Jump to content

jan

Members
 • Content Count

  111
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 Excellent

About jan

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Martin, de laatste die je aanbiedt is van 6 juni 1979. Vlak voor de officiele start van Radio Delmare vanaf de Martina. Het is dj Rob v.d. Meer. De kwaliteit is jammerlijk slecht helaas. Kopie van kopie. Zo heb ik m gearchiveerd:
 2. Hier in Soest op 1602 ook de gezellige piratenklanken voor de liefhebber. Is dat Flandria? Ik hoor alleen nonstop piratenmuziek.
 3. Hierbij het krantenartikel uit de Telegraaf waar de satellietschotel aan boord genoemd wordt.
 4. Dat verhaal van die satellietschotel was wel degelijk doorslaggevend. In die tijd konden verhalen over 'de satellieten' en verhalen over buitenlandse commerciële televisie rekenen op veel (Telegraaf en Veronica) belangstelling. 'Ze komen er nu echt aan' , 'Hilversum kan inpakken', dat waren de krantenkoppen en aankondigingen. Veronica had in die tijd wekelijks 'De Grote Verwarring'. Een radioprogramma wat grotendeels gestoeld was op dit soort mogelijke ontwikkelingen. En dat in een tijd dat de politiek extreem beschermend was naar de bestaande omroepen toe en bovendien was het vakantietijd. Eind juli begin augustus. Dus er was veel aandacht in de geschreven pers voor dit project. En de overheid wilde het niet hebben. Vergelijk het met de aankondiging van Sport 7 op tv een aantal jaren geleden. Ook de vlam in de pan. Kabinetsoverleg op hoog niveau met maar een doel: dit moet gestopt worden. Wat Radio Paradijs hooguit verweten zou kunnen worden is dat ze inderdaad pal voor de Nederlandse kust gingen liggen wat wellicht als een provocatie werd opgevat.
 5. Mevrouw Klapwijk woonde naar ik meen in de Landstraat in Rotterdam. Dat is een klein straatje in de wijk Terbregge. Het was een gehandicapte vrouw die of in een rolstoel zat of compleet verlamd was en altijd naar de zeezenders (en later de piratenzenders in Rotterdam e.o.) luisterde. Ook op Mi Amigo werd haar naam regelmatig genoemd in de Playa-tapes en de live-uitzendingen. Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, had ze 1 zoon. Tegenwoordig zouden we zeggen dat zo'n vrouw in een sociaal isolement zit. Als er iets gedraaid werd van The Beach Boys werd vrijwel altijd haar naam genoemd.
 6. Dit is een bijzondere opname, want enkele weken geleden was hier een discussie over. Ron van der Plas. Ben ik de enige die hier Nico Volker in hoort? De man die als Nico van der Stee de Mi Amigo drive in show voor Nederland deed, en later in augustus/september 1978 enkele Flashbackshows presenteerde toen hij in Playa de Aro op vakantie was. In een van de uitzendingen van Ton Schippers programma 'Keukenpret' is hij in 1978 ook even te gast. Hij legt dan uit dat hij in 1977 even kortstondig aan boord zat maar niet goed tegen de zee kon. Op Radio 819 zat in 1989 ook een Ron van der Plas, maar dit was de schuilnaam voor Ronald Baars. De 3e Ron van der Plas dus. Want de Ron van der Plas uit de discussie van enige tijd terug is naar mijn mening dus niet de Ron van der Plas van deze opname.
 7. Lijkt mij op het eerste gezicht een 'graantjes meepikker'. Google streetview laat op dat adres een flatgebouw zien met flats die in de jaren 60 al zijn neergezet. Ik denk dus een particulier initiatief. Wellicht dat Juul meer weet. Het Delmare t-shirt heb ik ook gehad. Vond ik niet zo heel mooi eerlijk gezegd omdat er een 'neutraal' schip op stond en niet de Aegir of de Martina. Het Radio Caroline t-shirt uit 1980 was schitterend. Met de mv Mi Amigo erop. Kan me herinneren dat ik er echter wel heeeel lang op heb moeten wachten. Toen het schip gezonken was in 1980 ontving ik maanden later ineens het t-shirt....
 8. Wat mij betreft weer terug naar het topic. Wie waren er vroeger actief in de zeezenders merchandise? Van wie horen we nooit iets meer? Waar zijn ze gebleven? Herman Pothoven uit Rotterdam, Piet Treffers van SMC, Jos Leygraaf ?
 9. Mooie blunder. Waarschijnlijk was hij bezig op de voorafluistering met het klaarzetten van de vele commercials!
 10. Sinterklaasdag 1992. Leuk, een kwartiertje Plumeau met Hans Hemmes. Echte oude jaren 60 nederlandstalige muziek.
 11. In het Mi Amigo fanclubblad van ik meen juni 1978 staan foto's van de opkomst van fans naar Wevelgem. Daar stonden echt wel een aantal mensen. Otto is ik meen naar Thailand of India verhuisd en heeft daar een andere naam aangenomen (uiteraard!) Hij heeft nu een of andere Indiase goeroenaam. Swami......of zoiets.
 12. Kom je niet zo snel meer tegen,iets van Radio Delmare op Marktplaats. De adverteerder heet Van Zetten.Ik denk Peter van Zetten die in juni 1978 bij Delmare zat en met de politie inval op de Aegir te maken had. Wellicht dat Leendert hier iets over kan zeggen. https://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/bandrecorders/m1264387620-jingles-zeer-goede-kwaliteit.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
 13. Grappig, die discussie over Radio Caroline in 1980. Ik heb er altijd, iedere dag, met plezier naar geluisterd. Het mag dan met de oren van nu wat 'slecht' klinken, feit is dat destijds op Hilversum 3 er hele dagen naar mijn idee niets fatsoenlijks te beluisteren was. Dat Hein Simons in de poll van Radiovisie staat, zegt al genoeg over het schrale radio aanbod uit die tijd. En daarnaast heb ik me ook nooit gestoord aan de live dj's op Caroline. Peter de Vries mag dan geen hoogvlieger zijn geweest, en Hugo de Groot een rare snuiter, je hoorde toch de muziek daar die je graag wilde horen. Daarnaast was het zeker geen kneuzenparade met tape dj's, want Tom v.d. Velde, Wim Robijn en Carl de Jong hebben in hun latere leven zoals de meesten hier wel zullen weten een respectabele radiocarrière gehad bij zowel publieke als commerciële stations. Wat ik opvallend vond aan Radio Caroline is dat het station in nauwelijks een jaar tijd dat het heeft uitgezonden met die Nederlandse service, een volledige metamorfose heeft ondergaan. Begonnen in april 1979 met topdj's als Rob Hudson en Paul de Wit (je hoort in ieder programma wat ze deden dat dit wel gedreven vakmensen waren), met programma's die gericht waren op Nederland, ruim een half jaar later was het qua commercials een vrijwel geheel op België gericht station met veel lokale zaken als adverteerders. Veel commercials, dat wel, maar ze hebben mij als luisteraar nooit geïrriteerd. En het was in 1980, zes jaar (!) na het invoeren van de anti-zeezenderwet! Ga daar maar aan staan! Wat mij betreft respect voor de doordouwers die in 1979/1980 Caroline in de lucht brachten.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.