastig Juul, want het is heel veel. Maarliefst enkele tientallen bladzijden gaan over zijn prille radio-avonturen bij de VRON en de relaties en ruzies die hij kreeg met de anderen in dat bonte gezelschap. Overigens wordt ook zijn bemoeienis met RNI in 1970 en zijn relatie met Kees Manders uitgebreid beschreven. Uitgebreider dan ik ooit had gelezen. Een ander deel gaat over zijn spionage activiteiten voor de toenmalige DDR en de oprichting van een aantal rechts georienteerde tijdschriften en politieke partijen waarmee hij zich in de strijd om de kiezer gooide. Zonder uitzondering mislukte eigenlijk alles wat hij ondernam. Met name het radiodeel van zijn leven, wat ongeveer een derde van het boek bestrijkt is denk ik voor ons radio geinteresseerden heel boeiend.
 14. jan

  Prachtig boek over Max Lewin

  Zeezender vrienden, Eigenlijk per toeval kwam ik achter het bestaan van dit boek. Een paar jaar geleden verschenen. Het bizarre leven van Max Lewin. De man die aan de wieg van Veronica stond en in de jaren die daarop volgden een heel typisch, eigenzinnig leven leidde. Het gaf mij nieuwe informatie over de prille begintijd van Veronica en haar aandeelhouders. De schrijver is grondig te werk gegaan. Hij heeft allerlei archiefdocumenten in kunnen zien en met veel betrokkenen gepraat. Ik vond het boek echt een aanrader!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid, en We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat.