Jump to content

jan

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

104 Excellent

About jan

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De aircheck heb ik 'ergens'. Hierbij alvast de uitwerking.
 2. Inderdaad Leendert, Wim de Groot heette bij Delmare Jos Verheij als ik me niet vergis. Er circuleren ook een aantal uren van zijn programma's op internet. In de cassette serie "5 Jaar Gemiste Hitgevoeligheid', die diverse Delmare dj's op hadden genomen en waarvan het de bedoeling was om ze in de testuitzendingen vanaf de Martina uit te zenden. Een aantal van die programma's zijn daadwerkelijk uitgezonden toen Delmare eenmaal in de lucht was vanaf 10 juni 1979. O.a. van Astrid de Jager en John Anderson.
 3. Louis, kan je ons vertellen wie er dan in dat bootje de bevoorrading deden? Waren dat bekenden uit de vroegere Mi Amigo tijd (Patrick Valain, German Boi etc) of incidentele anonieme schippers? Grappig is dat terwijl jij op Mi Amigo 272 zit er op Caroline in die tijd enkele spots lopen die jij hebt ingesproken. O.a. Nationale Platenbon en Miss Sheila. Je was dus in 1979 op twee zeezenders tegelijk te horen! Daniel Boolen is na zijn Mi Amigo avontuur van de aardbodem verdwenen volgens mij. Heb jij hem ooit nog gezien? Hoe vonden Wim en jij het om al die Belgische platen (met name van Monopole Records) te moeten draaien? Second Life, Bertrice Reading, McDuffs Dimension, Marylin, DJ Rudy.....
 4. Hierbij een ander bestand met Mi Amigo 272 info die ik verzameld heb en wat uitgebreider is. Het audiofragment van de straaljagers die over de Magdalena vliegen heb ik ook, maar kan ik momenteel niet aanbieden. Er wordt melding gemaakt van zeer laag overvliegende straaljagers over het schip en terwijl dat gezegd wordt vliegt er ook weer eentje over. Echt loeihard in de uitzending te horen.
 5. Ik zie hem nog niet op Radiopedia staan, dus hierbij de uitgewerkte uren met de lijst.
 6. Hierbij mijn aantekeningen van 40 jaar geleden.
 7. Mooie lijst Richard, bijna compleet denk ik. Radio Palermo was er ook nog en niet te vergeten Havenstad Radio! Kwam deze foto tegen op internet van Havenstad. Niet verkeerd toch?
 8. Martin, de laatste die je aanbiedt is van 6 juni 1979. Vlak voor de officiele start van Radio Delmare vanaf de Martina. Het is dj Rob v.d. Meer. De kwaliteit is jammerlijk slecht helaas. Kopie van kopie. Zo heb ik m gearchiveerd:
 9. Hier in Soest op 1602 ook de gezellige piratenklanken voor de liefhebber. Is dat Flandria? Ik hoor alleen nonstop piratenmuziek.
 10. Hierbij het krantenartikel uit de Telegraaf waar de satellietschotel aan boord genoemd wordt.
 11. Dat verhaal van die satellietschotel was wel degelijk doorslaggevend. In die tijd konden verhalen over 'de satellieten' en verhalen over buitenlandse commerciƫle televisie rekenen op veel (Telegraaf en Veronica) belangstelling. 'Ze komen er nu echt aan' , 'Hilversum kan inpakken', dat waren de krantenkoppen en aankondigingen. Veronica had in die tijd wekelijks 'De Grote Verwarring'. Een radioprogramma wat grotendeels gestoeld was op dit soort mogelijke ontwikkelingen. En dat in een tijd dat de politiek extreem beschermend was naar de bestaande omroepen toe en bovendien was het vakantietijd. Eind juli begin augustus. Dus er was veel aandacht in de geschreven pers voor dit project. En de overheid wilde het niet hebben. Vergelijk het met de aankondiging van Sport 7 op tv een aantal jaren geleden. Ook de vlam in de pan. Kabinetsoverleg op hoog niveau met maar een doel: dit moet gestopt worden. Wat Radio Paradijs hooguit verweten zou kunnen worden is dat ze inderdaad pal voor de Nederlandse kust gingen liggen wat wellicht als een provocatie werd opgevat.
 12. Mevrouw Klapwijk woonde naar ik meen in de Landstraat in Rotterdam. Dat is een klein straatje in de wijk Terbregge. Het was een gehandicapte vrouw die of in een rolstoel zat of compleet verlamd was en altijd naar de zeezenders (en later de piratenzenders in Rotterdam e.o.) luisterde. Ook op Mi Amigo werd haar naam regelmatig genoemd in de Playa-tapes en de live-uitzendingen. Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, had ze 1 zoon. Tegenwoordig zouden we zeggen dat zo'n vrouw in een sociaal isolement zit. Als er iets gedraaid werd van The Beach Boys werd vrijwel altijd haar naam genoemd.
 13. Dit is een bijzondere opname, want enkele weken geleden was hier een discussie over. Ron van der Plas. Ben ik de enige die hier Nico Volker in hoort? De man die als Nico van der Stee de Mi Amigo drive in show voor Nederland deed, en later in augustus/september 1978 enkele Flashbackshows presenteerde toen hij in Playa de Aro op vakantie was. In een van de uitzendingen van Ton Schippers programma 'Keukenpret' is hij in 1978 ook even te gast. Hij legt dan uit dat hij in 1977 even kortstondig aan boord zat maar niet goed tegen de zee kon. Op Radio 819 zat in 1989 ook een Ron van der Plas, maar dit was de schuilnaam voor Ronald Baars. De 3e Ron van der Plas dus. Want de Ron van der Plas uit de discussie van enige tijd terug is naar mijn mening dus niet de Ron van der Plas van deze opname.
 14. Lijkt mij op het eerste gezicht een 'graantjes meepikker'. Google streetview laat op dat adres een flatgebouw zien met flats die in de jaren 60 al zijn neergezet. Ik denk dus een particulier initiatief. Wellicht dat Juul meer weet. Het Delmare t-shirt heb ik ook gehad. Vond ik niet zo heel mooi eerlijk gezegd omdat er een 'neutraal' schip op stond en niet de Aegir of de Martina. Het Radio Caroline t-shirt uit 1980 was schitterend. Met de mv Mi Amigo erop. Kan me herinneren dat ik er echter wel heeeel lang op heb moeten wachten. Toen het schip gezonken was in 1980 ontving ik maanden later ineens het t-shirt....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.